Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 1. tr.
VAN
1
EDM
2
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
NHL live
04:00info
COL
DAL
NHL live
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
«

Sumáre

Trojbodový Hossa hviezdou zápasu, Halák opäť vyhral

V ôsmich utorkových zápasoch NHL sa darilo dvom Slovákom, ktorý sa významne postarali o víťazstvá svojich tímov – Jaroslav Halák zaznamenal 21 zákrokov, kým Marián Hossa strelil gól a pridal dve asistencie.

Toews a Hossa doviedli Blackhawks k tesnej výhre

Chicagu sa zápas proti Ottawe nevyvíjal podľa predstáv a v priebehu druhej tretiny prehrávalo 2:4. Senators sa totiž v spomínanej tretine podarilo Nikolajovi Chabibulinovi streliť tri góly zo štyroch striel, čo znamenalo koniec ruského veterána v bráne. Na jeho 18 zákrokov nadviazal Corey Crawford 14 zásahmi, pričom inkasoval už len raz. Hrdinom zápasu však bol jeho kapitán Jonathan Toews, ktorý strelil tri góly a pridal asistenciu, aby Chicago priviedol k výhre 6:5. Andrew Shaw strelil dva góly a strelecky sa presadil aj Marián Hossa, ktorý vsietil svoj 100. gól ako „čierny jastrab“. Slovenský útočník sa stal treťou hviezdou duelu, v ktorom odohral zhruba 18 minút a zaznamenal aj dve asistencie a dva plusové body. Milan Michálek, Kyle Turris, Joe Corvo, Mika Zibanejad a Zack Smith strelili góly Senators, kým Craig Anderson predviedol 34 zákrokov. Blackhawks vyhrali dva zápasy v rade, Ottawa prehrala posledné tri.

Marián Hossa a jeho 5. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Toews (CHI), 2. K. Turris (OTT), 3. M. Hossa (CHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Halák doviedol Blues k ďalšej výhre

Jaroslav Halák zaznamenal 21 zákrokov a vylepšil si bilanciu na 7-1-1, keď doviedol St. Louis k domácemu víťazstvu 3:2 nad Winnipegom. Rozhodol o ňom Alexander Steen 59,4 sekundy pred koncom tretej tretiny svojím 11. gólom v ročníku, vďaka ktorému sa dostal do čela poradia ligových strelcov. Blues v zápase dvakrát viedli, no na góly Brendena Morrowa a dvojbodového Alexa Pietrangela zakaždým Jets odpovedali. Haláka prekonal Blake Wheeler pri početnej prevahe a Bryan Little počas oslabenia, pričom v oboch góloch mal prsty Andrew Ladd. „Nebolo to dnes pekné víťazstvo, ale sú to dva body. Ideme teraz ďalej,“ skonštatoval tréner Blues Ken Hitchcock. Jeho zverenci ohrozili Ondřeja Pavelca 33 strelami. Winnipeg odohral svoj posledný zápas na tripe, ktorý uzavrel s bilanciou 1-2-1.

Hviezdy duelu: 1. A. Steen (STL), 2. A. Pietrangelo (STL), 3. K. Shattenkirk (STL)

Meszároš k výhre Flyers nad Ducks nepomohol

Do akcie sa v utorok vrátil obranca Andrej Meszároš, ktorý po piatich vynechaných zápasoch odohral niečo cez 18 minút a zaznamenal jeden mínusový bod. Urobil aj dva bodyčeky a zblokoval tri strely, no to Philadelphii k úspechu nepomohlo. V prvej tretine bola síce aktívnejšia a po góloch Matta Reada a Vincenta Lecavaliera si vytvorila dvojgólové vedenie, no Anaheimu sa v zvyšných 40 minútach podarilo stav zvrátiť, aby sa nakoniec tešil z víťazstva 3:2. Andrew Cogliano vsietil kontraktný gól v druhej tretine a Kyle Palmieri strelil dva behom tretej dvadsaťminútovky, aby rozhodol o tretej výhre Ducks v rade. K nej prispel 26 zákrokmi aj Jonas Hiller. Nebolo však všetko pozitívne, pretože kalifornský tím v tretine tretine prišiel o Teemu Selanneho, ktorého zasiahol hokejkou na tváre Luke Schenn. Domáci brankár Steve Mason inkasoval tri góly z 37 striel a z jeho spoluhráčov sa darilo aj Waynevi Simmondsovi, ktorý zaznamenal dve asistencie. To však nič nezmenilo na tom, že Philadelphia prišla o svoju prvú sériu výhier - dvojzápasovú.

Hviezdy duelu: 1. K. Palmieri (ANA), 2. S. Mason (PHI), 3. M. Read (PHI)

Jágr rozhodol o výhre Devils nad Lighning

V akcii sa predstavil aj útočník Richard Pánik, no i ten sa z víťazstva netešil. Tampa Bay totiž neuspela n Newarku, kde domáce New Jersey vyhralo tesne 2:1 aj vďaka dvom legendám. Martin Brodeur zastavil 16 striel a Jaromír Jágr strelil víťazný gól, ktorý bol jeho 119. v kariére, čím sa v historickom poradí dostal na druhé miesto, dva víťazné góly za Gordiem Howeom. Devils vyhrali dva zápasy v rade po prvý raz v sezóne aj vďaka gólu Adama Henriqua. Jediný gól Lightning strelil Steven Stamkos, ktorý v 36. minúte znižoval na 1:2 a dal tak floridskému tímu šancu na zvrat. Ten sa však nekonal. Ben Bishop kapituloval dvakrát z 22 striel a Pánik v zápase odohral 13 minút a 12 sekúnd. Odniesol si z neho jeden bodyček a jedno vyhraté vhadzovania z dvoch.

Hviezdy duelu: 1. J. Jágr (NJD), 2. M. Brodeur (NJD), 3. A. Henrique (NJD)

Newyorské derby vyhrali Rangers

Na Long Islande sa stretli dva newyorské tímy a väčšiu radosť z víťazstva nad svojím rivalom mali hráči Rangers, ktorí porazili Islanders 3:2. „Blueshirts“ prehrávali po dvoch tretinách 1:2, no v tretej tretine sa presadili Ryan McDonagh a Benoit Pouliot, ktorí rozhodli o osude zápasu. Strelecky sa presadil aj Chris Kreider a Cam Talbot zastavil 22 striel. Prekonali ho len Cal Clutterbuck a Peter Regin. Thomas Vanek odohral takmer 20 minút, ale nebodoval. Jevgenij Nabokov zaknihoval 21 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. B. Pouliot (NYR), 2. C. Kreider (NYR), 3. C. Clutterbuck (NYI)

Price a Bourque doviedli Canadiens k výhre nad Stars

Carey Price nadviazal na vynikajúci výkon Petra Budaja z pondelka a v utorkovom zápase proti Dallasu predviedol 26 zákrokov, aby Montreal doviedol k víťazstvu 2:1. O ňom rozhodol Rene Bourque v druhej tretine, no presadil sa aj Michael Bournival. Canadiens vyhrali tretí z posledných štyroch zápasov, hoci boli Stars o čosi aktívnejší. Texaský tím zostáva posledný v Centrálnej divízii a jediný jeho gól dosiahol v utorok Cody Eakin. Kari Lehntonen urobil 22 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. M. Bournival (MTL), 3. A. Chiasson (DAL)

Kessel a Reimer zažiarili pri výhre nad Oilers

Phil Kessel zaznamenal dva góly a dve asistencie, aby doviedol Toronto k druhej výhre v rade. James Raimer zneškodnil 43 striel pri svojom 11. čistom konte v kariére a významne tak pomohol k výhre 4:0 nad Edmontonom, po ktorej sa Maple Leags dostali do čela Východnej konferencie. Richarda Bachmana z 24 striel prekonali aj James van Riemsdyk a Nazem kadri. Oilers prehrali štvrtý zápas v rade.

Hviezdy duelu: 1. P. Kessel (TOR), 2. J. Reimer (TOR), 3. J. Van Riemsdyk (TOR)

Smith doviedol Coyotes k výhre nad Kings

Mike Smith zastavil 41 striel, Kyle Chipchura zaznamenal gól a asistenciu, a Phoenix sa odrazil od štvrtkovej prehry s Los Angeles víťazstvom 3:1 práve nad Kings. V odvete hrali Coyotes veľmi dobre v obrane a Smith takisto svoj tím párkrát podržal. Ako jediný ho pritom prekonal Jarret Stoll. Okrem Chipchuru sa presadili aj Derek Morris a Shane Doan, kým Andy Miele zaznamenal svoje prvé dve asistencie v NHL. Hosťujúci Ben Scrivens zaznamenal 30 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. A. Miele (PHX), 2. M. Smith (PHX), 3. K. Chipchura (PHX)

Slováci v akcii:

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
J. Halák (STL) 21/23 (91,3%) - - - - - -
M. Hossa (CHI) 18:10 1 2 3 +2 5 0
A. Meszároš (PHI) 18:11 0 0 0 -1 0 0
R. Pánik (TBL) 13:12 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies