Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Správy z NHL

Preview nedeľných zápasov + tipy

Pripravili sme pre vás preview siedmich nedeľných zápasov, v ktorých uvidíme aj niekoľko slovenských hokejistov. Do hry by mal zasiahnuť aj brankár Jaroslav Halák, ktorého v poslednej dobe trápilo zranenie slabín.

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Buffalo (11) – Pittsburgh (4)
Tieto tímy sa v aktuálnej sezóne ešte nestretli, no v tej vlaňajšej si zmerali sily štyrikrát s bilanciou 2-2. „Šable“ zvládli svoj posledný duel, keď v piatok porazili doma Boston 4:2 a ukončili dvojzápasovú sériu prehier. Z pätnástich zápasov však vyhrali len šesť, z toho tri na domácom ľade, kde majú bilanciu 3-3-1. „Tučniaci“ zaregistrovali v posledný pracovný deň druhé víťazstvo v rade po tom, čo triumfovali vo Winnipegu 3:1. Predtým si doma poradili s Ottawou 4:2. Na súperových klziskách sa im darí, naplno bodovali v siedmich z deviatich vystúpení.
Slováci v akcii: Andrej Sekera (BUF, zranený)
Náš tip: 2

Winnipeg (14) – Boston (5)
Jediný vzájomný duel v sezóne odohrali 21. januára, kedy „medvede“ uspeli na domácom ľade v pomere 2:1 po nájazdoch. „Stíhači“ zaznamenali po piatkovej prehre s Penguins (1:3) druhú porážku v rade, keď predtým nestačili ani na Flyers po výsledku 2:3. V MTS Centre sa im veľmi nedarí, uspeli v nej tri razy, no štyrikrát nezískali ani bod. Bruins utŕžili v ostatnom zápase len druhú prehru v normálnom hracom čase a opäť proti Buffalu (2:4). Bola to ich druhá bodová strata v sérii, keď predtým podľahli aj newyorským „jazdcom“ (3:4 sn). Vonku majú rovnakú bilanciu ako doma (4-1-1).
Slováci v akcii: Zdeno Chára (BOS)
Náš tip: 2

NY Rangers (8) – Washington (15)
Tieto tímy sa veľmi dobre poznajú. V uplynulom ročníku sa v základnej časti stretli štyrikrát s bilanciou 2-2. Potom na seba narazili aj v druhom kole play-off, v ktorom „jazdci“ vyradili Capitals až po siedmich zápasoch. V aktuálnej sezóne ich čakajú tri vzájomné súboje. Rangers naposledy prehrali v newyorskom derby proti „ostrovanom“ 3:4 po nájazdoch, predtým však rovnakým pomerom zdolali Bruins. Naďalej im teda patrí posledné postupové miesto v konferencii s domácou bilanciou 5-2-1. Tím okolo kapitána Alexa Ovečkina je stále na dne tabuľky, no má na konte tri výhry v sérii, tú poslednú proti Tampe (4:3). Na súperových klziskách vyhrali len dve vystúpenia zo siedmich.
Slováci v akcii: Marián Gáborík (NYR)
Náš tip: 1

Článok pokračuje pod reklamou

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Dallas (7) – Calgary (14)
Prvý tohtoročný súboj týchto tímov (13. februára) zvládol lepšie kanadský celok po triumfe 7:4, čím sa odlepil z dna tabuľky. „Plamene“ však svoj posledný duel so St. Louis prehrali (2:5) a zaznamenali už šiestu domácu stratu bodov. Vonku sú na tom lepšie, majú vyrovnanú bilanciu 2-1-1. Dallaské „hviezdy“ naposledy uspeli vo Vancouveri (4:3) a vyrovnali svoju bilanciu na súperových klziskách na 5-5-0. V American Airlines Center vyhrali tri zápasy z piatich.
Náš tip: X

Chicago (1) – Los Angeles (12)
Líder súťaže sa s obhajcom titulu stretol hneď v úvodný hrací deň skrátenej sezóny v Staples Center, kde domácim „kráľom“ pokazil radosť z vyvesenia majstrovského banera po víťazstve 5:2. „Čierni jastrabi“ zdolali v piatok San Jose hladko 4:1 po tom, čo v pondelok utrpeli prvú domácu porážku v ročníku od Anaheimu (2:3 sn) po sérii troch výhier. Kings sa postupne vyškriabali z dna tabuľky a momentálne majú na konte dve víťazstvá v rade, keď porazili najprv St. Louis (4:1) a potom aj trápiaci sa Columbus (2:1). Vonku však majú nepriaznivú bilanciu 3-4-1. Zoberú ako prvý tím v sezóne Chicagu oba body?
Slováci v akcii: Marián Hossa (CHI)
Náš tip: 1

Minnesota (11) – Detroit (8)
Detroit sa po sérii štyroch domácich zápasov, v ktorých zaznamenal bilanciu 2-1-1, predstaví na ľade Minnesoty, kde vyhral tri z posledných štyroch zápasov. Lepšie si počínal aj v poslednom vzájomnom meraní síl a 25. januára vyhral 5:3. Oba celky ťahajú šnúru dvoch porážok. „Červené krídla“ nestačili na St. Louis a Anaheim, kým „divosi“ prehrali s Vancouverom i Coloradom. Wild získali väčšinu bodov v aktuálnej sezóne práve na svojom ľade a v ôsmich dueloch zaknihovali päť výhier. Detroit má na cestách bilanciu 2-2-1.
Slováci v akcii: Tomáš Tatar (DET)
Náš tip: X

Vancouver (3) – St. Louis (5)
Canucks prehrali v sobotu proti Dallasu tesne 3:4, aj keď po druhej tretine vyhrávali 3:2, a ukončili sériu šiestich víťazstiev. Pripomeňme, že v domácom prostredí inkasovali viac ako tri góly prvýkrát v ročníku. Aj napriek tomu stále vedú Severozápadnú divíziu. Pred svojím dnešným súperom ma Vancouver jednobodový náskok. Blues vstúpia do zápasu s dvoma výhrami v rade, ku ktorým prispel aj brankár Jack Allen. Ten už bol však poslaný na farmu a očakáva sa, že do hry zasiahne Jaroslav Halák, ktorý vynechal uplynulých šesť duelov pre zranenie slabín.
Slováci v akcii: Jaroslav Halák (STL - otázny štart)
Náš tip: 2

AUTORI: MAREK KANTORÍK & MARIÁN MASARYK



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies