Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
13. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
COL
DAL
NHL live
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
«

Slováci v NHL

Ottawa a New Jersey postupujú, bodoval Meszároš


V nočných zápasoch prvého kola play off sa do kanadského bodovania zapísal Andrej Meszároš, ktorý strelil gól. Ottawa a New Jersey postúpili do druhého kola.
Zdeno Chára podáva ruku St. Louisovi. Obrovský výškovy rozdiel :o)
NY Rangers – New Jersey 2:4, stav série: 0:4 (Devils postúpili)
New York Rangers privítal vo štvrtom súboji New Jersey s cieľom odvrátiť postup Devils. Cieľ sa však začal rútiť hneď od úvodných chvíľ. V priebehu prvej tretiny sa opäť zranil Jaromír Jágr, ktorého rameno nevydržalo náraz na mantinel. Iskričku nádeje ku koncu tretiny pre Rangers vykresal Ortmeyer, ktorý dostal Rangers do vedenia 1:0. V druhej tretine však prišiel obrat v skóre. Najprv strelil gól Gomez a potom Eliáš. Oba góly padli v presilovke piatich proti štyrom. V tretej tretine sa presadil najprv Gionta, ktorý v oslabení strelil víťazný gól. V 54. minúte potom strelil svoj druhý gól Eliáš, ktorý zvyšoval na 4:1. Rangers bojovali, ale nedokázali prekonať Brodeura ešte viac ako raz. Ten jedenkrát sa to v tretej tretine podarilo Ruchhinovi v 59. minúte počas presilovky. Konečný stav zápasu 4:2 pre Devils znamenal konečný stav pre sériu, ktorú vyhrali hráči Devils 4:0 a postúpili do semifinále Východnej konferencie. V zápase sa objavil aj Marcel Hossa ktorý odohral 15 minút s tromi strelami a dvoma trestnými minútami na konte. pre neho cesta za Stanley Cupom končí, môže sa začať cesta za titulom majstra sveta.

Ottawa – Tampa Bay 3:2, stav série: 4:1 (Senators postúpili)
Ottawa sa stala druhým tímom, ktorý postúpil do semifinále Východnej konferencie. O dnešné víťazstvo sa postaral aj Andrej Meszároš, ktorý zaznamenal svoj prvý bod v play off. Skóre stretnutia otvoril domáci útočník Schaefer, ktorý fanúšikov Senators dostal do varu v 13. minúte. Schaefer sa trafil aj druhýkrát, no jeho gól neuznal videorozhodca. Ottawa aj tak odchádzala do šatne s dvojgólovým náskokom. Postaral sa o slovenský obranca Andrej Meszároš, ktorý strelil svoj premiérový gól v play off. Do čierneho sa trafil v 16. minúte po prihrávke Reddena. V druhej tretine sa o zvrat vo vývoji stretnutia pokúsili hráči Lightning. Obhajca titulu znížil vďaka Artyukhinovi na 1:2. Potom však prišla presná rana Havláta, ktorý využil v 36. minúte presilovú hru a poslal Senators opäť do dvojgólového vedenia. To nevydržalo dlho. V 39. minúte znižoval Richards. Toto bol posledný gól zápasu, Ottawa dokázala ustrážiť jednogólové vedenie a vyhrala zápas 3:2. Celkovo vyhrala sériu 4:1 a ako druhý tím postúpila do ďalších bojov o Stanley Cup. Z postupu sa môžu tešiť aj slovenskí hokejisti - Andrej Meszároš a Zdeno Chára. Chára v zápase odohral 25 minút a zaznamenal jeden mínusový bod, Meszároš odohral 21 minút a zaznamenal svoj prvý bod v play off a ako bonus jeden plusový bod. Sklamaný môže byť Martin Cibák, ktorý na Slovensko v tejto sezóne Stanley Cup nedonesie. Rovnako ako Marcel Hossa však môže pomôcť slovenskej reprezentácii na MS v Rige.

Detroit – Edmonton 2:3 , stav série: 2:3
Detroit prehral piate stretnutie série s Edmontonom 2:3 a rovnakým skóre prehráva aj v sérii. Zápas sa začal pre Red Wings pomerne dobre. Po prvej tretine bol stav vyrovnaný 0:0. V druhej tretine sa však činili najmä hráči Oilers. V priebehu ôsmych minút sa postupne triafali do čierneho Pisani, Smyth a Horcoff. Druhý gól strelili Oilers počas presilovej hry. Legace dostal dva góly z prvých siedmich striel súpera, no k striedaniu neprišlo, keďže zranený Chris Osgood stále na lavičke Red Wings chýba a ako dvojka je k dispozícii trénerovi neskúsený Howard. Detroit sa snažil otočiť vývoj stretnutia. O zníženie sa ešte v druhej tretine postaral Shanahan. V tretej tretine hráči Red Wings bojovali, ale dobre chytajúceho Rolosona prekonať nedokázali. Red Wings nevyužili ani presilovku. Na strely vyhrali tretinu 11:4 a gólu sa dočkali až v úplnom závere, keď Zetterberg upravil konečný výsledok na 3:2 pre Edmonton, ktorý si domov povezie z Detroitu mečbal.

Calgary – Anaheim 3:2 , stav série: 3:2
Calgary v piatom dueli hranom doma nezaváhalo a do Anaheimu si povezie mečbal. Anaheim bol vyrovnaným súperom, ale nakoniec sa z víťazstva v zápase tešili hráči Calgary. Skóre stretnutia otvoril v 6. minúte Amonte. Ešte v prvej tretine zvýšil Iginla. Amonte dal gól v oslabení, Iginla využil presilovku. V druhej tretine padol iba jeden gól. Na 3:0 zvyšoval opäť Iginla. Keď si hráči Flames vyskúšali streliť gól v najrôznejších herných situáciách, tak až potom sa presadili hráči Mighty Ducks. V 49. minúte strelil gól McDonald a v 60. minúte upravil na konečných 2:3 Niedermayer. Oba góly padli v presilovej hre. Calgary zdolalo doma Anaheim 3:2 a rovnakým skóre vedie aj v sérii.

Slováci v akcii:
Zdeno CHÁRA (OTT): -1, 1str, 2tmin, odohral 25:07
Andrej MESZÁROŠ (OTT): 1g, +1, 3str, odohral 20:57
Marcel HOSSA (NYR): +/-0, 3str, 2tmin, odohral 14:45
Martin CIBÁK (TAM): 1str, +/-0, odohral 1:57




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Zadorov poslal Kanea na striedačku. McDavid dostal krosček do chrbta i do tváre + video V hre o Calderov pohár zostávajú tímy štyroch Slovákov. Vedú ich Studenič so Sýkorom Expert vyzdvihol štyroch Slovákov, vrátane Slafkovského. Na Nemcovi je vidieť rok v NHL O Joela Quennevillea je v NHL záujem. Je tu však háčik Mal či nemal platiť? Panthers vyrovnali kontroverzným gólom. Bývalý brankár má jasno + videoUtah začína budovať svoje vedenie. Možno už poznáme prezidenta Ruský brankár Flyers dostal trest od IIHFOilers nevyužili drvivú streleckú prevahu, Panthers sú krok od postupu V AHL sme spoznali posledný postupujúci tím Ramsay: So Slafkovským sa pozhovárame. Chceme, aby sa sústredil len na hokej Nemal ho urobiť? Slafkovský hodnotil zápas a vyjadril sa aj ku gestu MS 2024: Slovensko potvrdilo úlohu favorita. Pripísalo si prvé tri body! Slafkovský bavil a aj spustil kritiku: Detinský v oboch zápasoch? + video Ak Slovensko pôjde po medailu, bude to vďaka týmto dvom hráčom, znie zo zámoria Slovensko robí zmeny v zostave. Pomôže dohovor za zatvorenými dverami? Slafkovský je na MS v rovnakej skupine ako Bedard. Urobí ďalší krok k špičke? Hedman vstupuje do leta s otáznikom. Naplní sa jeho plán? V ktorých tímoch by mohol skončiť hviezdny Marner? Sú toto štyri najhoršie mená, aké môže mať Utah? Pekarčík skóroval vo finále. Na dosah titulu je však jeho krajan! + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies