Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02:00info
TOR
BOS
NHL live
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
04:00info
VGK
DAL
«

Sumáre

Chára rozhodol o výhre Bruins

Obranca Zdeno Chára strelil svoj prvý gól v aktuálnom ročníku, ktorým rozhodol o víťazstve Bostonu nad New Yorkom Islanders. V akcii sa predstavil aj Andrej Sekera, ktorého Buffalo podľahlo Caroline.

CHÁRA ROZHODOL O VÝHRE BRUINS

Má za sebou iba týždeň v NHL a už sa stáva obľúbencom u fanúšikov. Zdeno Chára (1) síce strelil svoj prvý gól, ktorým rozhodol o víťazstve Bruins 4:2 nad Islanders, no prvou hviezdou duelu sa stal nováčik Dougie Hamilton, ktorý nazbieral dve asistencie a od divákov si ku koncu vypočul skandovanie „Dougie! Dougie!“. Shawn Thornton (1), Gregory Campbell (1) a Patrice Bergeron (1) sa tiež zapísali do listiny strelcov a Tuukka Rask zastavil 24 striel. Prekonal ho len jediný muž – skúsený center Keith Aucoin (3) vsietil dva góly. V bráne newyorského tímu sa prvýkrát predstavil Rick DiPietro, ktorý inkasoval štyri góly z 27 striel. Chára ho prekonal zo svojej jedinej strely do priestoru medzi žrde a v závere ešte trafil tyčku. Trenčiansky rodák bol najvyťažovanejším hráčom duelu, keď na ľade strávil 25 a pol minúty. Zblokoval tri strely a urobil aj tri bodyčeky.

HARRISON DOVIEDOL HURRICANES K VÝHRE NAD SABRES

Článok pokračuje pod reklamou

Zo Slovákov sa v akcii predstavil už len obranca Andrej Sekera, ktorého Buffalo síce proti Caroline viedlo, no nakoniec sa z víťazstva 3:1 tešili Hurricanes. Obranca Jay Harrison (1) strelil víťazný gól a pridal jednu asistenciu, aby doviedol tím z Raleigh k druhej výhre v rade. Strelecky sa presadil aj Alexander Siomin (1) a bodku za stretnutím dal gólom do prázdnej brány Jeff Skinner (4). Výborný výkon podal aj Dan Ellis, ktorý zlikvidoval 40 striel a prekonal ho iba Thomas Vanek (3) počas presilovej hry. Všetky góly padli v tretej tretine a obaja tímy zaznamenali po 41 streleckých pokusoch. Ryan Miller pri svojej prvej prehre v sezóne zaznamenal 39 zákrokov. Sekera odohral 22 minút a 18 sekúnd. Ako najvyťažovanejší hráč tímu si pripísal aj tri strely a jeden mínusový bod.

KOVAĽČUK ZACHRÁNIL DEVILS OD STRATY BODOV

New Jersey proti Washingtonu premárnilo dvojgólové vedenie, no nakoniec sa tešilo z víťazstva 3:2, o ktorom v poslednej minúte predĺženia rozhodol Iľja Kovaľčuk (2). Marek Židlický si zo stretnutia odniesol dve asistencie a v normálnej hracej dobe sa presadili Stephen GIonta (1) a Patrik Eliáš (1). Alexander Ovečkin sa opäť nezapísal do streleckej listiny, no o vyrovnanie a zisk prvého bodu pre Capitals sa postarali v záverečných ôsmich minútach tretej tretiny Mike Ribeiro (1) a dvojbodový Mike Green (1). Martin Brodeur inak urobil 26 zákrokov, kým Michal Neuvirth sa prezentoval 32 zákrokmi.

BERTUZZIHO SLADKÝ NÁVRAT DO AKCIE

Todd Bertuzzi (2) zažil svoj tohtosezónny debut a hneď sa dvoma gólmi postaral o víťazstvo Detroitu 5:3 nad Minnesotou. Domáci priaznivci najskôr vybučali Ryana Sutera a Zacha Parisea (odmietli sa v lete upísať Red Wings), aby po konci zápasu oslavovali svojich hokejistov za najpodarenejší výkon v úvode ročníka. Gól a dve asistencie zaregistroval Pavel Dacjuk (2) a presadili sa aj Damien Brunner (2) a Henrik Zetterberg (1). Jimmy Howard pomohol k druhej výhre v sezóne 23 zákrokmi. Dvakrát ho prekonal Parise (2) a raz dvojbodový Tom Gilbert (1). Josh Harding zaknihoval 22 zákrokov.

JETS VYHRALI PRVÝ DUEL DOMA, PORAZILI PENGUINS

Sidney Crosby (3) strelil dva góly v prvej tretine, no z jeho spoluhráčov ho nikto nedokázal napodobniť, a tak Penguins o dvojgólové vedenie prišli. Nakoniec aj o dva body. Evander Kane (2) a Dustin Byfuglien (2) v druhej tretine vyrovnali na 2:2, predtým ako o víťazstve Jets rozhodol Andrew Ladd (2). Winnipeg duel nakoniec vyhral pomerom 4:2, keď gól do prázdnej brány pridal Blake Weheeler (2). Ondřej Pavelec zastavil 33 striel, kým jeho krajan Tomáš Vokoun 28.

MALONE DOVIEDOL BOLTS K VÝHRE NAD SENS

Tampa Bay zažila ďalšiu výbornú tretiu tretinu, v ktorej tentokrát rozhodla o víťazstve 6:4 nad Ottawou. K tretej výhre v sezóne pomohol dvoma gólmi, vrátane víťazného, Ryan Malone (3). Domáceho gólmana Briana Bishopa z 30 striel prekonali aj Matt Carle (1), Steven Stamkos (2) a Victor Hedman (1), kým Tom Pyatt (2) uzavrel skóre gólom do prázdnej brány. Stamkos zaznamenal aj dve asistencie, rovnako ako Cory Conacher, Sami Salo a Martin St. Louis. Anders Lindback čelil 36 strelám, z ktorých ho prekonali Erik Condra (1), Jason Spezza (2), Erik Karlsson (3) a dvojbodový Kyle Turris (4). Daniel Alfredsson pridal dve asistencie. Ottawa prehrala prvý duel sezóny, hoci viedla 4:2.

SCHNEIDER VYCHYTAL NULU PROTI DUCKS

Anaheim prehral prvý zápas v sezóne, keď mu prehru z otváracieho duelu oplatil Vancouver. Ten zdolal kalifornský celok hladko 5:0 vďaka piatemu čistému kontu kariéry Coryho Schneidera. Americký brankár naň potreboval urobiť 30 zákrokov. Jeho náprotivok Jonas Hiller bo ohrozený 34 strelami. Mason Raymond (3) mu vsietil dva góly a strelecky sa presadili aj Daniel Sedin (2), Aaron Volpatti (1) a Zack Kassian (3). Obaja Sedinovci skončili dvojbodoví.

HVIEZDY VEČERA:
1. Dan Ellis (CAR), 2. Cory Schneider (VAN), 3. Pavel Dacjuk (DET)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
A. Sekera (BUF) 22:18 0 0 0 -1 3 0
Z. Chára (BOS) 25:33 1 0 1 0 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska McDavid a spol. oslavujú! Obhajca má zrazu nôž na krku Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies