Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
04:00info
VGK
DAL
«

Správy z NHL

Chris Osgood dal aktívnej činnosti zbohom

DETROIT – Tri Stanley Cupy, dve Trofeje Williama M. Jenningsa a jedna účasť v druhom All-star tíme sezóny. To je len zlomok z úspechov, ktoré dosiahol 38-ročný rodák z Peace River, Chris Osgood, ktorý dnes ukončil profesionálnu hokejovú kariéru.

„Myslím si, že je to najlepšie možné rozhodnutie, aké som mohol spraviť. Rovnako dobré pre mňa, rovnako dobré aj pre môj tím,“ oznámil dnes Chris Osgood na tlačovej konferencii, v ktorej oznámil koniec kariéry. V ďakovnej reči nezabudol spomenúť tri mená, mená svojich sokov, s ktorými bojoval o pozíciu brankárskej jednotky v Detroite a neraz im kryl chrbát ako dvojka – Mike Vernon, Dominik Hašek a Tim Cheveldae.

Osgood však od hokeja definitívne neodchádza. Dostal totiž od vedenia Red Wings ponuku na prácu ako brankársky konzultant. Osgood by teda mal pomáhať vo vývoji mladým talentom v organizácii červených krídel ako je napríklad Thomas McCollum, ktorý bol prvým výberom v drafte Detroitu v roku 2008.

Hoci Osgood nikdy nevynikal ako Hašek či Patrick Roy, jeho čísla by mali byť významným prvkom pri možnej budúcej nominácii do Siene slávy. Práve na túto tému sa vyjadril aj generálny manažér Detroit Ken Holland, ktorý narovinu povedal, že „podľa jeho názoru Osgoodova kariéra je hodná uvedenia do Siene slávy ľadového hokeja.“

Osgood len ako desiaty brankár v histórii NHL zaznamenal svoju 400. výhru. Stalo sa tak práve v poslednej sezóne, 27. decembra 2010 v zápase proti Coloradu. Práve k tomuto zápasu sa na tlačovke Osgood vrátil: „Tento zápas bol jeden z najemotívnejších v mojej kariére. Bolo to až priam neuveriteľné sledovať ako tvrdo pracujú všetci moji spoluhráči pre mňa, aby som mohol dosiahnuť tento miľník,“ nešetril chválou na spoluhráčov z Detroitu.

Spolu s Osgoodom končí aj jedna éra. Éra takzvaných „cage“ masiek, ktoré k Osgoodovi, ale aj k viacerým dnes už bývalým brankárom patrili. Či už to bol Dominik Hašek, Artūrs Irbe alebo Dan Cloutier. Práve Osgood bol posledným brankárom, ktorý nosil tento štýl masky.

Prečítajte aj:
Brankári NHL: Chris Osgood




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska McDavid a spol. oslavujú! Obhajca má zrazu nôž na krku Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyDôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies