Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02:00info
TOR
BOS
NHL live
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
04:00info
VGK
DAL
«

Sumáre

Hossa asistoval pri vytvorení klubového rekordu

Marián Hossa si rozšíril svoje bodové konto o jednu asistenciu, ktorou prispel k šiestej výhre Chicaga v rade, čím Blackhawks vytvorili nový klubový rekord. V nedeľu asistoval aj Andrej Sekera, no jeho Buffalo podľahlo Washingtonu.

HOSSA ASISTOVAL PRI REKORDNEJ VÝHRE BLACKHAWKS

Tím Chicago Blackhawks existuje už 85 rokov, no ešte vo svojej histórii nezažil lepší štart do sezóny. Napriek tomu, že nemali väčšinu zápasu navrch, dokázali zdolať aj Detroit, a to tesným pomerom 2:1 po predĺžení. O šiestej výhre v rade rozhodol Nick Leddy (1), no kľúčový bol výkon brankára Coreyho Crawforda, ktorý zlikvidoval 29 striel. V normálnom hracom čase sa presadil počas presilovky Duncan Keith (1) a asistenciu si na svoje konto pripísal aj Marián Hossa, ktorý odohral takmer 19 a pol minúty. Na svoje konto si pripísal tri strely, no aj jeden mínusový bod, keď bol na ľade v momente jediného streleného gólu Red Wings. Jeho autorom bol Johan Franzen (1). Jimmy Howard urobil 25 zákrokov.

OVEČKIN ROZHODOL O PRVEJ VÝHRE, SEKERA ASISTOVAL

Článok pokračuje pod reklamou

Do bodovania sa zo Slovákov zapísal aj Andrej Sekera, pre ktorého bola asistencia v zápase proti Washingtonu druhým bodom v sezóne od otváracieho zápasu proti Philadelphii. Vtedy Buffalo vyhralo, čo sa v nedeľu o ňom povedať nedalo. Capitals ukončili štvorzápasovú sériu prehier a ako posledný tím sa dočkali víťazstva, o ktorom rozhodol svojím prvým gólom v sezóne Alex Ovečkin. „Konečne sme sa dočkali víťazstva. Teraz je to pre nás omnoho lepšie. Žiaden tlak na ramenách,“ skonštatovala ruská hviezda. Joe Ward (3) strelil gól a pridal asistenciu, John Erskine (1) sa tiež presadil a Michal Neurvirt urobil 22 zákrokov. K výhre pomohli aj Jason Chimera a Mike Ribeiro, ktorí zaznamenali po dva asistencie. O góly Sabres sa postarali Tyler Ennis (1) a Marcus Foligno (1). Ryan Miller čelil 30 strelám. Sekera odohral necelých 20 minút a zaznamenal aj dve trestné minúty.

PAVELSKI, NIEMI DOVIEDLI SHARKS K VÝHRE

Joe Pavelski strelil svoje prvé dva góly v ročníku, vrátane víťazného, aby Sharks uspeli na domácom ľade nad Vancouverom v pomere 4:1. K piatemu víťazstvu viedli aj presné zásahy Joea Thorntona (3) a Patricka Marleaua (9), ktorý sa strelecky presadil piaty raz v rade, no prvýkrát svietil pri jeho mene len jeden presný zásah. Antti Niemi predviedol spoľahlivý výkon a zneškodnil 23 striel. Čestný gól Canucks, ktorí majú bilanciu 2-2-1, dosiahol v polovici duelu Alexandre Burrows (1). Cory Schneider čelil 27 strelám. Slovenský center Michal Handzuš ho ohrozil raz počas zhruba štrnástich minút, ktoré strávil v akcii. Banskobystrický rodák mal na vhadzovania úspešnosť päťdesiat percent, keď vyhral sedem zo štrnástich.

BLUES ZAŽÍVAJÚ NAJLEPŠÍ ŠTART OD SEZÓNY 1997/98

Vladimir Sobotka (1) svoj prvý gól v sezóne nemohol načasovať lepšie. Presadil sa v tretej minúte predĺženia, aby priviedol Blues k piatej výhre zo šiestich zápasov, čo pre klub predstavuje najlepší vstup do sezóny od roku 1997. Tentokrát na formu St. Louis doplatila Minnesota, ktorá prehrala pomerom 4:5. K výhre Blues prispeli strelecky aj Wade Redden (2), Patrik Berglund (3), Chris Stewart (4) a Barret Jackman (1). Brian Elliott urobil len 12 zákrokov. Dvakrát ho prekonal trojbodový Zach Parise (5) a po góle mu strelili Mikko Koivu (1) a Dany Heatley (4).

MARKOV ROZHODOL V PREDĹŽENÍ O VÝHRE CANADIENS

Montreal viedol 2:0 aj 3:1, no nakoniec o svojom víťazstve musel rozhodovať až v poslednej minúte predĺženia, kedy počas presilovky rozhodol o víťazstve 4:3 nad New Jersey Andrej Markov (4). Ryan White (1), Brendan Gallagher (prvý gól v NHL) a Brandon Prust (1) sa presadili v normálnej hracej dobe, kým Carey Price urobil 22 zákrokov. Prekonali ho trojbodový Patrik Eliáš (2), David Clarkson (3) a Dainius Zubrus (1). Martin Brodeur inkasoval štyri góly z 32 striel. Oba tímy majú po stretnutí bilancie 3-1-0.

CROSBY, MALKIN DOVIEDLI PENS K VYDRETEJ VÝHRE

Sidney Crosby a Jevgenij Malkin premenili samostatné nájazdy, aby rozhodli o víťazstve Pittsburghu 2:1 nad Ottawou. Penguins v stretnutí viedli po góle Jamesa Neala (4), no Colin Greening (1) dokázal vyrovnať. Marc-Andre Fleury prispel k víťazstvu 31 zákrokmi, kým Craig Anderson ich urobil 33. Kým „tučniaci“ končili dvojzápasovú sériu prehier, Senators ju práve zažívajú.

TAMPA ZDOLALA PHILLU, ST. LOUIS ŠTVORBODOVÝ

Philadelphia mala skvelý vstup zápasu a už v 59. sekunde skóroval Sean Couturier (2). V ďalších minútach však strelci „letcov“ mlčali a góly inkasovali práve oni. Tampa Bay zvíťazila 5:1 a svoju bilanciu si vylepšila na 4-1-0. Už v prvej tretine prekonali Leightona Teddy Purcell (1), Eric Brewer (3) a Vincent Lecavalier (2). Victor Hedman (2) a Steven Stamkos (3) sa medzi strelcov zapísali v treťom dejstve. Anders Lindback kryl 24 striel, kým Martin St. Louis nazbieral štyri prihrávky, aby sa v bodovaní ligy posunul na tretiu pozíciu.

KANE ROZHODOL O VÝHRE JETS

Evander Kane zaznamenal svoj tretí tohtosezónny gól, keď v druhej minúte predĺženia dorazil za chrbát Jevgenija Nabokova odrazenú strelu z hokejky Olliho Jokinena. Winnipeg porazil New York Islanders 5:4 a pripísal si tretiu výhru v rade. Alexej Ponikarovskij (1), Brian Little (1), Dustin Byfuglien (3) a Alex Burmistrov (1) pridali ostatné góly Jets, ktorí v polovici tretej časti prehrávali 2:4. Al Montoya pri svojom prvom štarte v drese „stíhačov“ zaknihoval 21 zákrokov. Prekonali ho David Ullstrom (2), Matt Moulson (3), Mark Streit (2) a trojbodový John Tavares (3).

HVIEZDY VEČERA:
1. Martin St. Louis (TBL), 2. Joe Pavelski (SJS), 3. Evander Kane (WPG)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
M. Hossa (CHI) 19:21 0 1 1 -1 3 0
A. Sekera (BUF) 19:48 0 1 1 0 0 2
M. Handzuš (CHI) 13:53 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska McDavid a spol. oslavujú! Obhajca má zrazu nôž na krku Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies