Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
04:00info
COL
DAL
«

Sumáre

Hossa skóroval, Pánik a Sekera asistovali

V bohatom štvrtkovom programe našli svoje miesto aj Slováci a z piatich bodovali traja – Marián Hossa strelil gól, kým Richard Pánik s Andrejom Sekerom asistovali.

Hossa skóroval, no z výhry sa tešil Pánik

Traja Slováci sa stretli v Tampe a tentokrát mal radosť len jeden z nich. Martin St. Louis totiž skóroval v druhej minúte predĺženia, aby rozhodol o triumfe Lightning 6:5 nad Blackhawks. Tampa Bay pritom mohla vyhrať aj v normálnej hracej dobe, ak by nezaváhali jej obrancovia a neumožnili v 59. minúte Jonathanovi Toewsovi stav vyrovnať. Kapitánovi Chicaga bol gól pripísaný po tom, čo sa puk odrazil od korčule Radka Gudasa. St. Louis pridal ku gólu aj asistenciu, kým Steven Stamkos zaznamenal dva góly a dve asistencie. Matt Carle, Nate Thompson a Viktor Hedman sa tiež tešili z gólu a tentokrát k výhre bodmi prispel aj Richard Pánik, ktorý zaznamenal jednu asistenciu. Počas 16 minút, ktoré strávil na ľade, však nazbieral aj dva mínusové body. Bena Bishopa z 43 striel prekonali Bryan Bickell, Patrick Kane, Andrew Shaw a Marián Hossa, ktorý svojím štvrtým gólom v ročníku vyrovnával stav na 2:2. Okrem toho zaznamenal aj dva plusové body a tri strely. Na ľade pritom strávil necelých 20 minút. O šesť menej odohral Michal Handzuš, ktorý si z duelu doniesol 56% úspešnosť na vhadzovaniach. Nikolaj Chabibulin čelil 25 strelám.

Gól Mariána Hossu:

Hviezdy duelu: 1. M. St. Louis (TBL), 2. S. Stamkos (TBL), 3. P. Kane (CHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Sekera asistoval pri prehre s Minnesotou

Do bodovania sa zapísal aj Andrej Sekera. Slovenský obranca zaznamenal svoju štvrtú asistenciu v sezóne, keď mal prsty v jedinom góle Caroliny v zápase proti Minnesote. Alexander Siomin ním znižoval stav na 1:2, no Wild nakoniec vedenie nestratili úplne a duel doviedli do víťazného konca. Zach Parise strelil víťazný gól, Nino Niederreiter otváral skóre a Danny Heatley ho uzavrel strelou do prázdnej brány. K výhre 3:1 pomohol aj Josh Harding, ktorý počas dvoch tretín urobil 20 zákrokov. V tretej tretine ho nahradil Niklas Backstrom, ktorý zneškodnil všetkých sedem striel. Brankár sa zranil aj Caroline. Cam Ward odchytal len štyri minúty predtým, ako ho nahradil Justin Peters. Ten nestačil na prvé dve strely súpera, no potom urobil 19 zákrokov. Sekera v dueli odohral necelých 22 minút a zaznamenal aj jeden strelecký pokus.

Hviezdy duelu: 1. Z. Parise (MIN), 2. M. Granlund (MIN), 3. N. Niederreiter (MIN)

Boston ukončil bodovú sériu San Jose

Z víťazstva sa tešil obranca Zdeno Chára, hoci k nemu bodmi neprispel. Bruins odohrali druhý zápas behom dvoch dní a to proti súperovi z kategórie tých najťažších. Proti Sharks ťahali za kratší koniec, no nakoniec dokázali vyhrať tesne 2:1. O výhre rozhodol len 0,8 sekundy pred koncom David Krejčí, ktorý dorážkou strely Adama McQuaida ukončil San Jose bodovú sériu, ktorá sa ťahala od otváracieho duelu. „Šťastie. Bol to šťastný gól,“ konštatoval český útočník, ktorý nadviazal na presný zásah Jaromeho Iginlu z 39. minúty. Veľmi dôležitou súčasťou víťazstva však bol aj Tuukka Rask, ktorý zlikvidoval 38 striel. Prekonal ho len Patrick Marleau, ktorý v úvode tretej tretiny vyrovnával stav na 1:1. Antti Niemi čelil len 17 strelám. Chára v zápase odohral len niečo cez 20 minút a prezentoval sa aj piatimi bodyčekmi. Jeho tím vyhral štvrtý duel v sérii.

Hviezdy duelu: 1. T. Rask (BOS), 2. D. Krejčí (BOS), 3. A. Niemi (SJS)

Luongo opäť vyhral súboj proti Schneiderovi

Mike Santorelli sa v samostatných nájazdoch presadil ako jediný, aby pomohol k tesnej výhre Vancouveru 3:2 nad New Jersey. Devisl pritom v zápase dvakrát viedli po góloch Andreja Loktionova a premiérového strelca v NHL Erica Gelinasa. Canucks sa podarilo vyrovnať zásluhou Ryana Keslera a Daniela Sedina. Roberto Luongo urobil 28 zákrokov a jeho niekdajší náhradník Cory Schneider zastavil 19 striel. Aj v predošlom vzájomnom zápase sa tešil z výhry skúsenejší gólman.

Hviezdy duelu: 1. P. Eliáš (NJD), 2. R. Kesler (VAN), 3. E. Gelinas (NJD)

Flyers ukončili proti Rangers sériu prehier

Braydon Coburn prelomil nerozhodný stav v štvrtej minúte tretej tretiny a Steve Mason urobil 30 zákrokov, aby doviedli Philadelphiu k druhej výhre v tejto sezóne, keď pomerom 2:1 porazila New York Rangers. Matt Read strelil gól v oslabení a pridal aj asistenciu, aby pomohol ukončiť Flyers štvorzápasovú sériu prehier. Jediný gól Rangers strelil Brad Richards, kým Cam Talbot pri svojom debute v NHL predviedol 25 zásahov. New York čaká posledný zápas pred návratom domov a na dlhom úvodnom tripe majú zatiaľ bilanciu 2-6.

Hviezdy duelu: 1. M. Read (PHI), 2. S. Mason (PHI), 3. B. Coburn (PHI)

Canadiens zdolali Ducks 4:1

Carey Price zaknihoval 31 zákrokov pri pomerne hladkom víťazstve Montrealu nad Anaheimom. K triumfu 4:1 prispeli gólmi Tomáš Plekanec, Michael Bournival, Brian Gionta a Rene Bourque. Jediný gól Ducks vsietil Patrick Maroon, kým Jonas Hiller zaznamenal 21 zásahov. Po druhýkrát sa stalo, že Montreal na svojom ľade privítal svojho niekdajšieho kapitána Saku Koiva, ktorý v roku 2009 podpísal ako voľný hráč zmluvu s Ducks.

Hviezdy duelu: 1. T. Plekanec (MTL), 2. M. Bournival (MTL), 3. S. Koivu (ANA)

Smith a Hutton doviedli Predators k výhre nad Jets

Nashville prišiel v závere tretej tretiny o vedenie, no nakoniec sa predsa tešil z víťazstva 3:2 nad Winnipegom. Víťazný gól strelil v poslednej minúte predĺženia Craig Smith, ktorý nadviazal na góly Sheu Webera a Patrica Hornqvista. Carter Hutton, ktorý bude v nasledujúcom mesiaci jednotkou Predators, urobil 34 zákrokov a vyhral svoj druhý zápas proti Jets v priebehu týždňa. Tentokrát ho prekonali Anthony Peluso a Blake Wheeler. Ondřej Pavelec zneškodnil 30 striel.

Hviezdy duelu: 1. C. Smith (NSH), 2. C. Hutton (NSH), 3. B. Wheeler (WPG)

Ovečkin naštartoval cestu za výhrou

Alex Ovečkin strelil už svoj 10. gól v sezóne, aby otvoril skóre zápasu, v ktorom jeho Washingotn zdolal pomerom 4:1 Edmonton. Ovečkin pridal aj asistenciu, Braden Holtby zneškodnil 30 striel a do listiny strelcov sa zapísali aj Joel Ward, dvojbodový Nicklas Backstrom a Jason Chimera. Holtbymu čisté konto pokazil Justin Schultz, ktorý sa presadil dva minúty pred koncom. Devan Dubnyk čelil 26 strelám. Oba tímy do duelu vstupovali s dvoma víťazstvami v rade.

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. B. Holtby (WSH), 3. R. Nugent-Hopkins (EDM)

Chiasson, Benn a Lehtonen doviedli Stars k výhre

Alex Chiasson a Jamie Benn strelili po dva góly, aby doviedli Dallas k hladkej výhre 5:1 nad Calgary. Chiasson pridal aj asistenciu, strelecky sa presadil i Brenden Dillon a Kari Lehtonen pri návrate zo zranenia nohy zneškodnil 28 striel. Jeho krajan Karri Ramo urobil o jeden navyše, no z jeho spoluhráčov sa presadil len Lee Stempniak a to na výhru ani zďaleka nestačilo.

Hviezdy duelu: 1. A. Chiasson (DAL), 2. J. Benn (DAL), 3. K. Lehtonen (DAL)

Kings zdolali Coyotes aj vďaka hetriku Kinga

Kings mali silný začiatok a koniec zápasu, v ktorom porazili pomerom 7:4 Phoenix. Kalifornský tím viedol 4:0, no Coyotes sa podarilo vyrovnať. Nakoniec však Los Angeles ešte strelilo tri góly v tretej tretine, aby rozhodol o osude duelu. Víťazný gól vsietil Mike Richards počas oslabenia, no výrazne sa o úspech zaslúžil aj Dwight King, ktorý strelil tri góly. Anže Kopitar zaznamenal gól a dve asistencie, Matt Frattin a Jordan Nolan sa tiež tešili z gólov a Jonathan Quick urobil 24 zákrokov. Prekonali ho Jeff Halpern, Shane Doan a dvakrát Martin Hanzal. Mike Smith duel opustil po prvej tretine, v ktorej inkasoval štyri góly z 15 striel. Thomas Greiss potom zneškodnil 20 z 22 striel.

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar (LAK), 2. D. Kings (LAK), 3. D. Doughty (LAK)

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
A. Sekera (CAR) 21:41 0 1 1 0 1 0
R. Pánik (TBL) 15:48 0 1 1 -2 0 0
M. Hossa (CHI) 19:42 1 0 1 +2 3 0
M. Handzuš (CHI) 13:56 0 0 0 0 2 2
Z. Chára (BOS) 20:15 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies