Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Hossa a Gáborík strelili góly, Halák striedal

V utorok sa v NHL odohralo desať zápasov, v ktorých sa predstavilo sedem Slovákov. Marián Hossa a Marián Gáborík pomohli k víťazstvám gólmi, Jaroslav Halák bol nútený striedať.

HOSSA PRI NÁVRATE STRELIL GÓL

Marián Hossa sa po jednozápasovej absencii vrátil do akcie a hneď strelil svoj druhý gól v ročníku, ktorým v 16. minúte otvoril počas presilovky piatich proti trom skóre zápasu a naštartoval Chicago k ceste za výhrou 5:2 nad Phoenixom. Jamal Mayers strelil víťazný gól a strelecky sa presadili aj Jonathan Toews, Dave Bolland a Bryan Bickell. Bolland pridal aj jednu asistenciu a dve si na svoje konto pripísali Patrick Sharp a Duncan Keith. Corey Crawford veľa roboty nemal a dva góly inkasoval zo 16 striel Coyotes. Prekonali ho Taylor Pyatt a Ray Whitney. Jason LaBarbera zaznamenal 30 zákrokov. Hossa ho celkovo ohrozil trikrát. Slovenský útočník odohral necelých 18 minút a zaznamenal aj mínusový bod, jeden bodyček a dve trestné minúty.

GÁBORÍK SA PRESADIL V OSLABENÍ, LUNDQVIST SO SHUTOUTOM

Článok pokračuje pod reklamou

Dve tretiny držali obaja brankári čisté konto, no nakoniec jeden inkasoval štyri góly a druhý sa tešil zo shutoutu. Ten úspešnejší bol Henrik Lundqvist, ktorý zastavil všetkých 40 striel Canucks, aby doviedol Rangers k víťazstvu 4:0 nad Canucks. Roberto Luongo čelil počas zápasu 19 strelám a v tretej tretine ho prekonali Michael Rupp, Ryan McDonagh, Brian Boyle a Marián Gáborík, ktorý po vydarenej prihrávke McDonagha strelil svoj tretí gól v sezóne počas oslabenia. Dve asistencie si na svoje konto pripísal Brandon Prust. Gáborík, ktorý v minulej sezóne gól v oslabení nestrelil, odohral v zápase 17 minút a 14 sekúnd, počas ktorých zaknihoval aj plusový bod a tri strelecké pokusy.

TRÁPENIE HALÁKA NEKONČÍ

Slovenský brankár Jaroslav Halák inkasoval štvrtý gól 23 sekúnd po začiatku tretej tretiny a to bol moment, kedy ho v bráne nahradil Brian Elliot. Bratislavský rodák čelil 18 strelám, z ktorých ho postupne prekonali Simon Gagne, Jarret Stoll, Dustin Brown a Anže Kopitar. Los Angeles napokon vyhralo 5:0, keď Gagne prekonal aj Eliotta. Ľavý krídelník Kings zaznamenal aj asistenciu a stal sa prvou hviezdou zápasu. Tou druhou bol brankár Jonathan Quick, ktorý zaznamenal 27 zákrokov, aby vychytal svoj prvý shutout v ročníku, celkovo 15. v kariére. Brown, Stoll, Kopitar a Justin Williams si zo stretnutia odniesli po dva body. Kings vyhrali svoj domáci otvárací zápas.

MILLER DOVIEDOL SABRES K VÝHRE NAD „HABS“

Ryan Miller urobil 40 zákrokov, aby doviedol Buffalo k víťazstvu 3:1 nad Montrealom. Thomas Vanek strelil víťazný gól 2,8 sekundy pred koncom druhej tretiny a strelecky sa presadili aj Jordan Leopold a Christian Ehrhoff, ktorý strelil svoj prvý gól v drese Sabres do prázdnej brány. Millera prekonal len Raphael Diaz, ktorý svojím prvým gólom v NHL otvoril v úvode druhej tretiny stav zápasu. Canadiens prestrieľali Sabres 41:23, no aj napriek tomu nedokázali zaknihovať prvú domácu výhru, druhú celkovo v sezóne. Carey Price zaznamenal 20 zákrokov. Slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý odohral niečo cez 16 minút, ho neohrozil ani raz a do bodovania sa tiež nezapísal. Na svoje konto si pripísal dva plusové body a jeden bodyček.

ŠTVORBODOVÝ READ, FLYERS ZDOLALI SENATORS 7:2

Nováčik Philadelphie Matt Read zažil výborný vstup do zápasu proti Ottawe, keď v úvodnej dvadsaťminútovke strelil gól a pridal dve asistencie. Flyers si v prvej tretine vybudovali štvorgólový náskok a duel pohodlne doviedli do víťazného konca. Read pridal tretiu asistenciu v tretej tretine. K výhre 7:2 pomohli gólmi aj Wayne Simmonds, Glaude Giroux, Max Talbot, James van Riemsdyk, Sean Couturier a Harrison Zolnierczyk. Poslední dvaja menovaní strelili svoje prvé góly v NHL. V bráne Flyers stál Sergej Bobrovsky, ktorý z 23 striel inkasoval góly z hokejok Jasona Spezzu a Erika Karlssona. V akcii nechýbal ani Andrej Meszároš, ktorý proti svojmu niekdajšiemu tímu nebodoval. Počas 19 minút a 20 sekúnd zaznamenal dve trestné minúty, jednu strelu, štyri bodyčeky a zblokoval dve strely súpera. Flyers vyhrali v Ottawe prvýkrát od 24. novembra 2007.

BOSTON OPÄŤ NESTAČIL NA CAROLINU

Cam Ward zastavil 33 striel a obranca Joni Pitkanen zaznamenal gól a dve asistencie, aby Hurricanes zdolali po druhý raz v priebehu týždňa nedisciplinovaný Boston, tentokrát pomerom 4:1. Tuomo Ruutu, Anthony Stewart a Eric Staal strelili zvyšné góly Caroliny, ktorá porazila úradujúceho šampióna aj v minulý týždeň stredu v domácom prostredí (3:2). V Bostone využila v záverečnej tretine dve presilovky piatich proti trom. Tuukka Rask zaznamenal 19 zákrokov pri svojom druhom štarte a jediný gól Bruins vsietil Rich Peverley. Ten využil prvú presilovku po tom, čo jeho tím nevyužil predchádzajúcich 22 v rade. Boston prehral tretí zápas z posledných štyroch. Po dlhej dobe sa pobil Zdeno Chára, ktorý si zo zápasu odniesol 19 trestných minút. Na ľade strávil o 42 sekúnd viac času. Zaznamenal a dva strelecké pokusy, dve zblokované strely a tri bodyčeky.

VOKOUN VYNULOVAL FLORIDU

Tomáš Vokoun vynuloval svoj bývalý tím, keď zaznamenal 20 zákrokov a pomohol Washingtonu k víťazstvu 3:0 nad Floridou. Capitals vyhrali piaty zápas v rade a s bilanciou 5-0 zažívaj najlepší vstup do sezóny v klubovej histórii. Marcus Johansson, Alexandr Sjomin a Jason Chimera sa presadili strelecky za tím, ktorý je spolu s Detroitom jediným, ktorý ešte v tejto sezóne neprehral. Vokoun nečelil často väčším šanciam súpera, no nula proti niekdajšiemu tímu ho tešila: „Je to môj starý tím. V takýchto prípadoch chcete vyhrať a hrať dobre.“ Český brankár má na svojom konte už 45 čistých kont. Tomáš Kopecký, ktorý odohral 17 a pol minúty, ho neohrozil ani raz. Nevyhral ani jedno zo šiestich vhadzovaní a zaznamenal len jeden mínusový bod a dva bodyčeky.

BITKU O ALBERTU VYHRALO CALGARY

Jay Bouwmeester a Alex Tanguay sa strelecky presadili v záverečných minútach tretej tretiny a Calgary Flames otočilo stav zápasu, aby sa tešilo z víťazstva 2:1 nad provinčným rivalom, Edmontonom Oilers. Hosťujúci tím viedol od siedmej minúty zásluhou gólu Toma Gilberta, no viac gólov Miikkovi Kiprusofovi nestrelili. Fínsky brankár zaznamenal 24 zákrokov a na konci duelu sa prezentoval dôležitým zákrokom pri šanci Antona Landera. Devan Dubnyk duel opustil s 26 zákrokmi. Edmonton nevyhral v Calgary v deviatich dueloch v rade.

PITTSBURGH UKONČIL SÉRIU PREHIER

Pascal Dupuis strelil gól oslabení a pridal aj asistenciu, James Neal zaknihoval víťazný gól, keď sa presadil po šiesty raz v sezóne, a zraneniami sužovaný Pittsburgh zdolal Minnesotu 4:2. Chris Kunitz a Jordal Staal sa tiež presadili strelecky a Matt Cooke zaznamenal dve asistencie. Penguins zaknihovali prvé víťazstvo po troch prehratých zápasoch. Brent Johnson zaregistroval 24 zákrokov. Prekonať ho dokázali len Cal Clutterbuck a Guillaume Latendresse.

LEHTONEN DOVIEDOL STARS K ĎALŠEJ VÝHRE

Kari Lehtonen raz a znova ukázal svoju dôležitosť pre Dallas Stars, keď zaznamenal 38 zákrokov a doviedol tím k víťazstvu 3:2 nad Columbusom, ktoré bolo pre tím z Texasu piatym z prvých šiestich odohraných duelov. Strelecky sa presadili Steve Ott, Jamie Benn a Michael Ryder. Benn zaznamenal aj jednu asistenciu. Derick Brassard a Kris Russell boli úspešnými strelcami Blue Jackets, tímu, ktorý ešte nevyhral ani jeden zápas.

HVIEZDY VEČERA:
1. Henrik Lundqvist (NYR), 2. Matt Read (PHI), 3. Simon Gagne (LAK)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
J. Halák (STL) 14/18 (77,8%) - - - - - -
T. Kopecký (FLA) 17:28 0 0 0 -1 0 0
A. Sekera (BUF) 16:09 0 0 0 +2 0 0
Z. Chára (BOS) 19:42 0 0 0 0 2 19
A. Meszároš (PHI) 19:20 0 0 0 0 1 2
M. Hossa (CHI) 17:41 1 0 1 -1 3 2
M. Gáborík (NYR) 17:14 1 0 1 +1 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies