Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
22. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
23. 05.
kurzy
02:30info
DAL
EDM
«

Sumáre

Handzuš skóroval, Hossa asistoval, Chicago prehralo

V dvoch piatkových súbojoch 2. kola play-off vyhrali Rangers na ľade Pittsburghu, aby znížili stav série na 2:3 a odvrátili prvý postupový mečbal súpera. Minnesota vyhrala aj druhý domáci duel a vyrovnala stav série s Chicagom. Tomu nepomohli ani tri slovenské body.

Východná konferencia

PITTSBURGH PENGUINS – NEW YORK RANGERS 1:5 (stav série: 3-2)

Derick Brassard strelil dva góly, vrátane víťazného a pridal asistenciu, aby sa výraznou mierou podieľal na výhre „jazdcov“ na ľade Pittsburghu hladko 5:1 a odvráteniu prvého postupového mečbalu „tučniakov“. Do čierneho sa trafili aj Chris Kreider a dvojbodový Ryan McDonagh v presilových hrách, kým Kevin Klein uzavrel skóre zápasu strelou do prázdnej brány domácich. Mats Zuccarello nazbieral tri asistencie a Henrik Lundqvist predviedol 31 zásahov. Prekonal ho len Jevgenij Malkin, kým Marc-Andre Fleury kryl 30 striel.

Rangers vstúpili do zápasu aktívnejšie, keďže si chceli zachovať šance na postup do konferenčného finále. Prvú tretinu ovládli nielen strelecky (17:9), ale aj výsledkovo. V deviatej minúte otváral skóre duelu v prvej presilovej hre hostí Chris Kreider, ktorý z ťažkého uhla prekonal Fleuryho po vyrazení strely McDonagha. „Jazdci“ nepoľavili a v 16. minúte svoj náskok zveľadili po tom, čo Zuccarello vypálil z ľavého kruhu. Fleury vyrazil puk rovno pred seba, kde ho za jeho chrbát dopravil číhajúci Brassard pohotovým bekhendom. V závere tretiny mali možnosť početnej prevahy aj domáci, no väčšiu šancu si nevytvorili. Do druhého dejstva však vstúpili lepšie a už vo v štvrtej minúte rozjasal fanúšikov v Consol Energy Center Malkin, ktorý sa krásne predral cez dvoch brániacich hráčov Rangers a stihol aj vystreliť, no brankár Penguins puk opäť vyrazil len pred seba, čo ruský útočník využil a z otočky strelil kontaktný gól. Domáci sa síce tlačili do zakončenia, no práve oni boli tým tímom, ktorý inkasoval. V ôsmej minúte sa Zuccarello predral za bránu a prenechal puk Stralmanovi, ktorého strelu príklepom z pravého kruhu Fleury ešte zastavil, no na druhú dorážku Brassarda už nemal nárok. Ani to však ešte nebolo všetko. O necelú minútu hrali hostia ďalšiu presilovku, ktorú už po 16 sekundách využil McDonagh, keď delovkou od modrej prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Necelé dve minúty pre koncom tretiny hrali Penguins vyše minútu v početnej prevahe o dvoch hráčov, no Lundqvist svoj tím podržal. Tretia časť hry už bola nervóznejšia, domáci sa snažili niečo urobiť s výsledkom, kým hostia len kontrolovali priebeh. V 16. minúte hrali Penguins presilovku, pričom odvolali aj brankára, no ani to im nepomohlo skórovať. Pri záverečnom vabangu inkasovali poslednýkrát. Klein od modrej čiary trafil odkrytú bránu domácich a dal výsledku konečnú podobu.

Článok pokračuje pod reklamou

Domácim chýbal v zostave len obranca Brooks Orpik, hostia hrali v plnej sile. Šiesty zápas série je na programe v nedeľu v Madison Square Garden, kde budú chcieť domáci vyrovnať stav série a vynútiť si siedmy duel. Penguins pocestujú na Manhattan s cieľom rozhodnúť o svojom postupe.

Hviezdy duelu: 1. D. Brassard (NYR), 2. M. Zuccarello (NYR), 3. M. St. Louis (NYR)

Alain Vigneault, tréner Rangers: „Vedeli sme, že musíme zlepšiť hru v presilovkách i prácu s pukom, čo sa nám po väčšinu zápasu aj darilo. Boli sme schopní viac držať puk na našich hokejkách, vytvorili sme si niekoľko dobrých šancí a prekonali sme ich brankára, ktorý bol doteraz v tejto sérii naozaj silný. Teraz máme ďalšiu šancu pokračovať a musíme sa na to pripraviť.“

Dan Bylsma, tréner Penguins: „Určite sme čakali, že budú hrať naplno, čo aj ukázali. Hrali s nasadením a tvrdo pri mantineloch, čo sme využili na niekoľko šancí. Robili sme však veľa zbytočných chýb, vyhadzovali sme puky na zakázané uvoľnenia, z čoho sme tiež inkasovali. Taktiež sme im zlým striedaním darovali presilovku, z ktorej skórovali. Naše chyby dnes viedli k ich gólom. Musíme však obrátiť list a pripraviť sa na cestu do New Yorku, kde to bude ťažké. Musíme tam hrať tak, ako oni hrali dnes.“

Západná konferencia

MINNESOTA WILD – CHICAGO BLACKHAWKS 4:2 (stav série: 2-2)

Matt Mouson chýbal, ale po suspendácii sa vrátil Matt Cooke, ktorý pomohol k tomu, že si Minnesota v play-off udržala 100% úspešnosť na domácom ľade a odvrátila podobný osud, aký zažila s Chicagom vlani. Po výhre 4:2 totiž vyrovnala stav série na 2:2. Víťazný gól vsietil Nino Niederreiter, ale presadili sa aj Justin Fontaine, Jason Pominville a Jared Spurgeon. Iľja Bryzgalov urobil 18 zákrokov a prekonali ho len Patrick Sharp a Michal Handzuš. Pri oboch góloch asistoval Marián Hossa. Corey Crawford čelil 31 strelám.

Wild vstúpili do zápasu lepšie a v druhej minúte mali prvú väčšiu príležitosť Parise a z dorážky Granlund. Domácim nakoniec trvalo len sedem a pol minúty, kým aj otvorili skóre zápasu. Rozsívalovi odobral puk Cooke, poslal ho Fontaineovi a ten uspel strelou z ostrého uhla. O dve minúty neskôr mal počas presilovky šancu Coyle, ale z výbornej pozície netrafil bránu. Po dohraní oslabenia sa Chicago dostávalo do aktivity a udržať ju pomohlo aj vylúčenie Koiva v 14. minúte. Nakoniec prišlo aj vyrovnanie. 39 sekúnd pred koncom tretiny zakončil svoj prienik po pravej strane Sharp, no dobrú prácu pred tím urobili aj Rozsíval s Hossom, ktorý boli za počiatku protiútoku. Druhá tretina priniesla divákom snáď najlepší hokej. Domáci boli od jej úvodu iniciatívnejší a viac aj strieľali. Už v 24. minúte opäť viedli, keď veľký tlak Wild najskôr nezužitkoval Parise, no potom aj so šťastím skóroval Pominville. Puk vyslal spoza brány a Crawford si ho do nej vrazil sám. Prevaha domácich pokračovala, ale zmrazil ich gól Handzuša, ktorý tečoval strelu Seabrooka. Nerozhodný stav však trval len 44 sekúnd. Vedenie Minnesoty tentokrát obnovil Niederreiter. V strede tretiny mohol vedenie zvýrazniť Granlund, ale videorozhodca gól neuznal – puk nebol za bránkovou čiarou. Len krátko na to spálil najväčšiu šancu Blackhawks Sharp, ktorého únik zlikvidoval Bryzgalov. Do konca tretiny si vytvorili domáci ešte tri solídnejšie šance, ale aj brankár hostí bol pozorný. Domáci tím dostal v úvode tretej dvadsaťminútovky šancu hrať presilovku, no zostala nevyužitá. Tím ale hneď v 44. minúte potrestal vylúčenie Rozsívala, keď sa po peknej prihrávke Koiva trafil do čierneho Spurgeon. Domáci hrali aj naďalej lepšie a hostí do ničoho vážnejšie nepúšťali. Tí už otvárali viac hru, výsledkom čoho bolo prečíslenie Wild troch proti dvom v 49. minúte. Ešte lepšie prečíslenie, troch proti jednému, mali domáci v 57. minúte. Ani jedno mužstvo však už neskórovalo, ani pri hre bez brankára, ku ktorej sa Joel Quenneville odhodlal už v 58. minúte.

Hossa odohral v zápase 19 minút a 17 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj jeden plusový bod a dve strely. Už len dvaja hráči Blackhawks skončili s „pluskou“ na krku. Jedným bol aj Handzuš, ktorý počas 12 minút a 13 sekúnd strávených na ľade zaknihoval aj dve strely a 35% úspešnosť na vhadzovaniach. Chicago bude hostiť piaty duel série, ktorý sa odohrá v nedeľu.

Hviezdy duelu: 1. J. Spurgeon (MIN), 2. M. Scandella (MIN), 3. M. Cooke (MIN)

Handzušov prvý gól v tohtoročnom play-off:

Zach Parise, útočník Wild: „Vždy sa snažíme, aby museli prejsť cez všetkých päť hráčov. To ich frustruje. Veľmi sa snažíme a komplikujeme im to. Hráme jednoducho dobre defenzívne a to nám obratom umožňuje mať dlhšie na hokejkách puk a tvoriť viac ofenzívy.“

Joel Quenneville, tréner Blackhawks: „Vo svojej hale hrajú tvrdo, sú v nej naozaj dobrí a dobre napádajú. Bolo pre nás náročné dostať sa do tempa. Párkrát sa nám to podarilo, ale nedokázali sme to stabilizovať.“

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
M. Handzuš (CHI) 12:13 1 0 1 1 2 0
M. Hossa (CHI) 19:17 0 2 2 1 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies