Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
NHL live
04:00info
COL
DAL
NHL live
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
«

Sumáre

Hossa sa tešil z víťazstva, Jágr z 1700. bodu

V nedeľu sa odohralo osem zápasov, ale predstavili sa v nich len dvaja Slováci. Ani jeden nebodoval, no Marián Hossa sa aspoň tešil z víťazstva. Z toho sa tešil aj Jaromír Jágr, ktorý zaknihoval svoj 1700. bod kariéry.

Keith rozhodol o výhre Blackhawks nad Oilers

Oilers opäť hrali proti Blackhawks veľmi dobre a favorita potrápili, no víťazstvo nedosiahli. Duncan Keith totiž strelil rozhodujúci gól, aby sa z víťazstva 5:4 v United Center tešilo domáce Chicago. Brandon Saad, Andrew Shaw, Bryan Bickell a Marcus Kruger sa tiež tešili z gólov a Corey Crawford urobil 19 zákrokov. Kým Chicago sa v sobotu darilo v oslabeniach, v nedeľu potvrdilo, že sú jeho slabinou – hral dve a v oboch inkasoval góly. Okrem presných zásahov Naila Jakupova a Davida Perrona sa však „olejári“ dočkali aj gólov od Ryana Nugent-Hopkinsa a Jordana Eberleho, ktorý v 59. minúte dal počas vlastného oslabenia šancu urobiť niečo s výsledkom, keď znižoval na konečných 4:5. Oilers však nakoniec tretiu prehru v rade neodvrátili a nepomohlo im k tomu ani 31 zásahov Devana Dubnyka. Blackhawks naopak vyhrali tretí duel v rade. Tentokrát pri ňom Marián Hossa nebodoval. V akcii strávil 19 minút a 42 sekúnd so štyrmi strelami na bránu.

Hviezdy duelu: 1. B. Saad (CHI), 2. D. Keith (CHI), 3. P. Larsen (EDM)

Rangers zdolali Floridu tesne 4:3

V akcii sa predstavil aj Tomáš Kopecký a ten rovnako nebodoval, no netešil sa ani z výhry. Jeho Florida zavítala do Madison Square Garden, kde sa domáci Rangers tešili z tesného triumfu 4:3. Brad Richards do zápasu vstúpil bez gólu v posledných ôsmich zápasoch a od frustrácie zlomil hokejku, keď v druhej tretine netrafil prázdnu bránu. Nakoniec však jeho čas prišiel v tretej dvadsaťminútovke, v ktorej sa postaral o výhru New Yorku. Najskôr strelil gól a potom počas presilovky prihrával na presný zásah Matsa Zuccarella, ktorý rozhodol o tretej výhre newyorskému tímu v rade. Pomohli k nej gólmi aj J.T. Miller a Derek Dorsett, kým Henrik Lundqvist zastavil 24 striel. Dvakrát ho prekonal Brian Campbell a raz Aleksander Barkov. Dvakrát ho neúspešne ohrozil aj Kopecký, ktorý na ľade strávil takmer 16 a pol minúty. Tim Thomas duel opustil s 25 zákrokmi a Florida nevyhrala ani druhý duel pod novým trénerom.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. B. Richards (NYR), 2. B. Campbell (FLA), 3. M. Zuccarello (NYR)

Canadiens ukončili proti Islanders sériu prehier

Alex Galchenyuk a Lars Eller zaznamenali po góle a dvoch asistenciách, aby Montreal ukončil štvorzápasovú sériu prehier zdolaním New Yorku Islanders pomerom 4:2. Brendan Gallagher a Michael Bournival sa tiež presadili strelecky, aby tréner Michel Therrien oslávil svoje 250. víťazstvo v NHL. Carey Price k tomu pomohol 24 zákrokmi. Prekonali ho PierreMarc Bouchard a Brock Nelson, kým Kevin Poulin zaknihoval 27 zásahov. Islanders ukončili štvorzápasový trip bez bodu.

Hviezdy duelu: 1. A. Galchenyuk (MTL), 2. B. Gallagher (MTL), 3. L. Eller (MTL)

Jágr a Brodeur doviedli Devils k výhre nad Predators

Jaromír Jágr strelil gól 90 sekúnd po začiatku zápasu, aby sa stal ôsmym hráčom histórie NHL s 1700 bodmi na konte. Martin Brodeur zase vychytal svoje 123. čisté konto a 673. víťazstvo, keď zastavil 15 striel pri triumfe New Jersey 5:0 nad Nashvillom. Jágr pridal aj asistenciu a zvyšné góly strieľali Cam Janssen, Marek Židlický, Travis Zajac (100. gól v NHL) a Mattias Tedenby. Carter Hutton dokázal eliminovať len 18 striel.

Hviezdy duelu: 1. J. Jágr (NJD), 2. M. Brodeur (NJD), 3. M. Židlický (NJD)

Ladd rozhodol o ďalšej prehre Sharks

Andrew Ladd strelil vyrovnávajúci gól 103 sekúnd pred koncom tretej tretiny a potom premenil víťazný samostatný nájazd, aby rozhodol o výhre Winnipegu 5:4 nad San Jose. Michael Frolík, Dustin Byfuglien a Grant Clitsome sa tiež tešili z gólov, kým Ondřeja Pavelca z 34 striel prekonali Tomáš Hertl, Tommy Wingels a dvakrát Dan Boyle. Antti Niemi urobil až 42 zákrokov, ale i tak Sharks prehrali už piaty zápas v rade.

Hviezdy duelu: 1. A. Ladd (WPG), 2. G. Clitsome (WPG), 3. D. Boyle (SJS)

Varlamov vychytal výhru nad bývalým tímom

Semion Varlamov zneškodnil 33 striel a Nick Holden strelil svoj prvý gól v NHL, aby prelomil v druhej tretine nerozhodný stav a doviedol Colorado k víťazstvu 4:1 nad Washingtonom. Patrick Bordeleau, P.A. Parenteau a Gabriel Landeskog sa tiež zapísali do streleckej listiny a Avalanche si pod Patrickom Royom vylepšili bilanciu na 14-2, čo je najlepšia bilancia po 16 zápasoch v histórii organizácie. Joel Ward zaznamenal čestný úspech Capitals a Braden Holtby duel opustil s 33 zásahmi.

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov (COL), 2. N. Holden (COL), 3. J. Hejda (COL)

Andersen doviedol Ducks k ďalšej domácej výhre

Nováčik Frederik Andersen vyhral svoj šiesty zápas v rade od svojho debutu v NHL, keď urobil 35 zákrokov pri piatom víťazstva Anaheimu v rade. Ducks v nedeľu porazili pomerom 3:1 Vancouver, aby ročník odštartovali najlepšou bilanciu v domácich dueloch v klubovej histórii – 8-0. Corey Perry zaznamenal gól a asistenciu, Nick Bonino pridal víťazný gól a Andrew Cogliano uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Tom Sestito vsietil jediný gól Canucks, kým Eddie Lack kapituloval dvakrát z 22 striel.

Hviezdy duelu: 1. C. Perry (ANA), 2. H. Lindholm (ANA), 3. F. Andersen (ANA)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
M. Hossa (CHI) 19:42 0 0 0 0 4 0
T. Kopecký (FLA) 16:22 0 0 0 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies