Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Sumáre

Halák vynuloval Flames, Tatar strelil gól

Vo štvrtok sa v NHL odohralo deväť zápasov, v ktorých sa predstavilo päť Slovákov. Dvaja z nich dali o sebe vedieť významnejšie – Jaroslav Halák vychytal čisté konto, Tomáš Tatar strelil gól.

Halák vynuloval Flames

St. Louis vyhralo siedmy zápas v rade, keď sa na ľade Calgary Flames do streleckej listiny zapísalo päť rôznych hráčov a Jaroslav Halák zastavil všetkých 33 striel, aby vychytal svoje tretie čisté konto v sezóne a 28. v kariére. Bratislavský rodák sa vrátil do akcie po chorobe a hoci v prvej tretine čelil len šiestim strelám, v druhej musel predviesť 15 zákrokov a v tretej 12. Vďaka svojmu 19. shutoutu v drese Blues i jednej asistencii bol vyhlásený za prvú hviezdu zápasu. K výhre 5:0 viedli aj góly Chrisa Stewarta, Vladimíra Sobotku, Iana Colea, Alexa Peitrangela a Vladimira Tarasenka. Všetkých päť gólov inkasoval Karri Ramo, ktorý spolu čelil 29 strelám. Flames prehrali šiesty zápas z ostatných siedmich.

Hviezdy zápasu: 1. J. Halák (STL), 2. V. Tarasenko (STL), 3. M. Giordano (CGY)

Tatar strelil jediný gól pri prehre so San Jose

San Jose sa po trojzápasovom tripe, na ktorom získalo len jedno víťazstvo, vrátilo domov, kde poľahky zdolalo Detroit 4:1. Rozhodnutie priniesla druhá tretina, v ktorej Andrew Desjardins prelomil nerozhodný stav a presadili saj aj Joe Pavelski a Dan Boyle. Pavelski aj otváral skóre duelu, no na jeho gól Detroit dokázal odpovedať. Joe Thornton zaznamenal dve asistencie a Antti Niemi sa prezentoval 24 zákrokmi. Ako jediný naňho našiel recept Tomáš Tatar, ktorý v 17. minúte strelil svoj deviaty gól v ročníku po peknej individuálnej akcii spoza brány. Tatar v zápase odohral 16 minút a zaknihoval aj tri strely a dva bodyčeky. Jimmy Howard inkasoval štyri góly z 23 striel a tretej tretine ho nahradil Petr Mrázek. Ten zlikvidoval všetky tri strely, ktorým čelil.

Článok pokračuje pod reklamou

Tatarov 9. gól v sezóne:

Hviezdy zápasu: 1. J. Pavelski (SJS), 2. J. Thornton (SJS), 3. A. Desjardins (SJS)

Hurikány sfúkli javorové listy

Carolina sa trápila, ale v súčasnosti jej to ide na jednotku. Po presvedčivej výhre 6:1 nad Torontom oslávila už piate víťazstvo v rade. Jordan Staal k nemu pomohol gólom a troma asistenciami, Elias Lindholm gólom a dvoma asistenciami, Anton Chudobin 25 zákrokmi. Strelecky sa presadili aj Jeff Skinner, Zach Boychuk, Patrick Dwyer a John-Michael Liles. Prví dvaja menovaní zaznamenali aj po asistencii. Z výhry mal radosť aj Andrej Sekera, ktorý odohral 22 a pol minúty. Bol najvyťažovanejším hráčom Hurricanes, ale do bodovania sa nezapísal. Zaznamenal však dva plusové body a štyri bloky. Z hráčov Toronta skóroval Joffrey Lupul, kým James Reimer inkasoval všetkých šesť gólov z 36 striel. Maple Leafs prehrali tretí duel v rade.

Hviezdy zápasu: 1. J. Staal (CAR), 2. E. Lindholm (CAR), 3. Z. Boychuk (CAR)

Kopecký sa tešil z výhry, o ktorej rozhodol Boyes

Brad Boyes strelil gól v normálnej hracej dobe a znova uspel proti niekdajšiemu spoluhráčovi Jhonasovi Enrothovi aj v samostatných nájazdoch, aby rozhodol o výhre Floridy 2:1 nad Buffalom. Bol to už jeho 37. premenený nájazd, čo je najväčší počet od ich zavedenia v roku 2005. Tim Thomas eliminoval všetky tri nájazdy Sabres a počas 65 minút hry zaznamenal 23 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Jamie McBain. Enroth zlikvidoval 34 striel a bola medzi nimi aj jedna z hokejky Tomáša Kopeckého. Ten v zápase odohral rovných 15 minút bez bodového zisku. Panthers vyhrali tretí zápas z posledných piatich, kým domáci tím prehral tretí z posledných štyroch.

Hviezdy zápasu: 1. J. Enroth (BUF), 2. J. McBain (BUF), 3. B. Boyes (FLA)

Kings porazili Bruins 4:2

Los Angeles podalo jeden zo svojich najlepších výkonov v sezóne a výsledkom toho bola výhra 4:2 nad Bostonom. Kings strelili štyri góly prvýkrát v deviatich zápasoch a Jonathan Quick urobil 20 zákrokov, pričom svoje mužstvo podržal hlavne v tretej tretine. Víťazný gól zaknihoval Alex Martinez, no do čierneho sa trafili aj Jeff Carter, Justin Williams a Dustin Brown. Góly Bruins vsietili Matt Fraser a Justin Florek, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL. Tukka Rask inkasoval tri góly z 15 striel, Chad Johnson urobil 16 zákrokov. V akcii nechýbal Zdeno Chára, ktorý odohral 26 minút a 12 sekúnd. Na konto si pripísal len jeden strelecký pokus, no urobil aj štyri bodyčeky.

Hviezdy zápasu: 1. J. Carter (LAK), 2. A. Martinez (LAK), 3. J. Stoll (LAK)

Fehr rozhodol o víťazstve Capitals

Eric Fehr strelil dva góly, vrátane víťazného 51,5 sekundy pred koncom tretej tretiny, a Washington vyhral nad Tampou Bay 4:3. Capitals sa dočkali gólov aj od Michaila Grabovského a Marcusa Johanssona, kým Philippa Grubauera prekonali z 36 striel Tyler Johnson, B.J. Crombeen a Ondřej Palát, pri ktorého góle asistoval aj Martin St. Louis. Ten sa vďaka tomu osamostatnil na 89. pozícii historického bodovania s 953 bodmi. Anders Lindback zaknihoval 16 zákrokov a Richard Pánik v zápase nehral.

Hviezdy zápasu: 1. E. Fehr (WSH), 2. O. Palát (TBL), 3. T. Johnson (TBL)

Štyri góly z druhej tretiny rozhodli o ďalšej výhre Ducks

Teemu Selanne strelil víťazný gól na konci druhej tretiny a Anaheim porazil Nashville 4:3, vďaka čomu vyhral piaty zápas v rade a 15. z posledných 16. Ducks strelili všetky svoje góly v druhej tretine, pričom dvakrát sa presadil trojbodový Ryan Getzlaf a raz aj Corey Perry. Matt Belesky zaznamenal dve asistencie a Frederik Andersen opustil duel s 23 zákrokmi. Paul Gaustad, Craig Smith a Rich Clune vsietili góly Predators, Matt Cullen zaznamenal dve asistencie a Marek Mazanec 24 zákrokov.

Hviezdy zápasu: 1. R. Getzlaf (ANA), 2. M. Cullen (NSH), 3. M. Belleskey (ANA)

Schneider, Ryder doviedli Devils k výhre nad Stars

Cory Schneider zaregistroval svoje tretie čisté konto v sezóne a Michael Ryder strelil svoj 15. gól, aby New Jersey ukončilo trojzápasovú sériu prehier futbalovým víťazstvom 1:0 nad Dallasom. Schneider, ktorý vyhral prvý duel od 28. decembra, opustil zápas s 26 zákrokmi a výborný výkon podal aj jeho náprotivok Kari Lehtonen, ktorý zaznamenal 33 zásahov. Štvrtú prehru Stars v sérii však odvrátiť nedokázal.

Hviezdy zápasu: 1. C. Schneider (NJD), 2. M. Ryder (NJD), 3. T. Zajac (NJD)

Wild vyhrali zásluhou hetriku Fontainea

Justin Fontaine zaknihoval svoj prvý hetrik v NHL, Kyle Brodziak pretrhol nerozhodný stav a Minnesota vyhrala svoj štvrtý zápas v rade, keď porazila Phoenix 4:1. Matt Cooke a Nino Niederreiter pridali po dve asistencie a Niklas Backstrom urobil 39 zákrokov. Jediný gól mu strelil Mikkel Boedker, ktorý v posledných troch zápasoch zaznamenal tri góly a päť bodov. Mike Smith inkasoval tri góly z 28 striel. Fontaine svoj hetrik zavŕšil strelou do prázdnej brány.

Hviezdy zápasu: 1. J. Fontaine (MIN), 2. N. Backstrom (MIN), 3. S. Doan (PHX)

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
J. Halák (STL) 33/33 (100%) - 1 1 - - -
Z. Chára (BOS) 26:12 0 0 0 0 1 0
A. Sekera (CAR) 22:36 0 0 0 +2 0 0
T. Tatar (DET) 15:58 1 0 1 0 3 0
T. Kopecký (FLA) 15:00 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Až na limit: V play-off NHL tu máme prvú sedemzápasovú sériu! Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies