Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
09. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
10. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
«

Správy z NHL

Brodeur: Lundqvist chytá neuveriteľne

Brankár New Jersey Devils Martin Brodeur si vždy užíva súboje proti Rangers, ktoré sa odohrávajú v play-off. V pondelok vstúpi do svojej piatej proti newyorskému tímu a v tretej sa proti nemu postaví švédsky brankár Henrik Lundqvist.

V doterajších štyroch sériách mal Brodeur dôvody na úsmev len v jednom prípade a aj tento rok vníma „jazdcov“ ako veľmi kvalitný tím, proti ktorému bude potrebné hrať naplno.

„Sú najlepším tímom vo Východnej konferencii a dokazovali to počas celého roka. Získali prvé miesto a využili to pre dva zápasy číslo sedem, v ktorých dokázali zostať naživo. Výhodu domáceho prostredia budú využívať aj proti nám hneď od začiatku. My len musíme skloniť hlavy, počúvať nášho trénera a jednoducho hrať dobre,“ skonštatoval budúci člen Siene slávy.

V sérii sa stretnú dvaja brankári zvučných mien. Lundqvist bude tvrdým orieškom pre spoluhráčov Brodeura, o čom svedčia aj jeho doterajšie štatistiky. V 14 zápasoch zaznamenal 93,7% úspešnosť zákrokov a v priemere inkasoval 1,68 gólu na zápas. U štyridsaťročného Kanaďana sú tieto štatistiky na úrovni 92 % a 2,05 inkasovaného gólu na zápas.

Článok pokračuje pod reklamou

„V poslednej dobe je neuveriteľný. Je práve teraz asi najlepším brankárom v NHL. Ja už som však v takej pozícii bol. Hral som proti Patrickovi Royovi, hral som proti Dominikovi Hašekovi, hral som proti všetkým týmto hráčom, ktorí boli možno v najlepších časoch kariéry, ale pre mňa bolo fajn súperiť s nimi. Urobím to najlepšie, aby som sa mu vyrovnal, ale bude to dosť ťažké. Je to dosť dobrý brankár,“ povedal Brodeur.

Lundqvist má za sebou sezónu, po ktorej si vyslúžil nie len nomináciu na Vezinovu trofej, ale aj nomináciu na Hartovu trofej, ktorá sa udeľuje najužitočnejšiemu hráčovi ročníka. Pozná Brodeur tajomstvo úspechu svojho náprotivku?

„Aj ak by som našiel to tajomstvo, pochybujem, že by som vám ho povedal. Ale nenašiel so ho. Som si istý, že robí rovnaké veci. Nestanete sa špičkovým brankárom ligy iba oblečením si betónov a vykorčuľovaním na ľad. Musíte k tomu pristupovať rozumne a naučiť sa niečo o hráčoch, ktorí proti vám nastúpia, niečo o systéme, ktorý hrajú. Má svojho trénera a som si istý, že o tom už hovorili a bude proti nám pripravený. Budeme sa musieť ho nejako rozptýliť. Dostať pred neho dostatok hráčov a vyslať naňho niekoľko kvalitných striel,“ dodal Brodeur.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemeňte ho: Nikto z letného trhu nestojí za obetovanie Nemca, znie zo zámoria Zostane Saros v Nashville? Budeme hovoriť, ale viem toto, tvrdí Trotz Studenič zažiaril, bodoval aj Sýkora. Slováci sú ďalej od MS + videoMôže byť voľným hráčom: Dúfam, že budem Rytierom do konca života, tvrdí hviezdny útočník Nečasa zákerný atak Troubu neprekvapil: Je takým typom hráčaUtah bude mať identitu v sezóne 2025/26. Zverejnil potenciálne mená 146 trestných minút i bitka hviezd: Tkachuk vs. Pastrňák + videoSenators sa rozhodli: Udržia si voľbu v prvom kole draftu? Blues podpísali novú dvojročnú zmluvu s útočníkom McDavidovci premrhali vedenie 4:1, jednoznačná záležitosť na FlorideCena Teda Lindsaya má skoro identických finalistov ako Hartova trofej. Chýba len McDavid!Kapitán Rangers predviedol nechutný likvidačný útok na českú hviezdu + video Myslí to vážne?! Hviezda Totonta si vraj najala ľudí na šikanovanie Súpiska Slovenska nemusí byť definitívna. V hre sú ešte posily zo zámoria! Slafkovský prekvapený: Horšie to už byť nemôže, čo je dobréMešár má potenciál rozjasať Bell Centre. To by bol príbeh, ak by to dokázal s číslom 20!Slovensko urobilo posledné, ťažké škrty: Na MS ide týchto 25 hráčov Nemec a Devils by mali spoznať nového trénera už čoskoro Draftovú lotériu vyhral tím, ktorý ešte nikdy jednotku nevyberal! Brankárska opora Canucks by mala pauzovať ešte minimálne takto dlhoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies