Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
22. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
23. 05.
kurzy
02:30info
DAL
EDM
«

Sumáre

Gáboríkov bod nepomohol, Chárov Boston vyrovnal stav série

V oboch štvrtkových zápasoch sa z výhier tešili hostia. Boston výhrou 1:0 po predĺžení vyrovnal stav série proti Montrealu, kým Anaheim znížil stav série proti Los Angeles na 1:2. Kings nepomohla ani asistencia Mariána Gáboríka.

Východná konferencia

MONTREAL CANADIENS – BOSTON BRUINS 0:1 PP (stav série: 2-2)

Matt Fraser zažil premiéru vo vyraďovacích bojoch, o akej ani nesníval. V druhej minúte predĺženia totiž rozhodol o víťazstve Bostonu vo štvrtom zápase série druhého kola proti Montrealu 1:0 a o vyrovnaní stavu série na 2:2. Výrazne k nemu prispel aj Tuukka Rask, ktorý zastavil všetkých 33 striel pri svojom druhom čistom konte v tohtoročnom play-off. Jeho náprotivok Carey Price kryl 34 z 35 pokusov.

Prvá tretina priniesla aktivitu na oboch stranách klziska, oba tímy si vypracovali niekoľko príležitostí. So všetkými si však brankári dokázali ľahko poradiť. Rask musel prvý raz výraznejšie zasiahnuť vo štvrtej minúte po prečíslení troch proti dvom, ktoré zakončil strelou Rene Bourque. Na druhej strane musel Price zneškodniť strelu Kevana Millera. Tri minúty pred koncom ohrozil zblízka Raska Michael Bournival, no skóre sa nemenilo. Najväčšiu šancu prvej časti hry spálil Carl Soderberg, ktorý v záverečnej minúte vystrelil z tesnej blízkosti brány. Po siedmich minútach druhého dejstva hrali hostia prvú presilovku v zápase, v ktorej musel Price vytiahnuť niekoľko zákrokov. Po jej skončení sa v polovici duelu predral až pred bránu Bourque, no Rask zostal neprekonaný. Krátko na to preveril fínskeho gólmana aj Bournival strelou spoza kruhov. Päť minút pred koncom sa rútil sám na Raska Brian Gionta, no opäť neúspešne. Po dvoch tretinách mali napriek menšiemu počtu šancí miernu streleckú prevahu hostia. V tretej minúte záverečnej tretiny vysunul P. K. Subban krížnou prihrávkou do šance Dale Weisea, ktorý nebezpečne vystrelil v pravého kruhu. O dve minúty neskôr sa po vyhratom vhadzovaní hostí ocitol pred Priceovou bránou Milan Lucic, no pri zakončení zaváhal. V polovici tretiny zachránila domácich konštrukcia brány, ktorú nastrelil Reilly Smith v presilovej hre strelou švihom z ľavého kruhu. Vo vlastnom oslabení sa o chvíľu na to dostal do šance Gionta, no z tesnej blízkosti Raska neprekonal. V 13. minúte sa ďalšou strelou prezentoval Bournival. Canadiens v treťom dejstve prestrieľali Bruins 14:7, no gól už nepadol, a tak nasledovalo predĺženie. Už v jeho druhej minúte rozhodol o výhre Bostonu Matt Fraser svojím prvým presným zásahom v play-off, keď po nepresnej strele Johnnyho Boychuka a dorážke Soderberga spoza brány dotlačil puk bekhendom za bezmocného Pricea.

Článok pokračuje pod reklamou

Kapitán Bostonu Zdeno Chára bol jediným Slovákom v zápase. S časom 24:24 bol najvyťažovanejším hráčom tímu a pripísal si počas nich dve strely na bránu, šesť bodyčekov a tri zblokované strely. Andrej Meszároš do hry nezasiahol. Kým domácim chýbal v zostave útočník Alex Galchenyuk, za hostí nenastúpil útočník Chris Kelly. Dlhodobo zranení sú obrancovia Dennis Seidenber a Adam McQuaid. Piaty duel série je na programe v sobotu v Bostone.

Hviezdy duelu: 1. T. Rask (BOS), 2. C. Price (MTL), 3. M. Fraser (BOS)

Jarome Iginla, útočník Bruins: „Bol to veľmi vyrovnaný zápas. Tvdro sa bojovalo v útoku i v obrane a je to určite dobrý pocit, keď veci idú správne. Našťastie sme strelili ten gól, ktorý je veľmi dôležitý. Teraz chceme ísť domov a opäť ťažiť z výhody domáceho prostredia."

Michel Therrien, tréner Canadiens: „Bol to dnes vyrovnaný zápas dvoch veľmi dobre pripravených tímov a so skvelo chytajúcimi brankármi. Prehrali sme síce bitku pred bránou pri víťaznom góle, no som spokojný so snahou nášho tímu. Chlapci tvrdo bojovali, no v predĺžení sa môže stať čokoľvek. Oba tímy však dnes hrali skutočne naplno."

Západná konferencia

LOS ANGELES KINGS – ANAHEIM DUCKS 2:3 (stav série: 2-1)

Marián Gáborík opäť bodoval, ale opäť pokračoval aj trend v tom, že sa z výhry tešili hostia. V treťom zápase série medzi Anaheimom a Los Angeles boli kľúčové presilovky. Ducks ich využili dve, aby nakoniec porazili Kings 3:2 a znížili stav série na 1:2. Gólmi sa o to postarali Corey Perry, Teemu Selänne a Ben Lovejoy. Frederik Andersen dostal prednosť pred Jonasom Hillerom a urobil 22 zákrokov. V 50. minúte však utrpel zranenie a Hiller vo zvyšku zápasu zastavil 7 z 8 striel. Jonathan Quick čelil 22 strelám a z jeho spoluhráčov sa do čierneho trafili Jeff Carter po prihrávke Gáboríka a Mike Richards.

Do zápasu aktívnejšie vstúpili domáci, ale prvú väčšiu šancu si už v druhej minúte vytvorili Ducks, keď sa Getzlaf dostal za bránu a puk poslal pred odkrytú bránu Beleskeymu. Obrancovia Kings ale nepríjemnú situáciu zažehnali. V štvrtej minúte sa faulom previnil Lewis a Ducks jeho vylúčenie využili na otvorenie skóre zápasu. Po prihrávkach Getzlafa a Maroona skóroval Perry. Anaheim hral pozorne v obrane a hrozil hlavne protiútokmi. V 16. minúte však aj ich defenzívna hra povolila a Vojnov dostal dosť priestoru na to, aby ohrozil Andersena. Ten jeho strelu chytil lapačkou. V úvode druhej tretiny dostali šancu hrať presilovku aj domáci. Smith-Pelly vydržal na trestnej lavici len 16 sekúnd. O vyrovnanie sa v 25. minúte postaral po prihrávke Gáboríka Carter. O tri minúty neskôr sa do veľkej šance dostal Anaheim, ale Quick pri príležitosti Beleskeyho svoj tím podržal. Od 33. minúty sa hralo vo štvorici na oboch stranách a viac miesta na ľade o minútu neskôr zariadil faulom domáci obranca Doughty. Ducks si zobrali oddychový čas a už veľmi skoro sa Getzlaf dostal do veľkej šance. Ducks nakoniec presilovku využili. Bolo to už pri hre piatich proti štyrom, kedy sa Bonino so Selännem dostali do prečíslenia a druhý menovaný vrátil „káčerom“ vedenie. V tretej tretine sa Kings snažili skóre vyrovnať. Časom sa ich tlak zvyšoval a v 50. minúte netrafil Stoll odkrytú bránu. Následne sa Ducks zranil Andersen a do brány sa dostal nerozchytaný Hiller. Snaha L.A. pokračovala, ale Hiller nemal pre dobrú prácu svojich obrancov veľa roboty. Tri minúty pred koncom sa navyše do prečíslenia dostali Cogliano a Lovejoy, ktorý zvýšil na 3:1 a v podstate rozhodol zápas. Domáci to ešte skúsili bez brankára a v poslednej minúte mohol streliť štvrtý gól Anaheimu Perry, ktorý však netrafil prázdnu bránu. Hneď z následnej akcie strelil kontaktný gól Richards a posledných 31 sekúnd ešte sľubovalo dramatický záver. Gól však už nepadol.

Gáborík odohral v zápase 15 minút a 19 sekúnd, počas ktorých si okrem asistencie pripísal na konto aj štyri strely, jeden bodyček a dva bloky. Ducks urobili v zostave okrem brankárskeho postu aj zmenu v obrane. Dostal sa do nej Sami Vetanen, ktorého tím povolal z Norfolku, kým opačným smerom putoval krídelník Emerson Etem. Štvrtý zápas séria sa odohrá v sobotu v Los Angeles.

Hviezdy duelu: 1. T. Selänne (ANA), 2. J. Carter (LAK), 3. S. Vetanen (ANA)

Ben Lovejoy, útočník Ducks: „Chceli sme a potrebovali sme ich poraziť. Dnes sme dokázali, že ich dokážeme poraziť a snáď to u nich vyvolá obavy, že aj Ducks dokážu hrať svoju hru.“

Mike Richards, útočník Kings: „Jednoducho sme len nepodali náš najlepší výkon. Boli sme nedbalí pri niektorých prihrávkach a nepohybovali sme sa s pukom dostatočne dôrazne. Oni využili dve presilovky. Je to len jeden zápas. Musíme sa z neho poučiť a v ďalšom zápase hrať lepšie.“

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Z. Chára (BOS) 24:24 0 0 0 0 2 0
M. Gáborík (LAK) 15:19 0 1 1 0 4 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies