Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
«

Sumáre

Sekera vyhral, Gáborík prišiel o bodovú sériu

Po voľnejšom dni bolo vo štvrtok v NHL na programe jedenásť zápasov aj s dvojicou Slovákov, ktorí nebodovali. Z výhry sa tešil iba Andrej Sekera, kým Marián Gáborík ukončil pri prehre bodovú sériu. Dvaja brankári vychytali nuly, Nino Niederreiter strelil hetrik.

Flames zdolali Kings vďaka vydarenej druhej tretine

Los Angeles viedlo v Calgary po prvej tretine 2:0, ale domáci tím štyrmi gólmi po sebe v druhej tretine otočil stav a rozhodol o svojej výhre 4:3. Bola preň druhou po sérii troch prehier. Zariadili ju Micheal Ferland, Troy Brouwer, Mark Jankowski a Sean Monahan, ktorý strelil víťazný gól 45 sekúnd pred druhou prestávkou. Mike Smith prispel k tretiemu triumfu Flames nad Kings v sérii 28 zákrokmi, Jonathan Quick ich urobil až 37. Z jeho spoluhráčov skórovali Derek Forbort, ktorý ukončil 93-zápasové strelecké suchoty trvajúce od 15. decembra 2016 a Tanner Pearson, ktorý zaznamenal dva góly a asistenciu. Neodvrátil však koniec trojzápasovej bodovej série kalifornského tímu. Rovnakú ukončil slovenský krídelník Marián Gáborík, ktorý odohral 16 a štvrť minúty s jednou zblokovanou strelou.

Hviezdy duelu: 1. M. Ferland, 2. M. Jankowski, 3. S. Monahan (všetci CGY)

Oilers zdolali Ducks a ukončili sériu prehier

Mike Cammalleri a Ryan Nugent-Hopkins uspeli v samostatných nájazdoch, čím zariadili domáce víťazstvo Edmontonu 2:1 nad Anaheimom. Znamenalo koniec štvorzápasovej série prehier, kým kalifornský tím prišiel o trojzápasovú víťaznú šnúru. Kris Russell poslal Oilers do vedenia v druhej tretine, o vyrovnanie sa postaral po 18 sekundách tretej tretiny Ryan Kesler v presilovej hre. Obaja brankári zastavili po 33 striel, no Cam Talbot chytil o jeden nájazd viac ako John Gibson. Jediným úspešným strelcom Ducks v nájazdovej lotérii bol Rickard Rakell. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral v drese kanadského tímu takmer 16 a pol minúty s bilanciou strela a dva bloky.

Článok pokračuje pod reklamou

Rozhodujúci nájazd Nugent-Hopkinsa:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid, 2. C. Talbot (obaja EDM), 3. J. Gibson (EDM)

Fischer rozhodol o výhre Arizony nad Nashville

Christian Fischer skóroval v tretej minúte predĺženia a rozhodol o domácom triumfe Arizony 3:2 nad Nashville. Nick Cousins vynútil nadstavený čas v 58. minúte v presilovej hre po tom, čo hostia otočili stav z 0:1 na 2:1. Na vedúci gól Anthonyho Duclaira odpovedali Ryan Ellis a Craig Smith na prelome druhej a tretej tretiny. Bez prestávky skórovali v rozmedzí 17 sekúnd. Antti Raanta prispel k výhre 37 zákrokmi, vrátane 17 v prvej tretine. Juuse Saros čelil 25 strelám. Coyotes vyhrali iba tretí zápas z posledných 14, kým Predators prehrali už šiesty z ostatných ôsmich duelov.

Fischerov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. Ch. Fischer, 2. A. Duclair, 3. A. Raanta (všetci ARI)

Toronto porazilo San Jose a ukončilo sériu prehier

Nazema Kadriho delila asistencia od bizarného hetriku Gordieho Howea. V bitke s Joe Thorntonom mu v rukách zostal kus súperovej brady. Neskôr strelil gól, aby pomohol Torontu k výhre 3:2. O nej v nájazdoch rozhodol Tyler Bozak v šiestej sérii. Maple Leafs v zápase dvakrát viedli, ale na góly Austona Matthewsa a Kadriho dokázali odpovedať Brenden Dillon a Chris Tierney. Frederik Andersen predviedol 33 zákrokov, jeho náprotivok Martin Jones 26. Kanadskému tímu sa podarilo ukončiť trojzápasovú šnúru prehier, ale slovenský obranca Martin Marinčin v jeho zostave nefiguroval.


Bozakov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. A. Matthews (TOR), 2. F. Andersen (TOR), 3. M. Jones (SJS)

Flyers vyhrali dôležitý zápas proti Islanders

Ivan Provorov zaznamenal dva góly a asistenciu, Sean Couturier zaznamenal gól, asistenciu a zapojil sa do jednej z mnohých bitiek. Aj tie dodali Philadelphii potrebnú energiu na to, aby zdolala Islanders 6:4. „Dnes to bol pre nás dôležitý zápas. V tabuľke sú pred nami a vedeli sme, že bude dôležité uspieť. V hre bolo veľa emócií,“ poznamenal Couturier. Michael Raffl, Wayne Simmonds a Travis Konecny tiež skórovali, Briana Elliotta prekonali z 31 striel dvakrát Cal Clutterbuck, raz John Tavares a Ryan Pulock. Clutterbuck prekonal hranicu 200 bodov v NHL. V bráne newyorského tímu stál Thomas Greiss, ktorý inkasoval päť gólov z 31 striel. „Ostrovania“ prehrali štvrtý zápas po sebe.

Clutterbuckov 200. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. I. Provorov, 2. S. Couturier, 3. T. Konecny (všetci PHI)

Aho a Ward doviedli Hurricanes k výhre 4:0 nad Penguins

Sebastian Aho strelil dva góly, Cam Ward zastavil 21 striel a Carolina zdolala Pittsburgh 4:0. „Ak dáte Pittsburghu čas a priestor, zaplatíte za to. My sme im to dnes nedovolili. Hrali sme tým správnym spôsobom a s veľkou sebadôverou,“ skonštatoval Ward, ktorý vychytal prvú nulu v sezóne a 26. v kariére. Z posledných 13 zápasov vyhral desať a body tímu priniesol v ôsmich po sebe. Jeho náprotivok, Matt Murray, čelil 33 strelám. Okrem Aha ho pokorili aj Jeff Skinner a Teuvo Teräväinen, ktorý rovnako ako Aho zaznamenal aj jednu asistenciu. Kým Hurricanes sa štverajú tabuľkou hore, Penguins prehrali tretí zápas zo štyroch a na štvrtkového súpera, ktorému patrí druhá divoká karta, strácajú tri body.

Hviezdy duelu: 1. S. Aho, 2. C. Ward, 3. J. Skinner (všetci CAR)

Niederreiter zariadil hetrikom triumf Wild nad Sabres

Prvá útočná formácia Minnesoty nazbierala deväť bodov a postarala sa o víťazstvo 6:2 nad Buffalom. Tri góly, vrátane víťazného, strelil Nino Niederreiter, ktorý sa vrátil do akcie po päťzápasovej absencii. Kapitán Mikko Koivu zaznamenal gól a dve prihrávky, Mikael Granlund nazbieral tri asistencie. Ku štvrtej domácej výhre Wild v sérii pomohli aj góly Daniela Winnika a dvojbodového Charlieho Coylea. Devan Dubnyk predviedol 29 zákrokov a vyhral aj svoj tretí štart od návratu do zranenia. So 114 výhrami v drese Wild sa dostal na druhé miesto v klubovej histórii. Prekonali ho Sam Reinhart a Evander Kane, ktorí skorigovali prehru Sabres v tretej tretine za stavu 0:6. Robin Lehner inkasoval všetky góly zo 17 striel, striedajúci Chad Johnson kryl zvyšných 10. Buffalo prišlo o trojzápasovú bodovú sériu.


Hviezdy duelu: 1. N. Niederreiter, 2. M. Koivu, 3. M. Granlund (všetci MIN)

Pacioretty ukončil suchoty, Canadiens sériu prehier

Max Pacioretty prelomil dlhé 13-zápasové gólové suchoty, Paul Byron ako jediný uspel v samostatných nájazdoch a Montreal vo štvrtok porazil Tampu Bay 2:1, aby ukončil päťzápasovú sériu prehier. Oba góly padli v úvode druhej tretiny. Pacioretty otvoril skóre 20 sekúnd po jej začiatku, Nikita Kučerov ho vyrovnal o 44 sekúnd neskôr. Z brankárov mal viac práce Carey Price, ktorý prispel k výhre 44 zákrokmi. Andrej Vasilevskij, ktorý inkasoval gól po 184 minútach a 49 sekundách, sa prezentoval 37 zásahmi. Do zostavy Lightning sa po ôsmich dueloch vynechaných pre zranenie hornej časti tela vrátil Ryan Callahan.

Byronov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. A. Vasilevskij (TBL), 3. M. Pacioretty (MTL)

Hutton pomohol ukončiť Vegas dlhú sériu výhier

Náhradný brankár Carter Hutton podal ďalší elitný výkon a s 32 zákrokmi doviedol St. Louis k výhre 2:1 nad Vegas. Ukončiť osemzápasovú víťaznú sériu nováčika NHL pomohli aj góly Alexandra Steena a Paula Stastnyho, ktorý prelomil nerozhodný stav v tretej tretine. Hutton štartoval v treťom zápase po sebe a všetky tri vyhral. „Niektoré zo zákrokov, ktoré robil v posledných troch zápasoch, možno tak šesť, by sa malo dostať medzi desať najväčších zákrokov sezóny. Je úžasný,“ skonštatoval Steen. Jediný gól dokázal náhradníkovi Jakea Allena streliť Erik Haula. Marc-Andre Fleury opustil duel s 37 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. C. Hutton (STL), 2. A. Steen (STL), 3. M. Fleury (VGK)

Bernier vynuloval Columbus pri ďalšej výhre Colorada

Jonathan Bernier zastavil všetkých 34 striel pri druhom čistom konte v sezóne a 16. v kariére. Mikko Rantanen strelil víťazný gól, pridal asistenciu a Colorado zvíťazilo doma nad Columbusom 2:0. Druhý gól zaznamenal v 59. minúte Matt Nieto, ktorý stihol trafiť odkrytú bránu pred rýchlym návratom Sergeja Bobrovskyho zo striedačky. Ruský brankár urobil 30 zákrokov pri štvrtej prehre Blue Jackets v posledných piatich zápasoch. Na krátkom dvojzápasovom výjazde mali bilanciu 1-1. Avalanche vyhrali štvrtý duel po sebe a štyri z piatich v rámci domácej série.

Hviezdy duelu: 1. J. Bernier, 2. M. Rantanen, 3. N. MacKinnon (všetci COL)

Dallas uštedril Devils štvrtú prehru v sérii

Alex Radulov zaznamenal gól a dve asistencie, Ben Bishop predviedol 39 zákrokov a Dallas doma zdolal New Jersey 4:3. V každej tretine inkasoval raz, no na otvárací gól Briana Boyla zo záveru prvej tretiny odpovedali hneď traja hráči – okrem Radulova aj Brett Ritchie v presilovke a Tyler Seguin, ktorý strelil svoj prvý gól v oslabení v kariére. Rozdielový gól si pripísal Mattias Janmark v strede tretej tretiny. Bishopa prekonali aj trojbodový Taylor Hall a Kyle Palmieri, kým Cory Schneider kryl 29 striel. Devils prehrali štvrtý zápas v sérii celkovo a už piaty po sebe na ľade súpera. Stars vyhrali päť z ostatných siedmich duelov.

Hviezdy duelu: 1. A. Radulov (DAL), 2. T. Hall (NJD), 3. J. Klingberg (DAL)

Zápas medzi Bostonom a Floridou odložili z dôvodu snehovej búrky.

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Gáborík (LAK) 16:14 0 0 0 0 0 0 0
A. Sekera (EDM) 16:22 0 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Kanadu povedie na majstrovstvách sveta tréner, pod ktorým si zahrali aj Slováci Čo sa to deje s Nylanderom? Viac svetla do záhady vniesol známy insider Ťažká rana: Útočník Hurricanes si už v play-off nezahrá Zahrá si na MS v lepšej nálade: Jeden z top mladíkov Chicaga podpísal dlhodobú zmluvuNHL zverejnila, kedy bude odhaľovať finalistov na výročné ocenenia Porovnávanie nekončí: Slafkovský je lepší ako tieto dve draftové jednotky, tvrdí expert Černák bodoval, bodyčekoval ostošesť a je bližšie k MS. Prvé tímy čelia vyradeniuV hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies