Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
04:00info
VGK
DAL
«

Slováci v NHL

Pánik trest nečakal, ale akceptuje ho

Slovenský útočník Tampy Bay Lightning Richard Pánik priznal, že dvojzápasovú suspendáciu za svoj zákrok nečakal, ale akceptuje ju. Brendanovi Shanahanovi v telefóne povedal, že v jeho záujme nebolo zraniť obrancu Carla Alznera, do ktorého vrazil zozadu.

„Chcel som mu len vypichnúť puk a rozhodol som sa, že doňho vrazím. Bolo to moje rozhodnutie a škoda, že to dopadlo takým spôsobom,“ vysvetlil Pánik.

Martinský rodák dostal za zákrok päťminútový trest za narazenie, počas ktorého sa Capitals podarilo streliť dva góly v ceste za víťazstvom 6:5. Teraz ho teší, že Alzner neutrpel pri kontakte žiadne poranenie a k suspendácii dodáva: „Musíte ju akceptovať a pokračovať ďalej.“

Pre Pánika je to teraz zaujímavé obdobie, pretože proti Washingtonu odohral svoj prvý zápas po tom, čo dva predošlé vynechal. Tréner Jon Cooper sa ho totiž pre nevýrazné výkony rozhodol poslať na tribúnu. Teraz však bude mať priestor na to, aby sa lepšie sústredil na svoje zdokonaľovanie.

Článok pokračuje pod reklamou

„Budem len jednoducho trénovať, zameriam sa na seba a budem robiť veci tak, aby som sa dostal späť k dobrým návykom. Dúfajme, že sa veci obratia k dobrému,“ povedal Pánik, ktorý priznal, že mu v ostatnom období trochu kleslo aj sebavedomie.

Dvadsaťdvaročný hokejista odohral v tomto ročníku 27 zápasov, v ktorých strelil jeden gól a nazbieral deväť asistencií. Takisto má na konte sedem mínusových bodov. Najviac však jeho tím mrzí jeho malá početnosť streľby, keďže na bránu vyslal zatiaľ len 29 striel.

„Musí v tom byť viac zaangažovaný. Ak sa v tom zlepší, bude späť v zostave,“ skonštatoval tréner Cooper, ktorý dokonca tvrdí, že slovenský útočník má jednu z troch najlepších striel v tíme.

Pánik sa v tejto sezóne prezentuje nevyrovnanými výkonmi, ktoré pripomínali aj jeho začiatku v AHL. Cooper ho trénoval aj vtedy a bol svedkom, ako sa situácia zlepšila k lepšiemu. Možno aj preto má teraz s mladíkom viac trpezlivosti a naďalej mu verí.

„Zvykne hrať v dvoch zápasoch dobre a potom v piatich nie. Musí sa dostať do takého bodu, keď to bude päť zápasov k dvom. Toto je liga, ktorá pokorí každého, od hráčov až po trénerov. Myslím si, že si práve teraz tým prechádza. Plne očakávam, že keď mu skončí suspendácia, tak znova naskočí do hry. Keď sedíte v hľadisku štyri alebo päť zápasov, dosť dobre máte naznačené, čo potrebujete robiť, aby ste sa vrátili do zostavy. Som si istý, že vďaka tomu bude lepší,“ dodal Cooper.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska McDavid a spol. oslavujú! Obhajca má zrazu nôž na krku Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies