Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
04:00info
VGK
DAL
«

Sumáre

Hossa rozhodol zápas, Halák vychytal nulu

V desiatich štvrtkových zápasoch kanadsko-americkej NHL sa predstavilo aj sedem Slovákov. Traja bodovali a Jaroslav Halák vychytal čisté konto. Prvou hviezdou zápasu bol Marián Hossa, ktorý svojím piatym gólom v sezóne rozhodol víťazstve Blackhawks.

HOSSA ROZHODOL O VÝHRE BLACKHAWKS NAD STARS

Marián Hossa strelil počas presilovky v predĺžení svoj piaty gól v tejto sezóne, aby rozhodol o víťazstve Chicaga 3:2 nad Dallasom. Blackhawks zaknihovali štvrtú výhru v rade a to aj napriek tomu, že v dueli prehrávali o dva góly. Na presné zásahy Louia Erikssona (2) a Raya Whitneyho (2) reagovali Patrick Sharp (2) a Jonathan Toews (2), kým Corey Crawford zastavil 21 striel, vrátane trestného strieľania Ryana Garbutta. Všetky tri góly hostí padli v presilovkách a Sharp s Patrickom Kaneom pri nich zaznamenal aj dve asistencie. Prvou hviezdou zápasu sa však stal Hossa, ktorý odohral 18 minút a 13 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj jeden mínusový bod, dve trestné minúty a päť striel, ktorými ohrozil Kariho Lehtonena. Ten zlikvidoval 38 streleckých pokusov Chicaga, ktoré vyrovnalo svoj najlepší štart do sezóny z ročníka 1972/73.

HALÁK VYNULOVAL PREDATORS

Článok pokračuje pod reklamou

Jaroslav Halák sa stal treťou hviezdou zápasu po tom, čo pri svojom treťom štarte vychytal druhé čisté konto. Tentokrát pomohol k víťazstvu 3:0 nad Nashvillom a v dueli nemal naozaj veľa práce – čelil spolu 13 strelám, pričom v prvej tretine ho ohrozili len tri. O góly Blues sa postarali T.J. Oshie (3), Patrik Berglund (2) a Vladimir Tarasenko (4). Berglund premenil trestné strieľanie a pridal aj jednu asistenciu, aby sa stal prvou hviezdou duelu. Pekka Rinne mal o čosi viac práce ako Halák a urobil 21 zákrokov. Predators prehrali prvý zápas v normálnej hracej dobe.

PHILADELPHIA UKONČILA ČIERNU SÉRIU, GÁBORÍK ASISTOVAL

Dvaja Slováci na seba narazili vo Philadelphii, kde domáci Flyers síce porazili Rangers 2:1 a po troch prehrách sa konečne tešili z výhry, no Andrej Mezsároš sa radoval len ťažko, keďže v druhej tretine utrpel zranenie ramena, ktoré ho môže na dlhú dobu vyradiť z hry. Jeho tím prvý raz v ročníku uspel vďaka svojmu bojovnému výkonu, za ktorý si vyslúžil aj ovácie v stoji. O výhre rozhodol gól Jakuba Voráčka (1) a 18 zákrokov Iľju Bryzgalova. Strelecky sa presadil aj dvojbodový Wayne Simmonds (1) a „letci“ prestrieľali newyorský celok 33:19. Čestný úspech Rangers zaknihoval Taylor Pyatt (3) po prihrávke Mariána Gáborík. Ten odohral takmer 21 minút a z duelu si odniesol aj jeden strelecký pokus a jeden mínusový bod. Veľmi dobrý výkon v bráne „jazdcov“ podal Henrik Lundqvist. Na úspech tímu však bolo potrebných viac gólov.

SENATORS USPELI AJ DO TRETICE, KOPECKY ASISTOVAL

Tomáš Kopecký asistoval na prvom góle zápas, ktorý v deviatej minúte strelil Tomáš Fleischmenn (1). Florida síce viedla, no v zvyšnom priebehu už nedokázala prekonať Craiga Andresona, kým jeho spoluhráči sa trafili do čierneho trikrát. O vyrovnanie sa postaral Chris Philips (1), víťazný gól vsietil Erik Karlsson (2) a gólom do prázdnej brány poistil výhru Jason Spezza. Anderson k víťazstvu 3:1 pomohol 25 zákrokmi. Senators uspeli zatiaľ vo všetkých troch dueloch. Joseho Theodorea ohrozili spolu 36 strelami. Kopecký v zápase odohral 18 a pol minút a zaznamenal aj jeden mínusový bod. Na vhadzovaniach mu to nešlo – vyhral len dve z deviatich.

CAROLINA PRVÝKRÁT VYHRALA, BUFFALO PREMIÉROVO NEUSPELO

Buffalu sa podarilo zmazať dvojgólové vedenie, no Hurricanes sa doň dostali opäť a neskôr si ho ešte zveľadili, aby nakoniec vyhrali nad Sabres 6:3 a zaknihovali svoju prvú výhru v sezóne. Jeff Skinner (3) strelil dva góly, no lepšie sa darilo kapitánovi Ericovi Staalovi (3), ktorý strelou do prázdnej brány zavŕšil hetrik. Strelecky sa presadil aj Justin Faulk (1), Jordan Staal pridal dve asistencie a Cam Ward zaregistroval 30 zákrokov. Prekonali ho Cody Hodgson (3) a dvakrát Jason Pominville (3). Andrej Sekera ho ohrozil jednou strelou, ktorú vyslal počas 15 minút a 20 sekúnd strávených na ľade. Na svoje konto si pripísal aj jeden mínusový bod. Jhonas Enroth urobil 32 zákrokov pri prvej prehre jeho tímu v skrátenej sezóne.

MARLEAU A THORNTON DOVIEDLI SHARKS K VÝHRE NAD COYOTES

Patrick Marleau (6) rozšíril svoje konto o dva góly a jednu asistenciu, aby doviedol San Jose k víťazstvu 5:3 nad Phoenixom, hoci desať minút pred koncom prehrávalo 1:3. Sharks vyhrali tretí duel v rade aj vďaka gólu a trom asistenciami Joea Thorntona (1) a presným zásahom Logana Couturea (3) a Martina Havláta (2). Antti Niemi sa prezentoval 32 zákrokmi a puk vyberal z brány po góloch dvojbodového Stevea Sullivana (4), Antoinea Vermetta (2) a Lauriho Korpikoskiho (2). Tromi asistenciami k výhre prispel Joe Pavelski a Michal Handzuš mal skvelú úspešnosť na vhadzovaniach, keď zo 16 vyhral 15. V akcii strávil zhruba 17 minút a zaznamenal aj jeden mínusový bod, tri bloky a jednu strelu na Jasona LaBarberu, ktorý inkasoval štyri góly z 34 striel.

WASHINGTON PREHRAL, TENTOKRÁT 1:4 S CANADIENS

Washington zažíva zlý vstup do sezóny a v zápase proti Montrealu opäť prehral, čo znamenalo, že po prvý raz od sezóny 1993/94 zlyhal v úvodných troch zápasoch. Tentokrát v domácom prostredí neukázal veľkú túžbu po víťazstve a prehral 1:4, keď jeho jediný gól strelil Joey Crabb (1) v 58. minúte, aby pokazil radosť z čistého konta Careymu Priceovi. Ten k výhre „Habs“ pomohol 30 zákrokmi. Tomáš Plekanec (2), Andrej Markov (3), Brian Gionta (2) a Josh Gorges (1) vsietili góly kanadského tímu. Všetky padli v druhej tretine. Michal Neuvirth ich inkasoval z 22 striel.

MOULSON, GRABNER DOVIEDLI ISLANDERS K VÝHRE

Islanders vstúpili do sezóny solídnymi výkonmi v dvoch domácich dueloch, no vybrali sa na päťzápasový trip, ktorí zahájili vo štvrtok v Toronte. Aj duel proti Maple Leafs zvládli, keď najskôr dokázali zmazať stratu 0:1, potom 1:3 a uspeli konečným pomerom 7:4. Matt Moulson (2) strelil dva góly, Michael Grabner (3) tiež, ale pridal aj asistenciu, a strelecky sa presadili aj Mark Streit (1), trojbodový Brad Boyes (1) a Keith Aucoin (1), na ktorého konto putoval víťazný presný zásah. Výborne chytal Jevgenij Nabokov, ktorý zastavil 39 striel. Prekonali ho Carl Gunnarsson (1), Nazem Kadri (3), Michail Grabovskij (2) a Matt Frattin (1). Gunnarsson a Frattin pridali aj po dve asistencie.

VARLAMOV VYCHYTAL NULU PROTI BLUE JACKETS

Columbus bol vlani najhorším tímom NHL, no tento rok sa mu v úvode sezóne darilo. Proti Coloradu však nezaknihoval druhú výhru a to hlavne zásluhou domáceho brankára Semiona Varlamova, ktorý zneškodnil 33 striel a vychytal svoje deviate čisté konto v kariére pri víťazstve 4:0. Naopak, Sergeja Bobrovského z 28 striel prekonali P.A. Parenteau (2), John Mitchell (2) a dvakrát Matt Duchene (2), ktorý pridal aj jednu asistenciu. Tú zaznamenal aj Varlamov.

KINGS ZNOVA PREHRALI, TENTOKRÁT V EDMONTONE

Los Angeles sa v Edmontone pokúšalo zabrániť najhoršiemu vstupu do sezóny od ročníka 1985/86 a nakoniec sa mu to nepodarilo. Obhajca titulu síce viedol ešte v poslednej minúte tretej tretiny 1:0 po góle Jeffa Cartera (1), no Nail Jakupov (2) prekonal Jonathana Quicka päť sekúnd pred koncom, aby následne v predĺžení o druhom víťazstve Oilers rozhodol Sam Gagner (1). Devan Dubnyk pomohol k výhre 2:1 30 zákrokmi, zatiaľ čo Quick zlikvidoval 37 pokusov domáceho celku.

HVIEZDY VEČERA:
1. Eric Staal (CAR), 2. Semion Varlamov (COL), 3. Michael Grabner (NYI)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
J. Halák (STL) 13/13 (100%) - - - - - -
A. Meszároš (PHI) 13:13 0 0 0 0 0 0
M. Gáborík (NYR) 20:53 0 1 1 -1 1 0
A. Sekera (BUF) 15:20 0 0 0 -1 1 0
T. Kopecký (FLA) 18:26 0 1 1 -1 1 0
M. Hossa (CHI) 18:13 1 0 1 -1 5 2
M. Handzuš (SJS) 17:10 0 0 0 -1 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaJe rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Nemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska McDavid a spol. oslavujú! Obhajca má zrazu nôž na krku Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies