Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 1. tr.
VAN
1
EDM
2
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
NHL live
04:00info
COL
DAL
NHL live
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
«

Sumáre

Traja Slováci vyhrali, ani jeden nebodoval

V jedenástich zápasoch, ktoré sa v NHL odohrali v utorok, sa predstavilo šesť Slovákov. Traja sa tešili z výhry, ale ani jeden nebodoval. Väčšina zápasov sa rozhodovala po normálnej hracej dobe.

Peters pomohol k prvej prehre Colorada vonku

Justin Peters sa v posledných zápasoch už usadil v bráne Caroliny a dokázal to aj v utorok, kedy jeho 33 zákrokov urobilo rozdiel v zápase proti Coloradu, ktorý jeho mužstvo vyhralo tesno 2:1. Po päťzápasovej sérii prehier tak majú Hurricanes a Peters bilanciu 3-0-1 v ostatných štyroch dueloch. „Začal trochu ťažko, ale vydržal to. Ukázal mentálnu silu. Teraz otočil stranu a ukázal, že vie aj vyhrávať,“ skonštatoval tréner Kirk Muller. Peters urobil aj niekoľko veľkých zákrokov, aby Caroline stačili na triumf len góly dvojbodových Jordana Staala a Patricka Dwyera. Slovenský obranca Andrej Sekera v zápase odohral takmer 19 minút a zaznamenal dva plusové body, dve strely a dve trestné minúty. Hosťujúci Semion Varlamov si poradil s jeho streleckými pokusmi, aby duel opustil s 26 zákrokmi. Paul Stastny bol autorom jediného gólu denverského tímu, ktorý po prvýkrát prehral na ľade súpera.

Hviezdy duelu: 1. J. Peters (CAR), 2. P. Dwyer (CAR), 3. J. Staal (CAR)

Tampa vyhrala aj bez Stamkosa

Carey Price inkasoval prvý gól pomerne skoro, ale odvtedy držal svojich spoluhráčov v hre a urobil až 44 zákrokov, aby im umožnil získať aspoň bod. Na gól Daniela Brierea však už nikto nenadviazal, a tak sa z víťazstva 2:1 nad Montrealom nakoniec tešila Tampa Bay, ktorá odohrala prvý duel bez zraneného Stevena Stamkosa. O svojom osude rozhodla v samostatných nájazdoch, kde ako jediný uspel Valtteri Filppula. V normálnej hracej dobe sa presadil Ryan Malone a Ben Bishop zastavil 28 striel. Lightning tak zväčšili svoje vedenie v Atlantickej divízii, keď vyhrali ôsmy zápas z posledných desiatich. Richard Pánik v ňom odohral 15 minút a 38 sekúnd, počas ktorých zaznamenal tri strely a urobil päť bodyčekov. Canadiens prehrali piaty zápas z ostatných šiestich.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. B. Bishop (TBL), 3. V. Filppula (TBL)

Panthers sa podaril obrat proti Ducks

Zo Slovákov sa z víťazstva tešil ešte aj Tomáš Kopecký, no ani ten, ako to už uňho býva zvykom, nebodoval. Odohral 17 a pol minúty pri víťazstve Floridy 3:2 nad Anaheimom, o ktorom v tretej tretine rozhodol Brad Boyes. Panthers po prvej tretine prehrávali 0:2 a k obratu viedli aj góly Shawna Matthiasa a Scottieho Upshala z druhej tretiny, ktoré padli v rozmedzí 70 sekúnd. K ukončeniu deväťzápasovej série prehier pomohol aj Tim Thomas, ktorý zlikvidoval 32 striel. Bolo to aj prvé víťazstvo pre trénera Petra Horacheka. „Toto nie je o mne. Je to o tíme. Tím sa musí naučiť, ako sa vyhráva a naučiť sa, aké sú pocity byť víťazom. Teraz sa cítia dosť dobre. Vedia, že pracovali tvrdo a vyhrali dôležitý zápas,“ uviedol Horachek. O sériu prišiel aj Anaheim, ktorý vyhral predošlých päť zápasov v rade. Andrew Cogliano a Hampus Lindholm strelili góly Ducks, kým Frederik Andersen urobil 22 zásahov. Prehral svoj prvý duel v NHL.

Hviezdy duelu: 1. S. Upshall (FLA), 2. T. Thomas (FLA), 3. B. Boyes (FLA)

Ekman-Larsson rozhodol o výhre nad Blues a Halákom

Oliver Ekman-Larsson strelil gól 56 sekúnd po začiatku predĺženia, aby rozhodol o výhre Phoenixu 3:2 nad St. Louis. Coyotes vyhrali siedmy zápas z posledných ôsmych vďaka jeho strele, na ktorú bola prikrátke lapačka Jaroslava Haláka. Toho prekonali aj Mikkel Boedker a David Moss, kým Mike Ribeiro zaznamenal dve asistencie. Brankársky súboj aj v počte zákrokov vyhral Mike Smith, ktorý ich urobil 37. Halák zastavil 16. Blues prišli o trojzápasovú sériu výhier a na úspech im nestačili ani presné zásahy Maxima Lapierrea a Romana Poláka. Alexander Steen asistoval, a tak si bodovú sériu rozšíril už na 11 zápasov.

Hviezdy duelu: 1. M. Smith (PHX), 2. O. Ekman-Larsson (PHX), 3. R. Polák (STL)

Ovečkin rozhodol o výhre nad Blue Jackets

Washington dvakrát v zápase prehrával, no ukázal mentálnu silu. V 59. minúte sa presadil dvojbodový Michail Grabovskij, aby vynútil predĺženie. V ňom Alexander Ovečkin strelil rozhodujúci gól, ktorým doviedol Capitals k výhre 4:3 nad Blue Jackets. „Vždy je pekné skórovať, ale pri góle v predĺžení sa cítite najlepšie,“ povedal Ovečkin. K výhre prispeli gólmi aj dvojbodový John Carlson a Joel Ward, kým Braden Holtby zaknihoval 24 zákrokov. Brandon Dubinsky zaznamenal gól a asistenciu, Jared Boll a Cam Atkinson vsietili zvyšné góly Columbusu a Sergej Bobrovskij zlikvidoval 30 striel. Tím z Ohia prehral šiesty zápas z posledných siedmich a padol na samé dno svojej divízie. Marián Gáborík nebodoval. Počas 20 minút zaznamenal štyri strely na bránu.

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. J. Carlson (WSH), 3. M. Grabovskij (WSH)

Jets porazili trápiaci sa Detroit

Trápenie Detroitu na domácom ľade pokračuje. Devin Setoguchi a Andrew Ladd sa presadili v samostatných nájazdoch, Ondřej Pavelec urobil 41 zákrokov a Winnipeg porazil tím z „hokejového mesta“ pomerom 3:2. V normálnej hracej dobe sa z gólov tešili Bryan Little a Zach Bogosian, ktorý dvakrát posielali Jets do vedenia. Kanadský tím aj vďaka ním oslávil tretie víťazstvo v rade. Na oba góly odpovedal z domácich hráčov Pavel Dacjuk, Kým Jimmy Howard previedol 19 zákrokov. To však nestačilo k odvráteniu šiestej domácej prehry v rade. Red Wings pritom svojho súpera prestrieľali v prvej tretine 16:8 a v tretej dokonca 16:2. Obe sa skončili pomerom 1:1. Tomáš Tatar si z duelu odniesol len jeden strelecký pokus, pričom na ľade strávil 10 a pol minúty.

Hviezdy duelu: 1. P. Dacjuk (DET), 2. A. Ladd (WPG), 3. O. Pavelec (WPG)

Hodgson a Miller pomohli k prvej domácej výhre Buffala

Cody Hodgson strelil dva góly, Ryan Miller urobil 43 zákrokov a Buffalo porazilo Los Angeles 3:2, aby sa vyhlo najhoršiemu štartu do sezóny v rámci domácich zápasov v histórii NHL. O prvom domácom triumfe v sezóne (v deviatom zápase) rozhodol v samostatných nájazdoch Matt Moulson. Justin Williams a Dwight King strelili góly Kings, ktorí boli v zápase dominantnejším tímom. Jonathan Quick čelil len 17 strelám predtým, ako sa koncom predĺženia zranil.

Hviezdy duelu: 1. R. Miller (BUF), 2. C. Hodgson (BUF), 3. M. Moulson (BUF)

Islanders zdolali Predators a ukončili sériu prehier

John Tavares, Pierre-Marc Bouchard a Kyle Okposo sa zapísali do streleckej listiny, Kevin Poulin urobil 32 zákrokov a Islanders zdolali Nashville 3:1, aby ukončili sériu štyroch prehier v rade. Poulin dlho odolával strelcom Predators, ale nakoniec mu čisté konto pokazil v 55. minúte Patric Hornqvist. Marek Mazanec pri svojom prvom štarte v NHL čelil 33 strelám.

Hviezdy duelu: 1. K. Poulin (NYI), 2. J. Tavares (NYI), 3. F. Nielsen (NYI)

Devils zdolali Rangers vďaka neskorému gólu Zubrusa

Dainius Zubrus strelil rozhodujúci gól tri minúty pred koncom zápasu, Ryan Carter strelil svoje prvé dva góly sezóny a New Jersey porazilo Rangers 3:2, aby newyorskému tímu ukončilo trojzápasovú sériu výhier. Martin Brodeur vychytal tretie víťazstvo v rade, keď zneškodnil 33 striel. Prekonať ho dokázali len obrancovia Marc Staal a Dan Girardi, ktorí vyrovnávali na 1:1 a 2:2. Henrik Lundqvist duel opustil s 25 zásahmi.

Hviezdy duelu: 1. R. Carter (NJD), 2. M. Brodeur (NJD), 3. D. Zubrus (NJD)

Mason, Flyers vynulovali Ottawu

Steve Mason vychytal svoje prvé čisté konto sezóny a 20. v kariére, aby 24 zákrokmi pomohol Philadelphii k hladkej výhre 5:0 na ľade Ottawy. Jakub Voráček strelil dva góly a do čierneho sa trafili aj Matt Read, Vincent Lecavalier a Brayden Schenn. Claude Giroux pridal dve asistencie pri druhej výhre svojho tímu v rade. V bráne Senators stál po prvýkrát od zranenia Craig Anderson, ktorý kapituloval päťkrát z 31 striel.

Hviezdy duelu: 1. J. Voráček (PHI), 2. C. Giroux (PHI), 3. C. MacArthur (PHI)

Stuart rozhodol v predĺžení o výhre Sharks

Brad Stuart skóroval v druhej minúte predĺženia, aby pomohol San Jose ukončiť päťzápasovú sériu prehier. K víťazstvu Sharks 3:2 nad Calgary viedli aj góly Logana Couturea a Patricka Marleaua. Alexa Stalocka z 13 striel prekonali Kris Russell a Mike Cammalleri, ktorí v tretej tretine vyrovnali stav na 2:2. Reto Berra mal viac práce duel opustil s 32 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. R. Berra (CGY), 2. P. marleau (SJS), 3. K. Russell (CGY)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
J. Halák (STL) 16/19 (84,2%) - - - - - -
A. Sekera (CAR) 18:47 0 0 0 +2 2 2
M. Gáborík (CBJ) 20:06 0 0 0 0 4 0
R. Pánik (TBL) 15:38 0 0 0 0 3 0
T. Kopecký (FLA) 17:25 0 0 0 0 0 0
T. Tatar (DET) 10:31 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies