Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Hossa strelil gól, Quick opäť s čistým kontom

V sobotu pokračovala zámorská profiliga ďalšími štrnástimi stretnutiami. Do hry zasiahli aj siedmi Slováci, ale do bodovania sa zapísal iba Hossa, ktorý strelil jeden gól. Washington deklasoval Detroit, Quick vychytal tretí shutout v rade, Lidström odohral 1500. zápas.

HOSSOV GÓL CHICAGU NEPOMOHOL

Joakim Lindstrom premenil ako jediný svoj nájazd a Colorado získalo dva body po tom, ako zvíťazilo v Chicagu 5:4. V základnej hracej dobe sa strelecky z víťazného tímu presadili Paul Stastny, ktorý v 17. minúte otvoril skóre zápasu, David Jones a nováčik Gabriel Landeskog, ktorý zaznamenal dva góly. Semyon Varlamov prispel k výhre 34 zákrokmi. Prekonať ho dokázali Michael Frolík, Jonathan Toews, Jamal Mayers a slovenský útočník Marián Hossa, ktorý strelil už svoj štvrtý gól v aktuálnej sezóne. Trenčiansky odchovanec strávil na ľadovej ploche viac ako osemnásť minút, počas ktorých nazbieral aj jeden plusový bod a tri strelecké pokusy. Brankár Blackhawks, Corey Crawford, zlikvidoval 20 striel.

BOSTON SA TRÁPI, PREHRAL SO SAN JOSE

Článok pokračuje pod reklamou

Hokejisti Bostonu Bruins sa v úvode nového ročníka trápia a v sobotu prehrali už piati zápas po tom, ako na domácom ľade nestačili na San Jose a prehrali 2:4. Víťazný gól dosiahol v 49. minúte Benn Ferriero a brankár Antti Niemi zaznamenal 37 zákrokov. Ďalšie presné zásahy kalifornského mužstva dosiahli Joe Pavelski, ktorý skóroval už v 72. sekunde zápasu, Logan Couture a Patrick Marleau dal bodku za zápasom gólom do prázdnej brány. Milan Lucic a Tyler Seguin sa zapísali do listiny strelcov z domáceho mužstva. Na ľade nechýbali ani dvaja Slováci. Kapitán domácich Zdeno Chára strávil na ľade necelých 24 minút, počas ktorých zaknihoval dve strely, jeden mínusový bod a dve trestné minúty. V hosťujúcom drese sa predstavil Michal Handzuš, ktorý hral 17 a pol minúty. Do štatistík si zapísal jeden plusový bod, jednu strelu a vyhral osem z 18 vhadzovaní.

MARKSTROM DOVIEDOL PANTHERS K VÝHRE NAD „ISLES“

Tim Kennedy strelil svoj prvý gól v prebiehajúcej sezóne, aby Floride pomohol k výhre nad NY Islanders v pomere 4:2. Kris Versteeg, Matt Bradley a Shawn Matthias, ktorý v zápase získal aj dve asistencie, sa postarali o ostatné presné zásahy floridského klubu. Jose Theodore odchytal dve tretiny a z desiatich striel inkasoval dva góly z hokejok Marka Streita a Johna Tavaresa. V tretej tretine nastúpil v bráne Panthers Jacob Markstrom, ktorý zaznamenal 18 úspešných zákrokov a stal sa prvou hviezdou zápasu. Tomáš Kopecký odohral v drese víťazného tímu viac ako 16 a pol minúty, počas ktorých nazbieral len dva strelecké pokusy. V úvode prvej tretine nepremenil trestné strieľanie.

ST. LOUIS VYHRALO, ELLIOTT OPÄŤ V BRÁNE

Brian Elliott dostal druhýkrát v rade príležitosť v bráne St. Louis a opäť dokázal zvíťaziť. „Bluesmeni“ v sobotu porazili Philadelphiu 4:2. Obranca Carlo Colaiacovo strelil víťazný gól a zaknihoval aj jednu asistenciu, aby sa stal prvou hviezdou duelu. Kent Huskins, T.J. Oshie a Matt D'Agostini sa tiež zapísali do streleckej listiny, zatiaľ čo Elliott zneškodnil 34 striel. Bola medzi nimi aj jedna z hokejky obrancu Andreja Meszároša, ktorý v stretnutí odkorčuľoval 18 minút a 18 sekúnd. V zápase nazbieral aj dva mínusové body. Danny Briere a Matt Carle dosiahli góly Flyers, ktorí prehrali druhé stretnutie za sebou.

CHABIBULIN UDRŽAL ČISTÉ KONTO

Center Ryan Nugent-Hopkins strelil v polovici stretnutia svoj piaty gól v sezóne, ktorým rozhodol o výhre Edmontonu v pomere 2:0 nad NY Rangers. Jednotka posledného draftu sa stala prvou hviezdou zápasu, v ktorom získala aj jednu asistenciu. Druhý gól Oilers dosiahol Corey Potter a Jordan Eberle získal dve asistencie. Nikolaj Chabibulin udržal 44. čisté konto v kariére po tom, ako chytil 19 striel. Slovenský útočník Marián Gáborík ho ohrozil trikrát. V dueli odohral 22 minút a v prvej tretine dostal dvojminútový trest za sekanie.

GARON VYNULOVAL BUFFALO

Brankár Mathieu Garon chytil všetkých 21 striel, aby udržal svoje jubilejné 20. čisté konto v kariére a Tampe Bay pomohol k víťazstvu nad Buffalom, ktoré ukončilo sériu troch výhier v rade, v pomere 3:0. Rozhodujúci gól strelil v 25. minúte Pavel Kubina, ku ktorému sa pridali Martin St. Louis a Victor Hedman, ktorý uzavrel skóre stretnutia gólom do prázdnej brány. Na ľade bol prítomný aj obranca Andrej Sekera, ktorý v drese Buffala odohral necelých 20 a pol minúty. Na svoje konto si zapísal iba jeden strelecký pokus. Ryan Miller zlikvidoval 23 striel.

WASHINGTON DEKLASOVAL DETROIT

Azda len málokto čakal, že zápas medzi Washingtonom a Detroitom, mužstvami, ktoré v tomto ročníku ešte neprehrali, bude mať jednoznačný priebeh. Capitals totiž deklasovali Detroit 7:1. Mike Green sa stal prvou hviezdou duelu po tom, ako strelil dva presilovkové góly a získal aj dve asistencie. Dva góly strelil aj Mathieu Perreault a do listiny strelcov sa zapísali aj Marcus Johansson, autor rozhodujúceho gólu, Joel Ward a Nicklas Bäckström. Hendricks a Ovečkin dvakrát asistovali. Brankár Tomáš Vokoun podal opäť skvelý výkon a chytil 32 striel. Gól mu strelil iba Niklas Kronwall. Nicklas Lidstrom odohral 1500. zápas v NHL.

TRÁPIACI SA COLUMBUS STÁLE BEZ VÝHRY

Blue Jackets boli veľmi blízko k prvej výhre v tejto sezóne a ešte v poslednej minúte tretej tretiny viedli 3:2 nad Ottawou. Jason Spezza však v čase 59:24 vyrovnal na 3:3 a päť sekúnd pred koncom tretiny rozjasal celú Scotiabank Place Milan Michálek. Filip Kuba a Zack Smith zaknihovali ďalšie góly Senators a Craig Anderson chytil 18 striel. Z hosťujúceho mužstva, ktoré prehralo všetkých osem tohtosezónnych zápasov, skórovali Aaron Johnson, Kris Russell a Rick Nash. Steve Mason mal na svojom konte 23 úspešných zákrokov.

QUICK VYCHYTAL TRETÍ SHUTOUT V RADE
Brankár Jonathan Quick chytá v skvelej forme a v sobotu zaznamenal už tretie čisté konto v rade po tom, ako zlikvidoval 28 striel hráčov Dallasu a Kings pomohol k futbalovej výhre 1:0. Americký gólman naposledy inkasoval ešte 15. októbra v zápase proti Philadelphii. Jediný gól sobotného stretnutia dosiahol v 56. minúte obranca Jack Johnson. Andrew Raycroft odchytal druhý duel v sezóne a zneškodnil 23 striel. „Králi“ vyhrali štvrtý raz v rade, „hviezdy“ ukončili sériu piatich víťazstiev.

RINNE SHUTOUTOM PRISPEL VÝHRE

V dueli dvoch fínskych brankárov bol úspešnejší Pekka Rinne, ktorý doviedol Nashville k víťazstvu 2:0 nad Calgary, za ktoré chytá Miikka Kiprusoff. Rinne predviedol opäť výborný výkon, ktorý okorenil prvým čistým kontom v tomto ročníku po tom, ako chytil 33 striel. O víťazstve rozhodol gól Niclasa Bergforsa z 23. minúty, bodku za stretnutím dal v 55. minúte Sergej Kosticyn. Miikka Kiprusoff veľa práce nemal a čelil iba štrnástim strelám.

PENGUINS VYHRALI TRETÍ DUEL V RADE

Center Jordan Staal zaznamenal dva presné zásahy, Richard Park nahral na dva góly, aby Pittsburgh zdolal New Jersey pomerne hladko 4:1. Chris Kunitz a James Neal, ktorý má na svojom konte už osem presných zásahov, sa tiež presadili strelecky a Marc-Andre Fleury opustil zápas s 23 zákrokmi. O jediný gól Devils sa postaral Patrik Eliáš, zatiaľ čo brankár Johan Hedberg zlikvidoval 25 striel.

SALO ROZHODOL V PREDĹŽENÍ O VÝHRE CANUCKS

Obranca Sami Salo strelil 21 sekúnd pred koncom nadstaveného času presilovkový gól a Vancouver vyhral v domácej hale nad Minnesotou 3:2. Wild v zápase dvakrát viedli, ale „kosatky“ dokázali vždy vyrovnať. O ďalšie presné zásahy kanadského mužstva sa postarali Daniel Sedin a Jannik Hansen. Cory Schneider pomohol k zisku dvoch bodov 21 zákrokmi, prekonali ho iba Devin Setoguchi a Kyle Brodziak.

TORONTO VYHRALO NAD MONTREALOM

Grabovskij strelil v 83. sekunde predĺženia rozhodujúci gól a Toronto zvíťazilo v Montreale 5:4. Dave Steckel, Phil Kessel, Dion Phaneuf a Nikolaj Kuľomin zaznamenali ostatné góly Maple Leafs, ktorí sa dostali už na prvé miesto v Severovýchodnej divízii. Canadiens momentálne patrí posledné miesto vo Východnej konferencii a predposledné v celej NHL. V sobotu sa do listiny strelcov zapísali Travis Moen (dvakrát), Andrej Kosticyn a Michael Cammalleri.

WINNIPEG PORAZIL CAROLINU

Jim Slater strelil v 25. minúte gól, ktorým rozhodol o víťazstve Jets nad Carolinou v pomere 5:3. Winnipeg prehrával po góloch Jokinena a Skinnera z piatej, resp. siedmej minúty už 0:2, ale ešte v prvej časti hry dokázal zásluhou Alexa Burmistrova a Kylea Welwooda vyrovnať. Andrew Ladd a Evander Kane strelili v druhej tretine ďalšie dva góly „stíhačov“. Chrisa Masona (18/19), ktorý nahradil Ondřeja Pavelca už v prvej tretine prekonal iba Tuomo Ruutu.

HVIEZDY VEČERA:
1. Jonathan Quick (LAK), 2. Pekka Rinne (NSH), 3. Mike Green (WSH)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
M. Hossa (CHI) 18:11 1 0 1 +1 3 0
Z. Chára (BOS 23:51 0 0 0 -1 2 2
M. Handzuš (SJS) 17:34 0 0 0 +1 1 0
T. Kopecký (FLA 16:43 0 0 0 0 2 0
A. Meszároš (PHI) 18:16 0 0 0 -2 1 0
M. Gáborík (NYR) 22:01 0 0 0 0 3 2
A. Sekera (BUF) 20:17 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies