Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Sumáre

Marinčin a Hossa prihrávali na víťazné góly

V siedmich pondelkových stretnutiach kanadsko-americkej NHL sa predstavilo päť Slovákov. Martin Marinčin zaznamenal druhý bod v kariére a bodoval aj Marián Hossa. Z výhry sa tešili aj Tomáš Tatar, Tomáš Jurčo a Andrej Meszároš.

Bryzgalov doviedol Oilers k výhre nad Sabres, Marinčin asistoval

Iľja Bryzgalov podal ďalší skvelý výkon, keď zastavil 42 striel, aby nasmeroval Edmonton k víťazstvu 3:2 nad beznádejne posledným Buffalom. Jeff Petry otváral skóre duelu už po 32 sekundách hry, Justin Schultz vyrovnával v druhej tretine na 2:2 a Matt Hendricks strelil víťazný gól po 57 sekundách tretej časti hry pri vlastnom oslabení. Sekundárnu asistenciu a druhý bod v sezóne i v kariére si pri ňom pripísal slovenský obranca Martin Marinčin, ktorý odohral takmer 20 a štvrť minúty aj so ziskom plusového bodu a jednej strely. David Perron nazbieral dve asistencie. Zo 44 striel Sabres, najviac v sezóne, prekonali Bryzgalova Steve Ott v presilovke a Drew Stafford v oslabení. Jhonas Enroth kryl 25 striel.

Marinčinova druhá asistencia v ročníku:

Hviezdy duelu: 1. M. Hendricks (EDM), 2. D. Stafford (BUF), 3. I. Bryzgalov (EDM)

Článok pokračuje pod reklamou

Hossa pomohol asistenciou k výhre nad Los Angeles

Svoje bodové konto si v pondelok rozšíril aj útočník Marián Hossa. Trenčiansky odchovanec prihrával na gól dvojbodového Nicka Leddyho, ktorý v prvej polovici tretej tretiny rozhodol o víťazstve Chicaga 5:3 nad trápiacim sa Los Angeles. K výhre pomohol dvoma gólmi a asistenciou Patrick Kane, no strelecky sa presadili aj Bryan Bickell a Marcus Kruger. Corey Crawford urobil 31 zákrokov a prekonali ho Drew Doughty, Tyler Toffoli a Anže Kopitar, ktorý mal prsty vo všetkých troch góloch. Jonathan Quick sa prezentoval 25 zákrokmi a Kings prehrali štvrtý zápas v rade a deviaty z ostatných desiatich. Hossa proti nim odohral vyše 17 minút a zaznamenal ja plusový bod, dve strely a dve trestné minúty. Michal Handzuš nehral pre rozhodnutie trénera.

Hossova 25. prihrávka sezóny:
Hviezdy duelu: 1. P. Kane (CHI), 2. A. Kopitar (LAK), 3. N. Leddy (CHI)

Abdelkader vystrieľal Red Wings víťazstvo nad Canucks

Justin Abdelkader skóroval najskôr v druhej minúte druhej tretiny a 16 sekúnd pred koncom zápasu trafil v presilovej hre prázdnu bránu súpera, aby Detroit na domácom ľade zdolal trápiaci sa Vancouver 2:0. Zásluhu na tom mali obaja brankári, keďže Jonas Gustavsson opustil duel po prvej tretine s ôsmimi zákrokmi pre nevoľnosť a dochytal ho Jimmy Howard, ktorý kryl zvyšných 16 striel. Druhý menovaný zmaril šancu „kosatiek“ vyrovnať stav duelu, keď zneškodnil trestné strieľanie Davida Bootha v druhej tretine. V akcii nechýbali ani slovenskí útočníci. Tomáš Tatar odkorčuľoval vyše 15 a pol minúty, počas ktorých zaznamenal dve strely a urobil jeden boyček. Tomáš Jurčo strávil na ľade takmer 16 minút so ziskom jednej strely a troch bodyčekov. Obaja si pripísali aj po dve trestné minúty. Kanadskému tímu nepomohli ani návraty trénera Johna Tortorellu po suspendácii a kapitána Henrika Sedina po zranení. Eddie Lack urobil 28 zákrokov, no neodvrátil štvrtú prehru v sérii.

Boothovo trestné strieľanie:

Lack na dvakrát vychytal Helma:

Hviezdy duelu: 1. H. Zetterberg (DET), 2. E. Lack (VAN), 3. K. Quincey (DET)

Flyers rozhodli o triumfe nad Sharks v tretej tretine

Štyria hráči Philadelphie sa presadili v tretej časti hry, aby otočili stav stretnutia z 1:2 na 4:2 za necelé tri minúty a zaslúžene vyhrali v San Jose 5:2. Víťazný gól putoval na konto Michaela Raffla, no skórovali aj Mark Striet, Matt Read, Claude Giroux a Jakub Voráček. Giroux a Scott Hartnell dvakrát asistovali a Steve Mason pomohol k výhre 20 zákrokmi. Prekonal ho len dvojgólovoý Matt Nieto, ktorý v prvej tretine posielal „žralokov“ do vedenia 2:1. Anttii Niemi inkasoval štyri góly z 23 striel, Alex Stalock pustil za chrbát ešte jeden puk zo zvyšných piatich pokusov. Na ľade nechýbal slovenský obranca Andrej Meszároš, ktorý odohral 19 minút a 21 sekúnd so ziskom jedného bodyčeku, dvoch blokov a dvoch trestných minút. Flyers ukončili kalifornský trip s bilanciou 2-1-0, pričom Sharks zdolali po prvý raz od 12. decembra 2000 po 13 prehrách v rade.

Tri góly Flyers v rozpätí 2 minút a 45 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. C. Giroux (PHI), 2. M. Nieto (SJS), 3. S. Couturier (PHI)

Neal v predĺžení rozhodol o triumfe Penguins nad Senators

James Neal sa strelecky presadil v v závere druhej minúty predĺženia, aby získal pre Pittsburgh dva body za domáce víťazstvo 2:1 nad Ottawou. Výraznou mierou sa na tom podieľal aj brankár Marc-Andre Fleury, ktorý zlikvidoval 24 striel, aby zaknihoval 30. výhru v ročníku. Najmä v tretej tretine za stavu 1:1 viackrát podržal svoj tím famóznymi zákrokmi. Druhý gól „tučniakov“ strelil Brian Gibbons v početnej prevahe na ľade. Skóre duelu otváral Stephane Da Costa a Craig Anderson zaznamenal skvelých 46 zákrokov.

Fleury obral Karlssona o gól fantastickým zákrokom lapačkou:

Hviezdy duelu: 1. J. Neal (PIT), 2. C. Anderson (OTT), 3. B. Gibbons (PIT)

Avalanche začali trip štvrtou výhrou v sérii

Ryan O´Reilly skóroval už po 28 sekundách nadstaveného času, aby uchmatol pre Colorado triumf 2:1 v New Jersey, ktorý bol pred denverský klub štvrtým v sérii. Začal ním štvorzápasový trip po východnom pobreží USA, ktorý zakončí v sobotu na Long Islande. V riadnej hracej dobe sa presadil P.A. Parenteau, ktorý necelé dve minúty pred koncom duelu vyrovnal na 1:1. Jean-Sebastien Giguere si pri svojom prvom štarte po takmer mesiaci pripísal 27 zákrokov. Gól mu strelil len Ryan Carter v závere prvej časti hry. Cory Schneider čelil 25 strelám.

Obrovské šťastie Giguera po Jágrovej strele:

Hviezdy duelu: 1. R. O´Reilly (COL), 2. P.A. Parenteau (COL), 3. J-S. Giguere (COL)

Foligno zariadil pre Blue Jackets tretie víťaztsvo v sérii

Nick Foligno vsietil víťazný presný zásah v polovici tretej tretiny a o necelých päť minút pridal aj druhý gól v zápase, v ktorom Columbus uspel na ľade Anaheimu 4:2, aby si pripísal tretiu výhru v sérii. Na listine strelcov ho doplnili Ryan Johansen a R. J. Umberger, ktorí posielali tím z Ohia do dvojgólového vedenia. Sergej Bobrovskij prispel k triumfu 34 zákrokmi. Prekonali ho len Mathieu Perreault a Ryan Getzlaf, kým Frederik Andersen čelil 33 strelám. Nezabránil však druhej domácej prehre Ducks v rade. Columbus začal výhrou trojzápasový trip po Kalifornii.

Perreaultov gól po peknej akcii Ducks:

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij (CBJ), 2. N. Foligno (CBJ), 3. B. Lovejoy (ANA)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
M. Marinčin (EDM) 20:14 0 1 1 1 1 0
T. Tatar (DET) 15:39 0 0 0 0 2 2
T. Jurčo (DET) 15:53 0 0 0 0 1 2
M. Hossa (CHI) 17:03 0 1 1 1 2 2
A. Meszároš (PHI) 19:21 0 0 0 0 0 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Až na limit: V play-off NHL tu máme prvú sedemzápasovú sériu! V AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies