Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
04:00info
COL
DAL
«

Sumáre

Chára skóroval pri víťazstve Bostonu

V troch štvrtkových stretnutiach zámorskej NHL sa zo slovenských hokejistov predstavil len Zdeno Chára. Kapitán Bostonu strelil svoj druhý gól sezóny, aby pomohol tímu k víťazstvu proti Anaheimu. Z výhry sa tešili aj hráči New Yorku Rangers a Phoenixu.

Iginla rozhodol o výhre Bruins, Chára skóroval

Jarome Iginla ako jediný premenil svoj samostatný nájazd, aby rozhodol o víťazstve Bostonu na domácom ľade proti Anaheimu 3:2. „Medvede“ tak ukončili sériu dvoch prehier, kým pre Ducks to bola prvá prehra po troch výhrach v sérii. Kalifornský tím v zápase dvakrát viedol po presných zásahoch Devanta Smith-Pellyho v prvej a Mathieua Perreaulta v druhej tretine, no Bostonu sa zakaždým podarilo odpovedať. Kontaktný gól strelil Carl Soderberg (prvý gól v NHL) a o vyrovnanie sa tri minúty pred koncom duelu postaral slovenský obranca Zdeno Chára, ktorý v presilovej hre zaznamenal svoj druhý gól v ročníku, aby sa stal druhou hviezdou duelu. „Hrali sme jednoducho, vyhrali sme vhadzovanie, vystrelili na bránu, tečovali puk a David (Krejčí pozn. red.) urobil skvelú prácu, aby som ja už len trafil odkrytú bránu,” povedal Chára, ktorý odohral 29 minút a 45 sekúnd. Počas nich zaknihoval aj šesť streleckých pokusov, jednu zblokovanú strelu a rozdal tri bodyčeky. Tuukka Rask aj jeho náprotivok Jonas Hiller čelil zhodne 23 strelám.

Druhý gól Cháru v sezóne:

Hviezdy duelu:1. T. Rask (BOS), 2. Z. Chára (BOS), 3. J. Iginla (BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Lundqvist vychytal víťazstvo proti Buffalu

Henrik Lundqvist zastavil všetkých 29 striel súpera, aby si pripísal 47. čisté konto kariéry a druhé v sezóne, ktorým výrazne prispel k výhre Rangers nad Sabres 2:0. O presné zásahy „jazdcov“ sa postarali Derick Brassard a Chris Kreider. Ryan Miller podal solídny výkon, no ani jeho 44 zákrokov nepomohlo Buffalu ukončiť sériu prehier, ktorá sa natiahla už na tri duely. Rangers odohrali len svoj druhý zápas vo vynovenej Madison Square Garden, v ktorej pred tromi dňami podľahli Montrealu 0:2. Vo štvrtok sa tak revanšovali fanúšikom druhým víťazstvom v rade.

Hviezdy duelu: 1. M. Zuccarello (NYR), 2. H. Lundqvist (NYR), Ch. Kreider (NYR)

Boedker zaistil Coyotes tretiu výhru v rade

Mikkel Boedker premenil v piatej sérii svoj samostatný nájazd, kým Thomas Greiss zneškodnil všetkých päť, aby sa Phoenix mohol tešiť z tretieho triumfu v sérii. Na víťazstve 5:4 nad Nashvillom sa gólmi podieľali Jordan Szwarz (prvý gól v NHL), Derek Morris, Antoine Vermette a dvojbodový Shane Doan. Keith Yandle dvakrát asistoval a Greiss kryl 36 striel Predators. Prekonali ho Matt Hendricks, Eric Nystrom, David Legwand a Paul Gaustad. Carter Hutton čelil 25 strelám Coyotes, ktorí prežívajú najlepší štart do sezóny od ročníka 2000/01 s bilanciou 9-3-2.

Hviezdy duelu: J. Szwarz (PHX), S. Doan (PHX), 3. K. Yandle (PHX)

Slováci v akcii:

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Z. Chára (BOS) 29:45 1 0 1 0 6 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies