Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
VGK
0
DAL
0
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Chára už len čaká na konečné rozhodnutie

Jozef Struhár  
17.12.2012

Ako mnoho ďalších hráčov, aj Zdeno Chára si myslel, že o takomto čase už nebude výluka realitou. Kapitán Bostonu Bruins trávi väčšinu sezóny v Prahe, kde hráva za HC Lev z KHL. Napriek tomu, že hráva za priemerný tím, pomerne sa mu darí – v 20 zápasoch nazbieral deväť bodov.

„Plánom je, aby som zostal vo forme, zažil skúsenosti z novej ligy a nechal veci bežať dovtedy, kým sa tu neukončí výluka,“ povedal Chára, ktorý je momentálne so svojou rodinou v Bostone.

Chára priznal, že si Prahu vybral, pretože sa mu mesto páči a pretože klub ukázal o neho najväčší záujem. Tiež však bol blízko k tomu, aby hrával za rodný Trenčín, ktorý počas výluky navštevuje len zriedka.

„Je to skutočne dlhá, štvorhodinová cesta autom a je to náročné, pokiaľ musíte trénovať doslova každý jeden deň,“ vysvetlil Chára.

Článok pokračuje pod reklamou

Najvyšší hokejista v histórii NHL sa rozhovoril aj o svojich skúsenostiach z Kontinentálnej hokejovej ligy, do ktorej sa v nasledujúci dňoch vráti. Končí totiž reprezentačná prestávka.

„Určite je to odlišné. Všetko je iné. Spôsob, akým hrajú. Spôsob, akým fungujú taktiky. Spôsob cestovania. Spôsob tréningov. Musíte si na to zvyknúť, ale keď sa tak stane, potom už je to len jedna rutina robená dokola,“ povedal Chára, ktorý porovnal kvalitu ligy s NHL.

„Neviem, či je liga rýchlejšia. Sú tam zápasy, kedy sa hrá v skutočne dobrom tempe. Určite je to však menej fyzická liga, ale máte aj zápasy, v ktorých vidíte pár veľkých hitov a súbojov. Ale myslím si, že hokej tu (v zámorí) je rýchlejší, pretože sa hrá na menšom klzisku.“

Trenčiansky rodák sa novým podmienkach prispôsobil a zostáva v zápasovej forme, aby bol pripravený kvalitne reprezentovať Bruins, keď sa začne sezóna 2012/13. Áno, Chára stále dúfa, že sa výluka skončí, no teraz sa už o čosi viac obáva, že sa tak nakoniec nestane.

„Je to v bode, kedy už nie som viac ani frustrovaný ani nadšený. Jednoducho iba čakám na konečné rozhodnutie. Vždy, keď som bol nadšený, nasledujúci deň som bol frustrovaný, keď sa v jednaniach urobil krok späť. Rovnako to fungovalo aj opačne, keď prichádzali iné správy. Zostávate pozitívny, dostane dobré správy a potom bum – o dva dni neskôr príde zlá správa. Je to horská dráha emócií, kde ste raz hore a raz dole. Snažím sa preto byť neutrálny a uvidím potom, či sa dohodnú alebo nie.“

Je ťažké pomyslieť na to, že by NHL mohla zrušiť druhú sezónu počas Chárovej hviezdnej kariéry?

„Áno, bola by to škoda. Chcete hrať. Chcete si robiť svoju prácu ako profesionálny športovec. Je vašou úlohou podávať výkony a byť zabávačom. Ale, tiež treba vedieť, že môžete hrať iba pod určitými podmienkami. Ak nie sú splnené, potom sa dostávate do rizika a mohlo by byť ťažké podávať výkony. Stále budete hrať najlepšie, ako viete, no pre ďalšiu generáciu hráčov by to bolo ešte ťažšie a ťažšie.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Dráma až do konca: Jednogólový zápas rozhodol o prvej sérii 2. kola na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies