Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Sumáre

Halák striedal Elliotta pri vysokej prehre St. Louis

V utorok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo deväť stretnutí, v ktorých sa však predstavili len dvaja Slováci. Jaroslav Halák striedal Elliotta v bráne St. Louis pri vysokej prehre s New Jersey a Martin Marinčin nebodoval ani sa netešil z výhry Edmontonu.

Zápas medzi Philadelphiou a Carolinou, v ktorom sa mali stretnúť obrancovia Andrej Meszároš a Andrej Sekera, bol odložený na stredu na polnoc nášho času pre snehovú búrku.

Devils zahanbili Blues vysokým víťazstvom

Siedmi rôzni hráči sa zapísali do streleckej listiny New Jersey, ktoré na domácom ľade počas snehovej búrky zdolalo St. Louis hladko 7:1 a ukončilo sériu dvoch prehier. Víťazný presný zásah zaznamenal Ryan Carter a do čierneho sa trafili aj Jaromír Jágr, Mark Fayne, Ryan Clowe, Adam Henrique, Damien Brunner a Eric Gelinas. Poslední dvaja menovaní spolu s Patrikom Eliášom pridali aj po dve asistencie a Cory Schneider prispel k výhre 26 zákrokmi. Prekonal ho len Alexander Steen. Brian Elliott inkasoval tri góly z deviatich striel, Jaroslav Halák potom kryl 10 zo zvyšných 14 pokusov Devils.

Hviezdy duelu: 1. D. Brunner (NJD), 2. E. Gelinas (NJD), 3. P. Eliáš (NJD)

Článok pokračuje pod reklamou

Gelinas prekonal Haláka z polovice klziska:

Scrivensovi nevyšiel domáci debut podľa predstáv

Ben Scrivens nastúpil na prvý domáci zápas v drese Edmontonu, v ktorom síce urobil 25 zákrokov, no nestačilo to na odvrátenie piatej prehry v sérii. Vancouver si, naopak, pripísal po výhre 2:1 druhý triumf v rade, ale len tretí z posledných 11 súbojov. Kellan Lain skóroval po prvý raz v NHL hneď pri svojom debute a víťazný presný zásah vsietil Zach Kassian, kým Roberto Luongo kryl 28 striel. Jediný gól mu strelil Jordan Eberle v tretej tretine, ktorým už len skorigoval stav duelu. V akcii nechýbal slovenský obranca Martin Marinčin, ktorý odohral 21 minút a 10 sekúnd. Na konto si pripísal jeden strelecký pokus a dve zblokované strely.

Hviezdy duelu: 1. R. Luongo (VAN), 2. B. Scrivens (EDM), 3. D. Sedin (VAN)

Panthers si poradili so Sabres, Kopecký opäť nehral

Nick Bjugstad strelil váťazný gól v 17. minúte druhej tretiny, aby rozhodol o výhre Floridy nad Buffalom 4:3, ktorá bola druhá pre tím zo Sunrise v rade. Základy úspechu položili „panteri“ už v prvej časti hry, kedy sa strelecky presadili Jesse Winchester, Sean Bergenheim a Ed Jovanovski. Jovanovski pridal aj asistenciu, Tom Gilbert ich nazbieral dve a Tim Thomas urobil 32 zákrokov. Góly mu strelili dvojgólový Drew Stafford a Steve Ott. Obaja si pripísali aj po asistencii, kým Ryan Miller čelil 22 strelám. Slovenský útočník Tomáš Kopecký vynechal aj druhý zápas v rade po absorbovaní bodyčeku od Jordana Staala v sobotnom zápase proti Caroline.

Hviezdy duelu: 1. D. Stafford (BUF), 2. E. Jovanovski (FLA), 3. S. Ott (BUF)

Tavares, Vanek priviedli Islanders k triumfu nad Rangers

Thomas Vanek vsietil rozhodujúci presný zásah v 16. minúte tretej tretiny a pridal aj asistenciu a John Tavares nazbieral tri prihrávky, aby New York Islanders vyhrali nad slávnejším mestským rivalom Rangers 5:3. Gólmi k tomu prispeli aj Matt Martin, Thomas Hickey, Colin McDonald a Frans Nielsen, ktorý upravil skóre duelu strelou do prázdnej brány. „Jazdci“ viedli po dvoch góloch Ricka Nasha a jednom Chrisa Kreidera v druhej tretine už 3:1, no ani 32 zákrokov Cama Talbota im nestačilo na udržanie náskoku. Kevin Poulin pomohol k výhre 30 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. J. Tavares (NYI), 2. R. Nash (NYR), 3. T. Vanek (NYI)

Anderson vychytal trápiacich sa Capitals

Craig Anderson chytil všetkých 34 striel súpera, aby zaknihoval tretie čisté konto sezóny a 25. v kariére a doviedol Ottawu k víťazstvu 2:0 nad Washingtonom. Tím z hlavného mesta USA natiahol sériu prehier už na šesť zápasov azda aj preto, lebo v zostave chýbal kapitán a najlepší strelec ligy Alexander Ovečkin. „Ak nevyhrávame, musí pre to existovať nejaký dôvod,“ neskrýval frustráciu Brooks Laich. Góly Senators strelili Kyle Turis a Jason Spezza, ktorí prekonali Bradena Holtbyho z 26 striel. Capitals prehrali štvrtý duel v rade v normálnej hracej dobe po prvý raz od 25. decembra 2011.

Hviezdy duelu: 1. C. Anderson (OTT), 2. J. Spezza (OTT), 3. J. Carlson (WSH)

Blue Jackets vyhrali rekordný siedmy zápas v sérii

Tím Columbus Blue Jackets začal nový kalendárny rok priam skvele, keď vyhral osem z deviatich duelov. Po výhre 5:3 nad trápiacim sa Los Angeles navyše natiahol víťaznú sériu už na sedem zápasov, aby vytvoril nový klubový rekord. „Je to špeciálne. Nechceme sa tým nechať uniesť, ale ukazuje to, že ideme správnym smerom,“ povedal R. J. Umberger, strelec dvoch gólov. Na listine strelcov ho doplnili Ryan Johansen, Nathan Horton (víťazný gól) a dvojbodový Arťom Anisimov. James Wisniewski dvakrát asistoval a Sergej Bobrovskij prspek k triumfu 26 zákrokmi. Prekonali ho Dwight King, Jeff Carter a Robyn Regehr, kým Martin Jones kryl 29 striel. Kings prehrali tretí súboj z posledných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. R. J. Umberger (CBJ), 2. A. Anisimov (CBJ), 3. J. Wisniewski (CBJ)

Lehtonen shutoutom doviedol Stars k výhre nad Wild

Kari Lehtonen urobil 18 zákrokov, aby vychytal druhý shutout sezóny a 24. v kariére, ktorým pomohol Dallasu začať sériu troch domácich zápasov hladkým víťazstvom nad Minnesotou 4:0. Vernon Fiddler, Erik Cole, Ryan Whitney a Jordie Benn z trestného strieľania postupne prekonali Darcyho Kuempera z 36 striel. Alex Goligoski zaznamenal dve asistencie. Texaský klub tak opatil „divochom“ sobotnú prehru 2:3 po predĺžení.

Hviezdy duelu: 1. A. Goligoski (DAL), 2. Jamie Benn (DAL), 3. K. Lehtonen (DAL)

Kessel, van Riemsdyk priviedli Maple Leafs k ďalšej výhre

Phil Kessel strelil dva góly, vrátane víťazného, a James van Riemsdyk vsietil gól a pridal asistenciu, aby Toronto uspelo v Colorade pomerom 5:2 a vyhralo šiesty duel v sérii. K ukončeniu štvorzápasovej víťaznej série Avalanche prispeli gólmi aj Nazem Kadri a Jay McClement, ktorý uzavrel skóre duelu strelou do prázdnej brány. James Reimer zastavil 35 striel a prekonal ho len dvojgólový strelec Nathan MacKinnon, ktorý znížil stav stretnutia z 0:4 na 2:4. Semjon Varlamov opustil bránu po troch inkasovaných góloch z 10 striel, Jean-Sebastien Giguere chytil 19 zo zvyšných 20 pokusov.

Hviezdy duelu: 1. P. Kessel (TOR), 2. N. MacKinnon (COL), 3. J. van Riemsdyk (TOR)

Jets ukončili domácu dominanciu Anaheimu

Evander Kane strelil víťazný gól v 16. minúte druhej časti hry počas vlastného oslabenia a pridal aj asistenciu, kým Ondřej Pavelec zneškodnil 40 stirel súpera, aby Winnipeg uspel v Anaheime ako prvý tím v tejto sezóne po normálnej hracej dobe po víťazstve 3:2. Kanadský tím vyhral už štvrtý duel v sérii pod trénerom Paulom Mauriceom, k čomu prispeli gólmi aj Blake Wheeler a Andrew Ladd. Z hráčov Ducks sa presadili Cam Fowler a Nick Bonino. Jonas Hiller prenechal miesto v bráne po treťom inkasovanom góle z 11 striel Frederikovi Andersenovi, ktorý kryl zvyšných 10 streleckých pokusov. Kalifornskému klubu sa nepodarilo vyrovnať druhú najdlhšiu domácu bodovú sériu v histórii ligy. New York Islanders v sezóne 1978/79 bodoval v 23 súbojoch v rade.

Hviezdy duelu: 1. O. Pavelec (WPG), 2. P. Maroon (ANA), 3. C. Fowler (ANA)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
J. Halák (STL) 10/14 (71,4%) - - - - - -
M. Marinčin (EDM) 21:10 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner verejne vyzval Pastrňáka!V AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies