Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Sumáre

Marinčinov Edmonton zdolal Pittsburgh

V šiestich piatkových stretnutiach kanadsko-americkej NHL sa v akcii predstavili dvaja Slováci. Z víťazstva sa tešil len Martin Marinčin, ktorého Edmonton zdolal favorizovaný Pittsburgh, kým Andrej Sekera zažil prehru Caroliny proti Columbusu.

Edmonton zaskočil Pittsburgh

Ryan Nugent-Hopkins strelil rozhodujúci presný zásah už po 61 sekundách predĺženia v presilovej hre, pričom strelecky sa presadil aj v úvode tretej tretiny a pridal asistenciu, aby Edmonton vyhral v domácom prostredí nad Pittsburghom 4:3. Taylor Hall a Anton Belov (prvý gól v NHL) sa tiež trafili do čierneho z hráčov Oilers, ktorí dvakrát zmazali náskok Penguins, a Devan Dubnky prispel k výhre 25 zákrokmi. Prekonali ho dvojbodový Sidney Crosby, James Neal a Kris Letang, kým Jeff Zatkoff čelil 31 strelám. V akcii nechýbal slovenský obranca Martin Marinčin, ktorý si počas 15 minút a 41 sekúnd strávených v akcii pripísal jednu „mínusku“ a štyri trestné minúty.

Hviezdy duelu: 1. R. Nugent-Hopkins (EDM), 2. S. Crosby (PIT), 3. A. Belov (EDM)

Bobrovskij shutoutom ukončil víťaznú sériu Hurricans

Sergej Bobrovskij zdá sa našiel stratenú formu. Po 14-zápasovej absencii spôsobenej zranením slabín vychytal druhé víťazstvo v sérii. Držiteľ Vezinovej trofeje z minulej sezóny, ktorý bol v uplynulom týždni nominovaný na ZOH do Soči, zastavil všetkých 36 striel, aby zaknihoval druhý shutout v ročníku (šiesty v kariére) a doviedol Columbus k výhre 3:0 nad Carolinou. Góly potrebné k tirumfu strelili Bonne Jenner, Brandon Dubinsky a dvojbodový Cam Atkinson, ktorí prekonali Antona Chudobina z 21 striel. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral 20 a trištvrte minúty, s ktorými bol druhým najvyťažovanejším hráčom tímu. Pripísal si počas nich mínusový bod, dve strely a dva zblokované pokusy. Hurricans však ukončili sériu piatich výhier.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij (CBJ), 2. C. Atkinson (CBJ), 3. B. Dubinsky (CBJ)

Grabner rozhodol v predĺžení o výhre Islanders

Michael Grabner skóroval v druhej minúte predĺženia, aby rozhodol o víťazstve New Yorku Islanders na ľade Colorada 2:1, ktoré bolo jeho tretie v sérii a šieste z posledných siedmich duelov. V normálnej hracej dobe sa strelecky presadil aj Brock Nelson, kým Kevin Poulin prispel k triumfu 30 zákrokmi. Prekonal ho len Nathan MacKinnon, kým Semjon Varlamov opustil zápas s 22 zákrokmi. Tím z Long Islandu ťahá šesťzápasovú víťaznú sériu na ihriskách súperov, zatiaľ čo denverský klub ukončil domácu sériu súbojov s bilanciou 4-1-2.

Hviezdy duelu: 1. M. Grabner (NYI), 2. K. Poulin (NYI), 3. S. Varlamov (COL)

Neuvirth po návrate do brány priviedol Capitals k tirumfu

Michl Neuvirth sa vrátil do akcie po siedmich týždňoch po zranení a jeho následnom odsunutí až na post brankárskej trojky v tíme a urobil 32 zákrokov, aby doviedol Washington k domácemu víťaztsvu 3:2 nad Torontom. Rozhodujúci presný zásah si pripísal Joel Ward, no do čierneho sa trafili aj dvojbodový Alexander Ovečkin a Nicklas Bäckström, ktorí gólmi prispeli k druhej výhre v sérii. Neuvirtha prekonali len dvojbodový James van Riemsdyk a Phil Kessel, kým Jonathan Bernier kryl 32 striel. Nezabránil však štvrtej prehre Maple Leafs v sérii.

Hviezdy duelu: 1. M. Neuvirth (WSH), 2. A. Ovečkin (WSH), 3. J. van Riemsdyk (TOR)

Nash nasmeroval Rangers k výhre nad Stars

Rick Nash vsietil víťazný gól necelé dve minúty pre koncom stretnutia, v ktorom New York Rangers uspel na domácom ľade proti Dallasu pomerom 3:2 a zaznamenal tretie víťazstvo z posledných štyroch duelov. Do listiny strelcov sa zapísali aj Ryan Callahan a Derick Brassard, Brad Richards nazbieral dve asistencie a Henrik Lundqvist pomohol k výhre 24 zákrokmi. Góly mu strelili dvojbodoví Ryan Garbutt a Cody Eakin, kým Kari Lehtonen čelil 34 strelám. Ani on však neodvrátil piatu porážku Stars v sérii.

Hviezdy duelu: 1. R. Nash (NYR), 2. B. Richards (NYR), 3. R. Garbutt (DAL)

Canucks pribrzdili rozbehnutých Blues

Mike Santorelli strelil víťazný gól na konci šiestej minúty tretej tretiny a Eddie Lack zlikvidoval 30 striel súpera, aby Vancouver zdolal na domácom ľade rozbehnuté St. Louis 2:1 a ukončil mu sedem zápasov trvajúcu víťaznú sériu. Zac Dalpe tiež skóroval za Canucks, ktorí pre zmenu ukončili sériu piatich prehier. Jediný presný zásah Blues vsietil Alex Pietrangelo, ktorý v ôsmej minúte druhej časti hry vyrovnával skóre zápasu na 1:1. Brian Elliott opustil duel s 20 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. E. Lack (VAN), 2. M. Santorelli (VAN), 3. A. Pietrangelo (STL)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
A. Sekera (CAR) 20:45 0 0 0 0 2 0
M. Marinčin (EDM) 15:41 0 0 0 -1 0 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies