Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02:00info
TOR
BOS
NHL live
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
04:00info
VGK
DAL
«

Sumáre

L.A. má jednu ruku na Stanley Cupe

Už len jedno víťazstvo. Los Angeles Kings je veľmi blízko k historickému úspechu, keď v prvom zápase finálovej série na domácom ľade zdolalo New Jersey hladko 4:0, aby už v stredu mohlo rozhodnúť o zisku svojho prvého Stanley Cupu.

LOS ANGELES – NEW JERSEY 4:0 (stav série: 3-0)

Prvy gol LA

Cesta k prvému gólu Kings - Martinez (hore) prichádza streliť víťazný gól z druhej vlny.

Tím Los Angeles Kings je vzdialený už len jedno víťazstvo od hollywoodskeho zakončenia jednej z najmimoriadnejších ciest za Stanley Cupom všetkých čias. Jonathan Quick, hlavný kandidát na Conn Smythe Trophy, urobil 22 zákrokov pri svojom treťom čistom konte v tohtoročnom play-off a „králi“ zdolali v prvom finálovom zápas na domácom ľade od roku 1993 New Jersey 4:0, aby vo finálovej sérii viedli už 3:0 na zápasy.

Domácemu mužstvu, ktoré bolo posilnené o Simona Gagneho, sa podarilo vsietiť po dva góly v záverečných dvoch tretinách. V tej prvej kontrolovalo hru New Jersey, no Quicka nedokázalo prekonať ani počas presilovky o dvoch hráčov. Navrch malo až do 26. minúty, kedy skóre stretnutia otvoril dôrazný Alec Martinez (1) a o desať minút neskôr prekonal presúvajúceho sa Martina Brodeura Anže Kopitar (6), ktorý sa presadil po krížnej prihrávke Dustina Browna z oblasti ľavého kruhu. V tretej tretine hrali Kings dve presilovky a obe využili. Krosček Marka Fayna potrestal Jeff Carter (6), ktorý zvyšoval z bezprostrednej blízkosti bránkoviska na 3:0. Bodku za stretnutím dal v 47. minúte Justin Williams (3), ktorý dorazil do brány vlastnú strelu počas vylúčenia Mareka Židlického. Kopitar a Williams zaznamenali aj po jednej asistencii. Brodeur inkasoval štyri góly z 21 striel.

Štvrtý finálový zápas sa odohrá opäť v Staples Center v stredu. Kým Kings po ňom budú môcť oslavovať, Devils doň vstúpia s nožom na krku a málo pravdepodobnou šancou na zvrat. V histórii play-off sa podarilo otočiť stav série z 0:3 len trom tímom. A len raz, Torontu v roku 1942, vo finále Stanley Cupu.

Článok pokračuje pod reklamou



VYJADRENIA:

Drew Doughty, obranca Kings: „Pred začiatkom série sme cítili, že by sa toto mohlo stať, ale nemysleli sme si, že sa to skutočne stane. Tento zápas bol určite náš najlepší vo finálovej sérii. Myslím, že v prvej tretine na nás vyšli zo všetkým, ale my sme omnoho zlepšili.“

Martin Brodeur, brankár Devils: „Títo hráči pracujú skutočne tvrdo. Odohrali sme dobrý zápas. Jednoducho len nemôžeme nájsť spôsob, ako streliť góly a to je potom ťažké, pretože na víťazenie potrebujete góly. Avšak, nevzdávame sa. Budeme pracovať skutočne, ale skutočne tvrdo, a uvidíme, čo nám to prinesie. Tento prístup máme počas celej sezóny i play-off. Teraz len jednoducho čelíme tímu, ktorý robí všetko správne.“



POZNÁMKY:
V Staples Center sa tlačilo 18 764 divákov, čo bola najväčšia návšteva zápasu Kings v histórii. Diváci pred samotným zápasom venovali veľké ovácie Wayneovi Gretzkemu, ktorý bol poctený čestným vhadzovaním. ... Simon Gagne odohral v zápase desať striedaní a iba niečo cez šesť minút. ... Devils ešte nikdy pri predchádzajúcich piatich finálových účastiach neprehrali tri zápasy v rade a naposledy ťahali trojzápasovú sériu prehier koncom februára. ... Naposledy získal Stanley Cup po štvorzápasovej finálovej sérii Detroit v roku 1998. Porazil v nej Washington, v ktorého drese hrali aj Peter Bondra a Richard Zedník.

HVIEZDY ZÁPASU:
1. Jonathan Quick (B, LAK) 22 zákrokov, 100% úspešnosť
2. Anže Kopitar (C, LAK) 1+1
3. Matt Greene (O, LAK) 0+0



ŠTATISTIKY:

Kings
vs.
Devils
21
(6, 9, 6)
Strely na bránu
22
(7, 9, 6)
2
(využitých: 2)
Presilovky
5
(využitých: 0)
12
Trestné minúty
6
30/53
(57 %)
Vhadzovania
23/53
(43 %)
54
Bodyčeky
32
16
Zblokované strely
11



VIDEO:



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska McDavid a spol. oslavujú! Obhajca má zrazu nôž na krku Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies