Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 1. tr.
VAN
1
EDM
2
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
NHL live
04:00info
COL
DAL
NHL live
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
«

Sumáre

Tatar a Sekera skórovali, Hossa a Meszároš asistovali

V sobotu sa v akcii predstavilo až desať slovenských hráčov, vrátane oboch brankárov. Tí však víťazstva nevychytali. Zo zvyšnej osmičky sa rovnej polovici podarilo bodovať – Tatar a Sekera skórovali, Hossa a Meszároš asistovali.

Detroit rozdrvil Edmonton, Tatar skóroval

Tomáš Tatar sa opäť strelecky presadil a brankár Petr Mrázek pri svojom debute v NHL zaknihoval prvé čisté konto kariéry, aby Detroit poľahky zdolal trápiaci sa Edmnotnon 5:0. Mrázek nemal veľa práce, keď čelil len 14 strelám súpera. Tatar odohral slušnú porciu 16 minút 57 sekúnd, počas ktorých nazbieral aj jeden plusový bod, tri strely, jeden bodyček a jeden zblokovaný pokus, aby sa stal druhou hviezdou duelu. Z jeho spoluhráčov sa do listiny strelcov zapísali Darren Helm, Todd Bertuzzi a dvojbodoví Jakub Kindl a Joakim Andersson. Daniel Alfredsson pridal dve asistencie, kým v bráne Oilers sa vystriedali obaja brankári. Richard Bachman inkasoval dva góly z deviatich striel predtým, ako utrpel zranenie slabín. Potom ho nahradil Jason LaBarbera, ktorý inkasoval tri góly z 22 striel.

Tatar a jeho 2. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: D. Alfredsson (DET), 2. T. Tatar (DET), P. Mrázek (DET)

Článok pokračuje pod reklamou

Sekerov gól nestačil, Stepan doviedol Rangers k výhre

Do streleckej listiny sa zapísal aj obranca Andrej Sekera, ktorý strelil svoj druhý gól v tomto ročníku. Caroline však k výhre nepomohol, pretože spoluhráči bojnického rodáka sa presadiť nevedeli. Ten si aspoň trochu vylepšil náladu, keďže si zo zápasu proti Rangers odniesol aj tri mínusové body (v posledných troch ich nazbieral 8), pričom na ľade odohral 20 minút, čo bol jeho najnižší „ice-time“ v ročníku. Newyorský tím vyhral duel hladko 5:1, a to sa presadili len dvaja hráči – Carl Hagelin strelil dva góly a Derek Stepan si pripísal hetrik. Henrik Lundqvist prispel k triumfu 27 zákrokmi a Chris Kreider s Matsom Zuccarellom troma asistenciami. Všetkých päť gólov inkasoval Justin Peters, ktorý pri svojej piatej prehre v piatom zápase čelil 38 strelám. Hurricanes proti Rangers prehrali deviaty zápas v rade.

Sekera a jeho 2. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist (NYR), 2. D. Stepan (NYR), 3. C. Hagelin (NYR)

Flyers vynulovali Devils, Meszároš asistoval

Philadelphia v piatok inkasovala sedem gólov, no v sobotu defenzívne priniesla jej hra zlepšenie a aj vďaka 14 zákrokom Raya Emeryho neinkasovala. Defenzívna hra veľa gólov neprináša a to sa potvrdilo aj v zápase proti New Jersey, ktorý Flyers vyhrali futbalovým pomerom 1:0. Jediný gól strelil v 15. minúte Brayden Schenn, ktorému naň nahrával slovenský obranca Andrej Meszároš. Ten v akcii odohral 17 minút a zaznamenal aj jeden plusový bod. Domáci Martin Brodeur sa stal treťou hviezdou zápasu, keď kapituloval raz z 21 striel. „Bolo dôležité odraziť sa od tej piatkovej prehry. Dnes to bol úplný tímový výkon od začiatku až po koniec,“ skonštatoval Emery, ktorého tím po prvý raz od decembra 2009 nestratil v zápase ani raz puk.

Hviezdy duelu: 1. R. Emery (PHI), 2. B. Schenn (PHI), 3. M. Brodeur (NJD)

Hossa asistoval pri hladkej výhre vo Winnipegu

Jonathan Toews sa vrátil do rodného mesta, kde odohral svoj prvý zápas NHL pred veľkou skupinou priateľov a rodinných príslušníkov. Tí síce kapitána Blackhawks bodovať nevideli, no mohli mať radosť z toho, že sa tešil z víťazstva, hoci na úkor ich miestneho tímu. Chicago si však s Jets poradilo hladko 5:1, aby uspelo v treťom zápase v rade. Domáci viedli po góle Tobiasa Enstroma zo šiestej minúty, no odvtedy Corey Crawford neinkasoval a duel opustil s 26 zákrokmi. Stav ešte do prvej prestávky vyrovnal Niklas Hjalmarsson, v prvej minúte po návrate na ľade vsietil víťazný gól Brandon Bollig a potom sa ešte do čierneho trafili aj Patrick Sharp, Nick Leddy a Ben Smith. Pri Sharpovom góle si prihrávku pripísal Marián Hossa, ktorý odohral takmer 19 minút a z duelu si odniesol aj plusový bod a strelecký pokus. Ondřej Pavelec inkasoval štyri góly zo 14 striel a následne Al Montoya urobil 10 zákrokov. Winnipeg prehral tri duely v sérii a v posledných siedmich vyhral len raz.

Hviezdy duelu: 1. P. Sharp (CHI), 2. J. Toews (CHI), 3. M. Frolík (WPG)

Budaj nezastavil rozbehnuté Colorado

Peter Budaj dostal po dvoch vydarených štartoch tretiu šancu v bráne Montrealu, no ani jeho 27 zákrokov neodvrátilo prehru „Habs“ 1:4 proti Coloradu. O góly „lavín“ sa postarali Nathan MacKinnon, Ryan O´Reilly, P.A. Parenteau a dvojbodový Grabriel Landeskog. Jean-Sebastien Giguere zaknihoval 29 zákrokov, prekonal ho len Brendan Gallagher v úvode tretej tretiny. Avalanche zaznamenali šieste víťazstvo v sérii, aby si zlepšili bilanciu proti Canadiens v domácej hale Pepsi Center na 4-1.

Hviezdy duelu:1. G. Landeskog (COL), 2. J.-S. Giguere (COL), 3. N. MacKinnon (COL)

Pánik sa tešil z výhry nad Halákom

V bráne sa predstavil aj Jaroslav Halák, ktorému takisto sobotný zápas nevyšiel podľa predstáv. Po jednozápasovej prestávke urobil 21 zákrokov, no inkasoval štyri góly a jeho St. Louis nedokázalo streliť viac ako dva. Z víťazstva 4:2 sa tak tešil útočník Richard Pánik a jeho spoluhráči z Tampy Bay. Pánik odohral necelých 11 minút a nebodoval, no z jeho spoluhráčov sa darilo Alexovi Killornovi, ktorý strelil gól a pridal dve asistencie. Valtteri Filppula zaznamenal gól a asistenciu a z gólov mali radosť aj Steven Stamkos a Brett Connolly. Ben Bishop proti tímu zo svojho rodiska urobil 28 zákrokov a umožnil skórovať len Alexovi Pietrangelovi a Jadenovi Schwartzovi.

Halák ukázal, ako sa napravujú zaváhania:

Hviezdy duelu: 1. A. Killorn (TBL), 2. B. Bishop (TBL), 3. J. Schwartz (STL)

Vanek doviedol Isleanders k výhre nad Bruins

Bolo len otázkou času, kedy Thomas Vanek vyprodukuje prvé body ako „ostrovan“. V sobotu strelil dôležitý gól a pridal asistenciu, aby doviedol Islanders k víťazstvu 3:1 nad Bostonom. Výraznou mierou sa oň zaslúžil aj brankár Kevin Poulin, ktorý zastavil 26 striel. John Tavares a Andrew MacDonald sa postarali o zvyšné góly tímu, ktorý počas dvoch víkendových zápasov získal plný počet bodov. Jediný gól Bruins strelil Dougie Hamilton, kým Chad Johnson urobil pri svojom druhom štarte v ročníku 31 zásahov. Kapitán Zdeno Chára odohral takmer 25 minút a z duelu si odniesol dva mínusové body, jednu strelu na bránu a dve trestné minúty.

Hviezdy duelu: 1. T. Vanek (NYI), 2. K Poulin (NYI), 3. K. Okposo (NYI)

Zatkoff doviedol Penguins k víťazstvu nad Blue Jackets

Jeff Zatkoff chytil všetkých 19 striel Columbusu a zaknihoval prvý shutout i prvé víťazstvo kariéry vo svojom treťom zápase v NHL, aby prispel k druhej výhre Penguins proti tímu z Ohia behom dvoch dní, tentoraz pomerom 3:0. Do strelckej listiny sa postupne zapísali Deryk Engelland, Chris Kunitz a Jussi Jokinen, ktorý upravil skóre duelu strelou do odkrytej brány Blue Jackets. Ich tretej prehre v rade nezabránil ani Marián Gáborík, ktorý počas 17 minút a 52 sekúnd zaznamenal len jeden mínusový bod. Curtis McElhinney urobil 24 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. D. Engelland (PIT), 2. J. Zatkoff (PIT), 3. C. McElhinney (CBJ)

Bäckström rozhodol o výhre Capitals nad Panthers

Nicklas Bäckström premenil v tretej sérii rozhodujúci samostatný nájazd a v prvej tretine aj otvoril skóre zápasu, v ktorom Washington porazil doma Floridu 3:2. Zvyšný gól „Caps“ strelil John Carlson a Michal Neuvirth kryl 31 striel súpera. Prekonali ho len Jesse Winchester a Tomáš Fleischman, kým Scott Clemmensen čelil 23 strelám. V akcií nechýbal slovenský útočník Tomáš Kopecký, ktorý opäť nebodoval, no pripísal si tri strelecké pokusy a dve trestné minúty počas 18 minút a 12 sekúnd, ktoré strávil na ľade. Hviezdny ruský útočník Alexander Ovečkin vynechal pre zranenie druhý duel v rade.

Hviezdy duelu: 1. M. Neuvirth (WSH), 2. S. Clemmensen (FLA), 3. J. Carlson (WSH)

Luongo priviedol Canucks k výhre nad Maple Leafs

V Rogers Arene sa pred začiatkom súboja konala ceremónia, počas ktorej vyvesili pod strop haly číslo 10 na počesť legendárneho Pavla Bureho. Domácich hráčov to nerozladilo, naopak, dodalo im to energiu k hladkému víťazstvu nad Torontom 4:0. Výrazne k nemu prispel Roberto Luongo, ktorý zastavil všetkých 21 striel súpera, aby vyhychal svoj druhý shutout v sezóne a celkovo 64. v zámorskej kariére. O presné zásahy „kosatiek“ sa postarali Daniel Sedin, Zach Kassian, Chris Higgins a Dan Hamhuis. James Reimer čelil až 47 strelám Canucks, ktorí vyhrali päť z ostatných šiestich stretnutí.

Hviezdy duelu: 1. D. Sedin (VAN), 2 A. Edler (VAN), 3. R. Louongo (VAN)

Vermette, Smith rozhodli o prerušení série výhier Sharks

Antoine Vermette strelil otvárací gól už po 36 sekundách duelu a premenil aj rozhodujúci samostatný nájazd, aby rozhodol o triumfe Phoenixu na ľade San Jose 3:2. K prvej domácej prehre „žralokov“ v sezóne výraznou mierou prispel aj Mike Smith, ktorý zaknihoval 48 zákrokov. Prekonali ho len dvojbodový Joe Pavelski a Dan Boyle, ktorí otočili stav zápasu predtým, ako na 2:2 vyrovnal Mikkel Boedker. Antti Niemi čelil 30 strelám Coyotes, ktorí vyhrali štvrtý duel v sérii, aby ukončili päťzápasovú víťaznú sériu Sharks.

Hviezdy duelu: 1. M. Smith (PHX), 2. J. Pavelski (SJS), 3. O. Ekman-Larsson (PHX)

Legwand rozhodol o výhre nad Kings

Los Angeles sa dvoma gólmi v tretej tretine vrátilo do zápasu, no ten nakoniec predsa vyhral Nashville pomerom 4:3. Víťazný gól strelil David Legwand, ktorý otváral i uzatváral stav duelu. Strelecky sa presadili aj Shea Weber a Eric Nystrom, kým Patric Hornqvist nazbieral tri asistencie. Cartera Huttona z 38 striel prekonali Anže Kopitar, Dustin Brown a Mike Richards. Jonathan Quick urobil 13 zákrokov. Oba tímy prišli v úvode zápasu o kľúčových centrov – Mike Fisher a Jarret Stoll utrpeli nešpecifikované zranenia.

Hviezdy duelu: 1. D. Legwand (NSH), 2. A. Kopitar (LAK), 2. P. Hornqvist (NSH)

Anaheim uštedril Buffalu ďalšiu prehru

Correy Perry a Emerson Etem strelili po dva góly, aby prispeli k výhre Anaheimu na ľade Buffala 6:3. Ryan Getzlaf raz skóroval a pridal dve asistencie a strelecky sa presadil aj Sami Vatanen, kým Jonas Hiller urobil 14 zákrokov. Prekonali ho dvojbodový Cody Hodgson, Henrik Tallinder a Tyler Myers. Matt Moulson si pripísal dve asistencie a Jhonas Enroth kryl 23 striel súpera. Sabres prehrali štvrtý súboj v sérii a naďalej im patrí posledné miesto v lige s bilanciou 2-13-1.

Hviezdy duelu: 1. C. Perry (ANA), 2. R. Getzlaf (ANA), 3. C. Hodgson (BUF)

Slováci v akcii:

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
P. Budaj (MTL) 27/30 (90%) - - - - - -
J. Halák (STL) 21/25 (84%) - - - - - -
R. Pánik (TBL) 10:52 0 0 0 0 0 0
A. Meszároš (PHI) 16:56 0 1 1 +1 0 0
A. Sekera (CAR) 20:10 1 0 1 -3 5 0
M. Hossa (CHI) 18:44 0 1 1 +1 1 0
Z. Chára (BOS) 24:50 0 0 0 -2 1 2
M. Gáborík (CBJ) 17:52 0 0 0 -1 0 0
T. Kopecký (FLA) 18:12 0 0 0 0 3 2
T. Tatar (DET) 16:57 1 0 1 +1 3 0

Spoluautor: Marián Masaryk



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies