Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02:00info
TOR
BOS
NHL live
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
04:00info
VGK
DAL
«

Sumáre

Kings kraľujú hokejovému svetu

Hokejisti Los Angeles dokázali do tretice zaknihovať víťazstvo, ktorým si zabezpečili zisk prvého Stanley Cupu v klubovej histórii, keď pred zrakmi vlastných fanúšikov zdolali New Jersey 6:1.

LOS ANGELES – NEW JERSEY 6:1 (kon. stav série: 4-2)

New Jersey dokázalo vyhrať dva zápasy v rade, no senzačný zvrat vo finálovej sérii sa nekonal. Los Angeles v šiestom zápase strelilo tri góly počas päťminútovej presilovky v úvodnej tretine a nakoniec vyhralo 6:1, aby potešilo vlastných fanúšikov ziskom prvého Stanley Cupu vo svojej 45-ročnej histórii.

Hráčom Los Angeles vyšla prvá tretina veľmi dobre, keď boli strelecky aktívnejší a do šatne odchádzali za stavu 3:0. Kľúčové bolo vylúčenie Stevea Berniera, ktorý za narazenie Roba Scuderiho zozadu dostal päťminútový trest a bol vylúčený do konca zápasu. Počas presilovky Kings strelili všetky tri góly. Pri prvom usmernil Dustin Brown (8) do brány strelu Drewa Doughtyho a kapitán Kings bol kľúčový aj o necelé tri minúty, kedy sa jeho strela odrazila od Jeffa Cartera (7) medzi tri žrde a bolo 2:0. V záverečných sekundách početnej prevahy zvýšil na 3:0 Trevor Lewis (2), ktorý dorazil do brány strelu Dwighta Kinga. New Jersey vyslalo v úvodnej dvadsaťminútovke na bránu len štyri strely, no jedna označkovala tyč. Aj v druhej tretine mali domáci hokejisti prevahu a už v jej druhej minúte zvýšil na rozdiel štyroch gólov Jeff Carter (8) . Kings mali šancu zvýšiť svoje vedenie počas dvoch presiloviek, pričom po vysokej hokejke Brycea Salvadora hrali aj štvorminútovú presilovku. Skóre sa však nemenilo do 39. minúty, kedy to však bolo v neprospech Kings. Dôrazný Adam Henrique (5) dodal pred treťou tretinou Devils nádej. Tím z Newarku mal navyše na jej začiatku výhodu presilovky. Tú nevyužil, no posledné minúty sezóny sa snažil o vyrovnanie. Proti kalifornskému tímu to však mal ťažké a k vyrovnaniu nakoniec nedošlo. Kings ešte strelil dva góly. Počas hry bez brankára dal v 57. minúte sa tešil Trevor Lewis (3) a o 15 sekúnd neskôr prekonal Brodeura Matt Greene (2).

Najužitočnejším hráčom play-off sa stal brankár Kings Jonathan Quick, ktorému komisár NHL Gary Bettman prevzal do rúk Conn Smythe Trophy. Potom už prišlo k prezentovaniu Stanley Cupu, ktorý ako prvý do rúk prevzal kapitán Dustin Brown.

Článok pokračuje pod reklamou



VYJADRENIA:

Jonathan Quick, brankár Kings: „Nikdy sme nestratili našu sebadôveru. Prehrali sme dva zápasy v rade, ale pozerali sme sa na to tak, že stále musíme vyhrať jeden zápas a máme na to dve šance. Nakoniec sme to boli schopní dokázať doma.“

Drew Doughty, obranca Kings: „Každý jeden hráč tu počas celej sezóny poctivo makal. Každý si tento titul zaslúži. Zvykli sme si na seba, rozvinuli sme si medzi sebou chémiu a jednoducho sa to všetko od toho odvíjalo.“



POZNÁMKY:
Kings sa stali prvým tímom, ktorý si zaistil zisk Stanley Cupu v domácom prostredí od roku 2007, kedy to dokázal Anaheim. ... Štyria hráči Los Angeles v minulosti už pohár získali – Dustin Penner, Rob Scuderi, Justin Williams a Colin Fraser.

HVIEZDY ZÁPASU:
1. Dustin Brown (ĽK, LAK) 1+2
2. Jeff Carter (C, LAK) 2+0 (víťazný gól)
3. Drew Doughty (O, LAK) 0+2



ŠTATISTIKY:

Kings
vs.
Devils
24
(13, 8, 3)
Strely na bránu
18
(4, 6, 8)
9
(využitých: 3)
Presilovky
2
(využitých: 0)
6
Trestné minúty
47
34/53
(64 %)
Vhadzovania
19/53
(36 %)
34
Bodyčeky
48
8
Zblokované strely
16



VIDEO:



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska McDavid a spol. oslavujú! Obhajca má zrazu nôž na krku Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies