Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 1. tr.
WPG
1
COL
1
po 1. tr.
VAN
0
NSH
0
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Tomas Holmstrom ukončil kariéru

Tomas Holmstrom to nazval najlepším zamestnaním na svete. Nie vždy to však bolo také ružové aj na ľade. Na svoju aktívnu hokejovú kariéru však bude už len spomínať, a to v dobrom. Od utorka je totiž minulosťou.

„Niektorí ľudia si pomyslia, že som šialený po všetkých tých rokoch, počas ktorých som bol niekoľko tisíckrát krosčekovaný do krku, do hlavy, do chrbta. Tiež na mňa vlastní spoluhráči pálili puky v rýchlosti sto míľ za hodinu,“ povedal Holmstrom.

Niekdajší útočník oficiálne oznámil deň pred svojimi 40. narodeninami, že končí s kariérou po tom, čo vlani odohral 74 zápasov, v ktorých strelil 11 gólov a pridal 13 asistencií. 24 bodov bol jeho najmenší bodový zisk od ročníka 1997/98, ktorý bol jeho druhý v NHL. Po vypršaní kontraktu už ponuku na nový nedostal.

Holmstrom nebol nikdy známy rýchlosťou, prácou s pukom, ale jeho dravosťou, snaživosťou a nebojácnosťou v priestore pred bránou. Preto sa mnohí mohli začudovať, či to s tou najlepšou prácou na svete myslel vážne. Ale preňho to tak bolo. Tá častá bolesť mu totiž priniesla 15 sezón v najprestížnejšej lige sveta, s čím sa moc v úvode jeho kariéry nepočítalo.

„Bola to dlhá kariéra. Mohol by som možno ešte hrať jeden rok navyše, odohrať tých 48 zápasov, ale chcem robiť už niečo iné. Budem hrať tenis. Budem robiť množstvo iných vecí. Bola to krásna jazda a ja som si užil som každú minútu z nej,“ povedal švédsky rodák.

Holmstrom zakončil svoju kariéru so ziskom 243 gólov a 287 asistencií v 1024 zápasoch. Svoj debut zažil v roku 1996 a celú kariéru zasvätil Detroitu. V jeho drese získal aj štyri Stanleyho poháre. V play-off odohral 180 duelov, ktorých strelil 46 gólov a pridal 51 asistencií.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Toronto zažilo dramatický boj o prežitie bez top hviezdy. Poznáme prvú sériu 2. kolaSlafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies