Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
04:00info
VGK
DAL
«

Sumáre

Sekera vyhral, Slováci nebodovali

V šiestich piatkových stretnutiach NHL sa predstavili traja slovenskí hokejisti. Ani jeden z nich nebodoval, no Andrej Sekera sa tešil z víťazstva. Erik Cole a R.J. Umberger zaznamenali po tri presné zásahy.

STAFFORD A ENNIS TROJBODOVÍ, SLOVÁCI NEBODOVALI

V newyorskej Madison Square Garden na seba narazili dvaja slovenskí hokejisti. V drese domácich „jazdcov“ sa predstavil útočník Marián Gáborík. Trenčiansky rodák odohral 18 minút a 37 sekúnd, počas ktorých si pripísal len tri mínusové body a súperovho gólmana ohrozil štyrikrát. Proti nemu hral v drese „šablí“ obranca Andrej Sekera, ktorý síce nebodoval, no tešil sa z víťazstva Buffala v pomere 4:1. Na ľade strávil o 13 sekúnd menej ako jeho krajan, pričom nazbieral dva plusové body, na súperovú bránu vyslal dve strely a prezentoval sa aj jedným bodyčekom. Hviezdou zápasu sa však stal Drew Stafford (17), ktorý strelil dva góly, vrátane víťazného, a pridal aj jednu asistenciu. Tyler Ennis (12) zaznamenal jeden gól a dve prihrávky, Travis Turnbull strelil svoj prvý gól v NHL a Ryan Miller zlikvidoval 26 striel, aby Buffalo vyhralo tretí zápas v sérii. Prekonať ho dokázal len Bryan Boyle (7). Henrik Lundqvist čelil 26 strelám.

RYAN NUGENT-HOPKINS ROZHODOL V NÁJAZDOCH O VÝHRE OILERS

Článok pokračuje pod reklamou

Nováčik Ryan Nugent-Hopkins prekonal v štvrtej sérii samostatných nájazdov ako jediný domáceho gólmana, aby rozhodol o víťazstve predposledného tímu súťaže, Edmontonu, na ľade Floridy v pomere 2:1. Floridský celok prišiel o domácu päťzápasovú sériu výhier. V základnej hracej dobe sa do streleckej listiny zapísal hosťujúci Ryan Jones (16), jediný gól „panterov“ strelil Jason Garrison (16). Domáci Jose Theodore zneškodnil 20 striel, jeho náprotivok Devan Dubnyk o šesť viac. V zostave Floridy nechýbal útočník Tomáš Kopecký, ktorý odohral viac ako 18 minút, počas ktorých si pripísal na svoje konto len jeden bodyček.

COLE STRELIL HETRIK, CANADIENS ZDOLALI SENATORS

V Bell Centre na seba narazili dva kanadské tímy. Domáci Montreal, ktorý figuruje na poslednom mieste vo Východnej konferencii, zvíťazil v piatkovom dueli nad Ottawou hladko 5:1. Najväčšiu zásluhu má na tom Erik Cole (30), ktorý strelil v úvodných šiestich minútach čistý hetrik a stal sa absolútnou hviezdou večera. Petteri Nokelainen (3) a Lars Eller (16) tiež skórovali za „Habs“ a Carey Price si pripísal 37 úspešných zákrokov – druhá hviezda zápasu. Jason Spezza (30), ktorý odohral svoj jubilejný 600. zápas v NHL, dosiahol čestný gól Senators, v bráne ktorých sa vystriedili obaja brankári. Ottawa prehrala tretí zápas v rade.

STAPLETON ROZHODOL O VÝHRE NAD CAPS, OVEČKIN DVOJGÓLOVÝ

Tim Stapleton (10) skóroval v tretej minúte predĺženia a rozhodol o víťazstve desiateho Winnipegu nad ôsmym Washingtonom v divíznom derby v pomere 4:3. Domáci Capitals viedli už 3:0 po dvoch góloch Alexa Ovečkina (35) a jednom Jasona Chimeru (18), no Jets sa podarilo vyrovnať. Do streleckej listiny sa postupne zapísali Bryan Little (22), Ben Maxwell a Spencer Machacek. Obaja strelili svoje prvé tohtosezónne góly. V českom brankárskom súboji vyhral Ondřej Pavelec, ktorý zastavil 20 striel. Michal Neuvirth čelil až 42 strelám.

REIMER DOVIEDOL TORONTO K VÝHRE NAD DEVILS

James Reimer zlikvidoval 43 striel súpera, Nazem Kadri premenil rozhodujúci nájazd, aby Toronto zdolalo New Jersey 4:3. Góly Toronta v základnom hracom čase strelili Tyler Bozak (16), Kadri (5) a David Steckel (8). Reimera, ktorý bol vyhlásený za druhú hviezdu duelu, postupne prekonali Jacob Josefson (1), Zach Parise (29) a Adam Henrique (16). Martin Brodeur si pripísal 14 zákrokov. Devils momentálne figurujú na šiestej pozícii na východe, zatiaľ čo Maple Leafs strácajú na ôsmy Washington osem bodov.

UMBERGER STRELIL HETRIK, BLUE JACKETS PORAZILI HURRICANES

Dlhodobo posledný Columbus porazil na domácom ľade Carolinu 5:1 najmä zásluhou R.J. Umbergera (14), ktorý zaregistroval svoj tretí hetrik v kariére. Umberger sa stal druhou hviezdou večera. Brankára Steve Mason prispel k výhre skvelým výkonom a zlikvidoval 39 striel. Vinny Prospal (13) a Mark Letestu (9) tiež skórovali za Blue Jackets, Derick Brassard si pripísal tri asistencie. Masona prekonal iba Drayson Bowman. Cam Ward opustil stretnutie s 21 zákromi.

HVIEZDY VEČERA:
1. Erik Cole (MTL), 2. R.J. Umberger (CBJ), 3. Drew Stafford (BUF)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
A. Sekera (BUF) 18:24 0 0 0 +2 0 0
M. Gáborík (NYR) 18:37 0 0 0 -3 4 0
T. Kopecký (FLA) 18:09 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska McDavid a spol. oslavujú! Obhajca má zrazu nôž na krku Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyDôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies