Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
NHL live
04:00info
COL
DAL
NHL live
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
«

Sumáre

Hossa a Chára skórovali, Halák zvíťazil

V desiatich sobotných stretnutiach kanadsko-americkej NHL nastúpili aj ôsmi slovenskí hokejisti. Z víťazstva sa tešili Hossa, Chára, Halák, Pánik a Gáborík, pričom prví dvaja menovaní sa zapísali aj do streleckej listiny.

Sharp a Hossa doviedli Blackhawks k výhre

Útočník Patrick Sharp má za sebou najlepší zápas prebiehajúcej sezóny. Na ľade Dallasu Stars zaznamenal štyri asistencie, aby výrazne pomohol Chicagu k víťazstvu 5:2. „Hviezdy“ vyhrávali po góloch Codyho Eakina a Tylera Seguina 1:0 i 2:1, no tesný náskok neudržali. Víťazný gól strelil v závere druhej časti Patrick Kane, zatiaľ čo Slovák Marián Hossa sa do streleckej listiny zapísal dvakrát. Jonathan Toews a Niklas Hjalmarsson tiež skórovali a brankár Corey Crawford chytil 31 striel. Hossa strávil na ľadovej ploche sedemnásť minút a do štatistík si zapísal aj plusový bod a šesť streleckých pokusov. Center Michal Handzuš vynechal pre zranenie už siedmy duel v rade.

Hossa a jeho 7. gól v sezóne:

Hossa a jeho 8. gól v sezóne:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy zápasu: 1. Patrick Sharp (CHI), 2. Marián Hossa (CHI), 3. Cody Eakin (DAL)

Chára prispel gólom k víťazstvu Bruins nad Maple Leafs

V minulosezónnom play-off zohrali Bruins a Maple Leafs skvelú sériu, z ktorej vyšiel nakoniec víťazne americký klub. Nočnou morou „javorových listov“ sa stal Patrice Bergeron, autor víťazného gólu v rozhodujúcom siedmom stretnutí. Ten istý hráč pomohol k výhre svojho klubu aj v piatok. V druhej minúte tretej tretiny najskôr poslal v presilovej hre „medvede“ do vedenia 2:1, aby 22 sekúnd pred treťou sirénou strelou do brány uzavrel skóre na 3:1. Úvodný presný zásah domácich strelil kapitán Zdeno Chára, ktorého vyhlásili za prvú hviezdu. Tuukka Rask podal opäť spoľahlivý výkon a zlikvidoval 33 striel. Prekonal ho iba Joffrey Lupul v závere druhého dejstva. Chára nazbieral okrem gólu aj štyri strely, dva bodyčeky a dve zblokované strely, pričom odohral až 28 minút.

Chára a jeho 3. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. Zdeno Chára (BOS), 2. Tuukka Rask (BOS), 3. Jarome Iginla (BOS)

Halák vyhral deviaty zápas v sezóne

Obranca Kevin Shattenkirk strelil v polovici tretej tretiny svoj prvý tohtosezónny gól, ktorým rozhodol o tesnej výhre St. Louis nad Pittsburghom v pomere 2:1. Prvý gól Blues zaregistroval v úvode druhej časti Ryan Reaves a slovenský brankár Jaroslav Halák zastavil devätnásť striel. Gól inkasoval iba z hokejky Jussiho Jokinena, ktorý v 29. minúte využil presilovú hru. Blues majú skvelý začiatok sezóny, keď vyhrali už jedenásty zápas z pätnástich. Kapitán „tučniakov“ Sidney Crosby nebodoval druhýkrát v rade a na gól čaká už sedem stretnutí.

Hviezdy duelu: 1. Ryan Reaves (STL), 2. David Backes (STL), 3. Vladimír Sobotka (STL)

Pánik sa tešil z víťazstva nad Tatarom

Útočník Teddy Purcell strelil gól 69 sekúnd pred koncom nadstaveného času a rozhodol tak o prvom víťazstve Tampy Bay na ľade Detroitu od 12. januára 1994. Ryan Malone a Steven Stamkos tiež skórovali a Ben Bishop urobil 25 zákrokov. O oba presné zásahy „červených krídel“ sa postaral kapitán Henrik Zetterberg. V zápase proti sebe nastúpili aj dvaja talentovaní slovenskí hokejisti - Richard Pánik a Tomáš Tatar. Prvý menovaný odohral vyše 13 a pol minúty a asistoval pri víťaznom góle Tampy Bay, druhý strávil na ľade pätnásť minút bez bodového zisku.

Hviezdy duelu: 1. Ben Bishop (TBL), 2. Henrik Zetterberg (DET), 3. Steven Stamkos (TBL)

Kopecký zaznamenal prvý bod v sezóne, no Panthers prehrali

Kyle Turris strelil gól a pridal asistenciu, aby doviedol Senators k výhre 3:2 nad Panthers a pokazil tak debut novému trénerovi Panthers Petrovi Horacheckovi. Ďalšie dva presné zásahy „senátorov“ si pripísali Mika Zibanejad a Clarke MacArthur (víťazný). Domáci Robin Lehner zneškodnil 26 striel, zatiaľ čo Tim Thomas o tri viac. Nick Bjugstad a Marcel Goc sa postarali o góly „panterov“. Útočník Tomáš Kopecký prelomil bodové suchoty až v sedemnástom zápase ročníka, keď nazbieral asistenciu. Na ľade strávil zhruba osemnásť a pol minúty s bilanciou dva plusové body, jedna strela a tri hity.

Hviezdy duelu: 1. Clarke MacArthur (OTT), 2. Kyle Turris (OTT), 3. Nick Bjugstad (FLA)

Blue Jackets ukončili sériu prehier, Gáborík opäť neskóroval

Ryan Johansen a Brandon Dubinsky zaznamenali po tri body za gól a dve asistencie, aby Columbus vyhral nad NY Islanders 5:2 a ukončil sériu piatich prehier. R.J. Umberger strelil v úvode tretej časti víťazný gól a strelecky sa presadili aj Cam Atkinson a James Wisniewski. Sergej Bobrovskij vyhral súboj ruských gólmanov, keď zlikvidoval 24 striel. Jevgenij Nabokov si pripísal rovnaký počet zákrokov. Útočník Marián Gáborík natiahol gólové suchoty už na šesť zápasov. Proti „ostrovanom“ odohral vyše sedemnásť minút s bilanciou jeden mínusový bod, tri strely a jeden bodyček.

Hviezdy duelu: 1. Ryan Johansen, 2. Brandon Dubinsky, 3. R.J. Umberger (všetci CBJ)

Minnesota uspela na ľade Caroliny

Jason Pominville prekonal Justina Petersa v základnej hracej dobe i samostatných nájazdoch, aby Minnesota vyhrala nad Carolinou 3:2. Justin Fontaine pridal druhý gól „divochov“ a Josh Harding chytil 27 striel. Ryan Murphy a Jiří Tlustý sa presadili z hráčov Hurricanes a gólman Peters zaregistroval 28 zákrokov. Slovenský obranca Hurricanes Andrej Sekera odohral 24 minút a osemnásť sekúnd. Ďalšie štyri strávil na trestnej lavici v priebehu druhej tretiny. Okrem toho nazbieral aj dve strely, jeden mínusový bod, jeden bodyček a dva bloky.

Hviezdy duelu: 1. Ryan Suter (MIN), 2. Ryan Murphy (CAR), 3. Jason Pominville (MIN)

Toffoli rozhodol o víťazstve Kings nad Canucks

Nováčik Tyler Toffoli odohral veľký zápas, keď troma kanadskými bodmi (dva góly a jedna asistencia) doviedol Kings k vysokej výhre 5:1 nad Canucks. Mike Richards opustil zápas s gólom i asistenciou a Roberta Luonga prekonali aj Justin Williams a Jordan Nolan. Jonathan Quick urobil 25 zákrokov a vyhral už desiaty tohtosezónny zápas.

Hviezdy duelu: 1. Tyler Toffoli (LAK), 2. Mike Richards (LAK), 3. Jonathan Quick (LAK)

Phoenix po skvelom obrate zdolal Washington

Coyotes opäť raz ukázali, že tvrdou prácou dosiahnu úspech. Po prvej tretine vyhrávali nad Capitals 1:0, po druhej odchádzali do kabín za nepriaznivého stavu 1:3, no nakoniec sa radovali z víťazstva 4:3. To sa však zrodilo až v nájazdoch. V nich sa presadili Vermette a Boedker. V normálnej hracej dobe skóroval dvakrát kapitán Shane Doan a raz Lauri Korpikoski. Mike Smith zlikvidoval 29 striel a gól mu strelili Troy Brouwer, John Carlson a Joel Ward. Michal Neuvirth zaznamenal 32 zákrokov a Washington ukončil päťzápasovú sériu víťazstiev.

Hviezdy duelu: 1. Shane Doan, 2. Oliver Ekman-Larsson, 3. Keith Yandle (všetci PHO)

Giroux ukončil gólové suchoty a Flyers zvíťazili

Kapitán Philadelphie Claude Giroux ukončil v tretej tretine zápasu proti Edmontonu takmer sedemmesačné čakanie na gól, aby doviedol svoj tím k výhre 4:2. Jay Rosehill, Scott Hartnell a Vincent Lecavalier sa tiež ocitli na streleckej listine, zatiaľ čo Mark Streit dvakrát asistoval. Steve Mason opustil duel s 24 zákrokmi. Puk vyťahoval zo svojej siete po góloch Davida Perrona a Taylora Halla. Devan Dubnyk chytil tridsať striel. Obranca Flyers Andrej Meszároš nehral.

Hviezdy duelu: 1. Mark Streit (PHI), 2. Claude Giroux (PHI), 3. Jay Rosehill (PHI)

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
J. Halák (STL) 19/20 - - - - - -
M. Hossa (CHI) 17:05 2 0 2 +1 6 0
Z. Chára (BOS) 28:04 1 0 1 0 4 0
R. Pánik (TBL) 13:43 0 1 1 +1 1 0
T. Tatar (DET) 14:58 0 0 0 0 1 0
T. Kopecký (FLA) 18.26 0 1 1 +2 1 0
M. Gáborík (CBJ) 17:12 0 0 0 -1 3 0
A. Sekera (CAR) 24:18 0 0 0 -1 2 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies