Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
04:00info
COL
DAL
«

Správy z NHL

Red Wings aj napriek nepriazni osudu veria v play-off

Jozef Struhár  
20.03.2014

V kabíne Detroitu sa v týchto dňoch pozorne pozerajú na tabuľku Východnej konferencie, ktorá zdobí tvárnicovú stenu Joe Louis Arény. Časté pohľady z nej neodídu ani počas nasledujúcich týždňov, záverečných v základnej časti.

Keď ste sa na ňu pozreli v stredu, videli ste tam Red Wings so 75 bodmi a 26 víťazstvami po normálnej hracej dobe a predĺžení (ROW). Pred nimi bol Washington so 76 bodmi a 25 ROW, no s dvoma odohranými zápasmi navyše. Dve pozície vyššie sú tie, ktoré sú cieľom Detroitu.

Prvú divokú kartu momentálne drží Toronto, ktoré dokonca odohralo o tri zápasy viac. Na konte má 80 bodov a 27 ROW. Poslednú postupovú priečku drží Columbus so 76 bodmi a 30 ROW. Ten odohral rovnaký počet duelov ako Detroit.

Red Wings sa nachádzajú v komplikovanej situácii. Počas celej sezóny ich sužujú zranenia a práve v kľúčovom období sa nakopili a nevyhli ani tým najdôležitejším hráčom. Napriek tomu však všetci v kabíne veria, že si tím zahrá aj po 23. raz v rade v play-off.

Článok pokračuje pod reklamou

Detroit nechýbal v bojoch o Stanley Cup od ročníka 1989/90 a počas úctyhodnej série doň postupoval s prehľadom 21 rokov v rade. Až vlani sa doň dostal na poslednú chvíľu a tento rok to vyzerá podobne. Ak sa tam dostane, bude to tesné.

„Všetci vieme, čo je v stávke – 22 rokov v rade v play-off a všetko podobné – a to je dobré. Latka je postavená vysoko a to nám dáva možnosť v každom ročníku sa o niečo snažiť. Musíme len naďalej bojovať a zbierať body. Nikdy neviete, čo sa môže stať,“ skonštatoval brankár Jimmy Howard.

Pesimisti veria, že práve táto sezóna je tá, v ktorej sa séria pretrhne. Okrem toho, že tím významne sužujú zranenia, nasledujúcich 14 zápasov bude veľmi ťažkých – 11 z nich bude proti tímom na postupových pozíciách. Navyše, tím už je za zenitom, hoci teraz zaň hrávajú prevažne mladí hráči z Grand Rapids.

Otázne však je, či budú mať pesimisti pravdu. Už roky sa hovorí o tom, že tím čaká úpadok, a stále sa drží. Nebyť zranení, možno by na tom v tomto ročníku bol lepšie. Ak je o Detroite možné povedať jednu vec, tak tú, že ho netreba dopredu odpisovať.

„Samozrejme, že hráme iným štýlom, ako keď máme k dispozícii Daciuka a Zetterberga. O tom niet pochýb. Ale snažíme sa vyťažiť maximum z toho, čo tu máme,“ povedal Niklas Kronwall. Doplnil ho Daniel Alfredsson: „Musíme sa snažiť a v každom zápase si dávať šancu na víťazstvo. Stále veríme.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies