Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
04:00info
COL
DAL
«

Sumáre

Gáborík rozhodol o výhre, Hossa skóroval

V desiatich štvrtkových zápasoch sa v akcii predstavilo sedem Slovákov, pričom bodovali traja – Hossa strelil gól, Gáborík a Handzuš asistovali. Gáborík však premenil aj rozhodujúci samostatný nájazd.

GÁBORÍK ROZHODOL O TRIUMFE RANGERS

John Tortorella vedel, že Marián Gáborík nepatrí v tíme medzi tých najlepších hráčov pre samostatné nájazdy, no napokon sa ho rozhodol poslať na ľad a urobil dobre. Trenčiansky rodák prekonal Jonasa Hillera v poslednej sérii, aby rozhodol o triumfe Rangers 2:1 nad Ducks. „Tento rok je naším najlepším hráčom,“ skonštatoval Tortorella. Gáborík si zo stretnutia odniesol aj jednu asistenciu a po zápase, v ktorom odohral 23 minút a 34 sekúnd, bol vyhlásený za tretiu hviezdu zápasu. Zaznamenal aj plusový bod a sedem streleckých pokusov. Zápasu dominovali brankári – Henrik Lundqvist zaznamenal 27 zákrokov a prekonal ho len Bobby Ryan (5), kým Hiller urobil 24 zákrokov a inkasoval len gól z hokejky Jeffa Woywitku (1). V zápase nechýbal obranca Ľubomír Višňovský, ktorý odohral 24 minút a 44 sekúnd, počas ktorých zaznamenal mínusový bod, šesť striel na bránu, dve trestné minúty a zblokoval dve strely súpera. Nebodoval v šiestom zápase v rade.

BLACKHAWKS ZDOLALI PANTHERS, HOSSA S GÓLOM

Článok pokračuje pod reklamou

Jonathan Toews (5) otvoril po piatich minútach skóre zápasu, Marián Hossa (6) v 25. minúte zvyšoval na 2:0, no Blackhawks neodolali snahe Panthers a o svojom triumfe 3:2 museli napokon rozhodnúť až v samostatných nájazdoch. Stephen Weiss (5) strelil kontaktný gól Floridy a predĺženie vynútil v 58. minúte Ed Jovanovski (2). Nájazdy odštartoval Tomáš Kopecký, ktorý však, rovnako ako jeho dvaja spoluhráči, neuspel. Ako jediný sa dokázal presadiť Patrick Kane, ktorý rozhodol o osude zápasu v tretej sérii. Prvou hviezdou sa však stal brankár Corey Crawford, ktorý zaregistroval 41 zákrokov. Kopecký ho ohrozil štyrikrát počas 17 minút, ktoré strávil v akcii, hoci jeho štart v zápase bol otázny. Na svoje konto si pripísal aj mínusový bod a jeden bodyček. Jacob Markstrom zaznamenal 31 zákrokov. Hossa naňho vyslal päť striel. V akcii strávil 21 minút a 43 sekúnd. „Vedeli sme, že to bude ťažký zápas. Víťazstvo nám vychytal brankár,“ povedal po zápase Joel Quenneville.

HANDZUŠ ASISTOVAL PRI VÝHRE SHARKS

Do bodovania sa zo slovenských hráčov zapísal už len Michal Handzuš, ktorý zaznamenal jednu asistenciu pri víťazstve San Jose v zápase proti Pittsburghu. O triumfe „žralokov“ 4:3 sa rozhodlo v samostatných nájazdoch, v ktorých ten rozhodujúci premenil Ryane Clowe. Pittsburgh v zápase viedol 2:0, i 3:1, no Sharks sa podarilo v tretej tretine vyrovnať. Strelecky sa presadili Patrick Marleau (3), Ryane Clowe (4) a Jamie McGinn (1), ktorému na gól prihrával Handzuš. Banskobystrický rodák v zápase odohral 14 a pol minúty a zaznamenal aj plusový bod, jednu strelu, jeden bodyček a 46,2% úspešnosť na vhadzovaniach. Thomas Greiss, ktorý po dvoch inkasovaných góloch nahradil v bráne Anttiho Niemiho, zaznamenal 29 zákrokov. Prekonal ho len Jevgenij Malkin (4), ktorý si zo stretnutia odniesol dva góly a jednu asistenciu. Strelecky sa presadil aj Deryk Engelland (1) a Marc-Andre Fleury urobil 34 zákrokov.

ELIÁŠ ZABEZPEČIL VYHRU DEVILS NAD FLYERS

Patrik Eliáš premenil víťazný samostatný nájazd v tretej sérii, aby rozhodol o výhre New Jersey 4:3 nad Philadelphiou. Flyers viedli v strede druhej tretiny o dva góly, keď svoj prvý gól v NHL strelil Zac Rinaldo, na ktorého nadviazal Claude Giroux (8). Hosťom sa do konca dvadsaťminútovky podarilo vyrovnať vďaka gólom Zacha Parisea (5) a Adama Henriqueho, ktorý vsietil taktiež svoj premiérový gól v NHL. V úvode tretej tretiny premenil Max Talbot (4) trestné strieľanie po tom, čo Mark Fayne zatiahol pri jeho úniku núdzovú brzdu. Flyers boli opäť na koni, no v 54. minúte vyrovnal David Clarkson (4). V nájazdoch poslal do vedenia hostí Parise, no Danny Briere dokázal odpovedať. Ako posledný išiel na nájazd Eliáš, ktorý sa nemýlil. Johan Hedberg k triumfu prispel s 20 zákrokmi. Raz ho ohrozil aj Andrej Meszároš, ktorý zaznamenal dva mínusové body počas 22 minút a 16 sekúnd, ktoré strávil na ľade. Sergej Bobrovsky opustil duel s 36 zákrokmi.

PAVELEC VYNULOVAL ISLANDERS

Ondřej Pavelec zastavil všetkých 34 striel, ktorým čelil pri víťazstve Winnipegu 3:0 nad NY Islanders. Skóre zápasu otvoril po piatich minútach Evander Kane (5), na ktorého v tretej tretine nadviazali Johny Oduya (1) a Alex Burmistrov, ktorý svoj štvrtý gól v sezóne strelil do prázdnej brány. Kane a Oduya zaznamenali aj po asistencii a po Pavelcovi boli vyhlásení za druhú, resp. tretiu hviezdu zápasu. V bráne newyorského celku stál Rick DiPietro, ktorý zaznamenal 23 zákrokov. Obranca Milan Jurčina odohral svoj tretí zápas v sezóne po zranení slabín a po prvýkrát si vychutnal v akcii viac ako 20 minút. V stretnutí odohral 22 a pol minúty, aby bol po kapitánovi Markovi Streitovi najvyťaženejším hráčom tímu. Do štatistík si pripísal len mínusový bod, dve strely, jeden bodyček a jednu zblokovanú strelu súpera.

TRÁPENIE DETROITU NEKONČÍ

Jarome Iginla (4) strelil dva góly z podobných situácií a Calgary porazilo trápiaci sa Detroit pomerom 4:1. Lee Stempniak (2) sa presadil v prvej tretine a Olli Jokinen (3) uzavrel stav zápasu strelou do prázdnej brány. Miikka Kiprusoff zaznamenal 28 zákrokov a prekonal ho len Danny Cleary (1). Red Wings prehrali šiesty zápas v rade po tom, čo vyhrali svojich prvých päť duelov. V posledných šiestich dokázali streli len šesť gólov a proti Flames po prvýkrát v ročníku neprekonali hranicu 30 striel na bránu súpera.

SCRIVENS DOVIEDOL TORONTO K VÝHRE

Clarke MacArthur (6) sa presadil dvakrát vo svojom 300. zápase v NHL a z ofenzívnej stránky to bolo všetko, čo Maple Leafs v zápase proti Blue Jackets potrebovali. O zvyšok sa postaral Ben Scrivens, ktorý zaznamenal 38 zákrokov pri svojom prvom štarte v NHL. Strelecky sa presadili aj Joey Crabb (2) a John-Michael Liles (1), dve asistencie zaznamenal Joffrey Lupul a Toronto zvíťazilo 4:1. Jediný gól strelecky aktívnejšieho Columbusu vsietil nováčik Ryan Johansen (3). „Vždy, keď hráte svoj prvý zápas, chcete zanechať dobrý dojem. Snáď sa mi to podarilo,“ povedal po zápase Scrivens, ktorý bol vyhlásený za prvú hviezdu zápasu.

MINNESOTA ZAŽILA OFENZÍVNU EXPLÓZIU

Matt Cullen (6) strelil dva góly a pridal asistenciu pri ofenzívnej explózii Minnesoty, ktorá bola v zápase proti Vancouveru dominantná od úvodu po záver. Wild vyslali na Coryho Schneidera 45 striel. Strelecky sa presadili aj Guillaume Latendresse (2), Pierre-Marc Bouchard (1) a Marco Scandella (2). Minnesota vyhrala 5:1. Jediný gól Canucks vsietil v úvode prvej tretiny Dan Hamhuis (1). Josh Harding inak zaznamenal 24 zákrokov.

RINNE OSLÁVIL NOVÚ ZMLUVU NULOU

Pekka Rinne teda zažil narodeniny! Fínsky brankár podpísal najlukratívnejšiu zmluvu v histórii klubu a v nasledujúcom zápase vychytal čisté konto, aby doviedol Predators k výhre 3:0 nad Coyotes. A to ho po zápase ešte čakala oslava 29. narodenín. „Zaregistroval brankársky hetrik. Narodeninový chlapec, čisté konto a 49-miliónová zmluva – budem to volať brankársky hetrik,“ povedal s úsmevom tréner Nashvillu Barry Trotz. Rinne zaznamenal 35 zákrokov pri svojej tretej nule v ročníku. Strelecky sa z jeho spoluhráčov presadili Jonathon Blum (1), Matt Halischuk (3) a Patric Hornqvist, ktorý svoj piaty gól v sezóne strelil do prázdnej brány.

OILERS VYHRALI ŠIESTY ZÁPAS V RADE

Nikolaj Chabibulin vyhral brankársky súboj s Jonathanom Quickom, keď zastavil všetkých 19 striel Kings, aby vychytal svoj druhý shutout v ročníku. Lennart Petrell strelil svoj prvý gól v NHL a Edmonton zdolal Los Angeles 3:0. Ryan Smyth (6) a Corey Potter (2) sa tiež presadili za „olejárov“, ktorí oslávili šiestu výhru v rade a po prvýkrát do roku 1986 vyhrali osem z úvodných 12 duelov sezóny. V tej sezóne získal Edmonton svoj tretí Stanley Cup.

HVIEZDY VEČERA:
1. Pekka Rinne (NSH), 2. Ondřej Pavelec (WPG), 3. Matt Cullen (MIN)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
M. Gáborík (NYR) 23:34 0 1 1 +1 7 0
Ľ. Višňovský (ANA) 24:44 0 0 0 -1 6 2
A. Meszároš (PHI) 22:16 0 0 0 -2 1 0
M. Hossa (CHI) 21:43 1 0 1 0 5 0
T. Kopecký (FLA) 16:58 0 0 0 -1 4 0
M. Handzuš (SJS) 14:28 0 1 1 +1 1 0
M. Jurčina (NYI) 22:32 0 0 0 -1 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies