Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
NYR
CAR
DAL
VGK
«

Slováci v NHL

Chára je favoritom na Norris Trophy

Oficiálna stránka NHL vydala v pondelok článok, v ktorom sa pozrela na najlepších obrancov doterajšieho priebehu sezóny. Za najväčšieho favorita na zisk Norrisovej trofeje pritom považuje slovenského obrancu Zdena Cháru.

Boston dominuje pri hre piatich proti piatom, ak je jeho kapitán na ľade. V tomto ročníku bol v takom prípade na ľade pri 23 strelených góloch a iba pri 11 inkasovaných. Len málo obrancov v lige sa môže takou bilanciou pochváliť.

A čo ich od neho oddeľuje je fakt, že trenčiansky rodák pravidelne nastupuje proti tým najlepším hráčom súperov a jeho Boston naďalej podáva výborné výkony. Len obranca Toronta Dion Phaneuf čelil v lige podľa štatistík kvalitnejším súperom. Bol však na ľade len pri 14 góloch Maple Leafs a 24, ktoré strelili súperi.

Chára hrá v priemere viac ako 24 minút na zápas a hrá vo všetkých situáciách. Najväčším problémom uňho podľa mnohých predstavuje nedostatok ofenzívy. V 22 zápasoch strelil len štyri góly a pridal päť asistencií. Žiaden obranca od Roda Langwaya nezískal trofej s tak nízkym bodovým priemerom na zápas.

Článok pokračuje pod reklamou

Do nominácie by sa dostali aj Ekman-Larsson a Letang

Prvú nomináciu na Norrisovu trofej by si podľa Coreyho Masisaka vyslúžil za svoje výkony mladý obranca Phoenixu Coyotes Oliver Ekman-Larsson, ktorý na zápas odohrá v priemere viac ako 25 minút a spomedzi 15 najvyťažovanejších hráčov mal po piatku najviac plusových bodov – 7. Tímu navyše dovtedy pomohol 17 bodmi a hoci vlani bol prehliadaný, tento rok by tomu tak byť nemuselo.

Medzi finalistov by sa dostal aj Kris Letang z Pittsburghu, ktorý zažíva svoju najlepšiu sezónu po ofenzívnej stránke. Najproduktívnejší obranca ročníka nazbieral 26 bodov, pričom hral len v 23 z 26 zápasov Penguins. V tom poslednom rozšíril zbierku plusových bodov na 10. Je pritom šiestym najvyťažovanejším hráčom v lige, pričom hrá v priemere viac ako 26 minút na zápas. Ak by dosiahol na 50-bodovú hranicu v 48-zápasovej sezóne, nemusel by byť len nominantom na cenu.  



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies