Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 1. tr.
VAN
0
EDM
2
09. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
10. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Budaj vychytal víťazstvo nad Detroitom

V jedenástich sobotných stretnutiach sa predstavilo desať slovenských hokejistov. Najviac ich bodlo v Denveri, kde sa stretli štyria. Peter Budaj v tomto stretnutí zastavil 41 striel a vychytal víťazstvo nad obhajcom titulu. Zo Slovákov v sobotu bodoval len Michal Handzuš.

Colorado v noci nastúpilo na stretnutie proti Detroitu. Hokejistom Avalanche sa podarilo získať cenné dva body, keď zdolali obhajcu titulu 4:3 po samostatných nájazdoch. Slovenský brankár Peter Budaj prispel k výhre 41 zákrokmi a 3 vychytanými samostatnými nájazdmi. Po stretnutí bol vyhlásený za tretiu hviezdu duelu. V drese domáceho Colorada sa po šiestich vynechaných zápasoch ukázal Marek Svatoš. Slovenský pravý krídelník strávil na ľade 11 minút a bodovo sa nepresadil. V drese Detoritu nechýbali dvaja slovenskí útočníci. Ani jeden z dvojice Marián Hossa, Tomáš Kopecký sa však do kanadského bodovania nezapísal. Hossa opäť vyslal na bránu súpera 5 striel, no gól nestrelil už v štvrtom zápase po sebe. Hokejisti Red Wings v konečnom dôsledku môžu byť radi, že získali aspoň bod za remízu v normálnej hracej dobe. Po prvej tretine prehrávali už 0:3. V druhej sa im však podarilo vyrovnať, no Budaja už neprekonali ani v samostatných nájazdoch. Ten víťazný premenil útočník Colorada Wojtek Wolski. Svatoš svoj nájazd na gól nepremenil.

Do kanadského bodovania sa v sobotu dokázal zapísať len jediný slovenský hokejista. V stretnutí Phoenixu proti Los Angeles pomohol Kings k víťazstvu 4:0 jednou asistenciou aj center Michal Handzuš. Banskobystrický rodák odohral v stretnutí necelých 23 minút a okrem asistencie si svoje konto obohatil aj o jeden plusový bod. Svoj prvý shutout v kariére vychytal Jonathan Quick, ktorý štartoval v šiestom stretnutí v NHL. K víťazstvu Los Angeles prispel dvoma gólmi Alexander Frolov a presadili sa aj Raitis Ivanans a Jarret Stoll.

Ďalší zápas, ďalšie víťazstvo pre Bruins. Blake Wheeler pomohol dvoma gólmi k víťazstvu Bostonu 4:2 nad Carolinou. K siedmemu víťazstvu Bruins v rade dopomohli aj góly Michaela Rydera a Chucka Kobasewa. Slovenský obranca Zdeno Chára odohral necelých 30 minút a do kanadského bodovania sa nezapísal. Zo stretnutia asi však odniesol aspoň jeden plusový bod. Darí sa mladému českému útočníkovi Davidovi Krejčímu, ktorý zaznamenal asistenciu a bodoval už v siedmom zápase v sérii.

Článok pokračuje pod reklamou

Vo vzájomnom stretnutí na seba opäť narazila Tampa Bay a Florida. Derby opäť vyhrali „blesky“, ktoré si tentokrát s Panthers poradili v normálnom hracom čase. K víťazstvu 6:4 výrazne pomohli štvorbodový Martin St. Louis a trojbodový Vinny Lecavalier. V stretnutí sa predstavili aj dvaja Slováci. Do bodovania sa však nezapísal ani domáci Andrej Meszrášoš, ani hosťujúci Richard Zedník. Obaja si zo stretnutia odniesli jeden mínusový bod. Zedník odohral svoj 700. zápas v NHL.

Andrej Sekera odohral 23 a pol minúty v stretnutí Buffala s NY Islanders. Vo vyrovnanom stretnutí sa o víťazovi muselo rozhodnúť až v samostatných nájazdoch. Už po dvoch sériách bolo rozhodnuté o víťazstve Sabres(4:3), z ktorého mal určite radosť aj slovenský obranca. Zo stretnutia si však odniesol aj jeden mínusový bod.

V akcii sa v sobotu predstavil aj útočník Miroslav Šatan, ktorého tím sa stretol s Montrealom. Pittsburgh zo zápasu nevyšiel ako víťaz, aj napriek tomu, že bol aktívnejším tímom. K víťazstvo Canadiens prispel hetrikom Andrei Kostitsyn a 32 zákrokmi Carey Price. Vďaka tomu zvíťazili Canadiens 3:2. O dva góly Penguins sa postarali Pascal Dupuis a Sidney Crosby. Ani pri jednom z gólov sa nepodarilo zapísať do bodovania Šatanovi, ktorý v stretnutí odohral 16 a pol minúty.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Peter Budaj (COL) 41/44 - - - - - -
Marek Svatoš (COL) 11:03 0 0 0 0 0 0
Marián Hossa (DET) 20:59 0 0 0 0 5 2
Tomáš Kopecký (DET) 06:26 0 0 0 0 0 2
Zdeno Chára (BOS) 29:45 0 0 0 +1 0 0
Miroslav Šatan (PIT) 16:26 0 0 0 +1 2 0
Andrej Sekera (BUF) 23:33 0 0 0 -1 3 0
Richard Zedník (FLO) 15:29 0 0 0 -1 0 0
Andrej Meszároš (TAM) 23:53 0 0 0 -1 1 2
Michal Handzuš (LAK) 22:48 0 1 1 +1 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Florida vrátila Bostonu prehru aj s úrokmi. Vyhnala Swaymana z brány a vyrovnala si rekord! Cena Teda Lindsaya má skoro identických finalistov ako Hartova trofej. Chýba len McDavid!Kapitán Rangers predviedol nechutný likvidačný útok na českú hviezdu + video Myslí to vážne?! Hviezda Totonta si vraj najala ľudí na šikanovanie Súpiska Slovenska nemusí byť definitívna. V hre sú ešte posily zo zámoria! Slafkovský prekvapený: Horšie to už byť nemôže, čo je dobréMešár má potenciál rozjasať Bell Centre. To by bol príbeh, ak by to dokázal s číslom 20!Slovensko urobilo posledné, ťažké škrty: Na MS ide týchto 25 hráčov Nemec a Devils by mali spoznať nového trénera už čoskoro Draftovú lotériu vyhral tím, ktorý ešte nikdy jednotku nevyberal! Brankárska opora Canucks by mala pauzovať ešte minimálne takto dlhoBlues vymenovali trvalého hlavného trénera Potvrdené: Senators povedie niekdajší tréner slovenského talentu Veľká dráma v New Yorku, Coloradu sa podaril famózny obrat Chicago sa dohodlo na novej zmluve so synovcom českej legendyDevils predĺžili zmluvy s dvoma útočníkmiHurricanes si upísali švédskeho obrancu, Islanders švédskeho brankáraSlovensko odohralo posledný prípravný duel. Slafkovský sa zaskvel výstavným gólom + videoHartova trofej má finalistov: O najprestížnejšiu cenu zabojujú len útočníciDnes začne 2. kolo play-off NHL aj na západe. Prinesie aj kanadskú sériuZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies