Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
22. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
23. 05.
kurzy
02:30info
DAL
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Malkin hviezdou týždňa, Chára najlepším Slovákom

Najlepšími hráčmi uplynulého týždňa NHL sa stali útočník Pittsburghu Jevgenij Malkin, brankár Buffala Ryan Miller a útočník Washingtonu Alex Ovečkin. Obranca Zdeno Chára z Bostonu sa stal najlepším Slovákom.

PRVÁ HVIEZDA – JEVGENIJ MALKIN, PITTSBURGH PENGUINS

Center Pittsburghu Jevgenij Malkin je suverénne najproduktívnejším hráčom súťaže a Národnej hokejovej lige kraľoval aj v uplynulom týždni. V štyroch zápasoch nazbieral spolu deväť bodov za päť presných zásahov a štyri asistencie. V utorok zaknihoval dva góly a tri asistencie, aby Pittsburghu prispel k vysokej výhre 8:4 nad Winnipegom. Už tretí raz v rade sa najlepším hráčom týždňa stal Rus.

DRUHÁ HVIEZDA – RYAN MILLER, BUFFALO SABRES

Článok pokračuje pod reklamou

Sabres sa zo všetkých síl snažia postúpiť do play-off a necelé dva týždne pred koncom základnej časti figurujú na deviatej pozícii vo Východnej konferencii. Momentálne ťahajú sériu štyroch výhier a prispel k tomu aj brankár Ryan Miller, druhá hviezda týždňa. V sledovanom období inkasoval 5 gólov a v jednom dueli vychytal shutout. Celkovo zaznamenal 95,6% úspešnosť zákrokov.

TRETIA HVIEZDA – ALEX OVEČKIN, WASHINGTON CAPITALS

Hviezdny krídelník Washingtonu Alex Ovečkin sa iba druhýkrát v aktuálnej sezóne objavil medzi troma hviezdami týždňa. Vyhlásený kanonier bodoval vo všetkých štyroch minulotýždňových stretnutiach a Capitals aj vďaka nemu získali šesť bodov. Ovečkin strelil štyri góly (v dvoch zápasoch skóroval dvakrát) a pridal aj jednu asistenciu. V poradí strelcov mu patrí štvrté miesto.

SLOVÁK TÝŽDŇA – ZDENO CHÁRA, BOSTON BRUINS

Po štyroch mesiacoch sa najlepším slovenským hráčom týždňa stal obranca a kapitán Bostonu Zdeno Chára. Najvyšší hokejista v histórii NHL pomohol „medveďom“ k trom výhram v štyroch zápasoch. Nazbieral tri góly, tri plusové body a dvakrát sa stal hviezdou zápasu. V sobotu prvou, v nedeľu treťou. V sobotu nastúpil na svoj jubilejný 1000. duel v zámorskej profilige. Chára zaknihoval v tejto sezóne 45 bodov (12+33) v 73 stretnutiach a v bodovaní obrancov figuruje na šiestej priečke. Pripísal si aj 27 plusových bodov.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies