Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Správy z NHL

Dnes odštartuje finále Stanley Cupu

A je to tu. Sezóna 2013/14 sa nám pomaly blíži ku svojmu koncu. Po niekoľkých dňoch oddychu odštartuje v stredu záverečná séria tohtoročných bojov o Stanleyho pohár. O titul sú pripravení zabojovať Los Angeles Kings a New York Rangers, tímy z opačných pobreží USA.

Už je to dávno, čo na seba tieto dva tímy naposledy narazili. Odvtedy sa obe mužstvá zmenili, herne podrástli a prekonali mnoho prekážok. Naposledy sa stretli 17. novembra, kedy Los Angele uspelo v Madison Square Garden 1:0. Bola to odpoveď na domácu prehru z októbra, kedy New York vyhral v Staples Center 3:1.

S výhodou domáceho prostredia vstúpia do finále Kings, ale sú to Rangers, kto mal viac času na oddych. Od vyradenia Montrealu prešiel bez jedného dňa celý týždeň. Los Angeles je však akoby od prírody tímom, ktorý sa vyžíva v ťažkých situáciách. V tomto play-off vyhralo tri zápasy číslo sedem a často čelilo vypadnutiu. Slovné spojenia „vzdať sa“ a „nemôcť“ v jeho slovníku chýbajú.

Tipovať víťaza Stanley Cupu je v tejto ére náročné a až prvé zápasy ukážu, ako na tom tímy sú. Dôležité v sérii sa ukáže, ako sa tímy popasujú s únavou a či tímy využijú svoje výhody. U Kings to je väčšia robustnosť a fyzická hra, u Rangers zase rýchlosť. Oba tímy sa vyznačujú pozičnou hrou, a tak bude dôležité aj to, ako sa im bude dariť na vhadzovaniach.

Článok pokračuje pod reklamou

Vo finále bude mať zastúpenie aj slovenský hokej. Na rozdiel od minulého roku však bude len 50% šanca, že Stanley Cup zavíta na Slovensko. Zástupcu máme totiž v podobe Mariána Gáboríka len na strane Los Angeles. Trenčiansky rodák bude motivovaný uspieť ešte o to viac, že poslednou prekážkou pred titulom bude jeho bývalý tím, ktorý ho v minulom roku vymenil.

Cesta Kings do finále Stanley Cupu

Keby ste po troch zápasoch prvého kola tvrdili, že Los Angeles bude hrať vo finále Stanley Cupu, len málokto by vám veril. V prvom kole totiž Kings prehrávali so San Jose už 0:3 na zápasy, no ako štvrtý tím v histórii NHL dokázal takto zle začatú sériu zvrátiť.

V druhom kole následne narazil na ďalšieho kalifornského rivala. Kings síce do série vstúpili dvoma výhrami, no Anaheim vyhral ďalšie tri zápasy a Los Angeles opäť čelilo vypadnutiu. Nakoniec však posledné dva zápasy vyhralo a postúpilo do konferenčného finále.

V ňom tím narazil na Chicago, ktoré titul obhajovalo a ktoré vlani vyradilo pred bránami finále práve Kings. Kalifornskému tímu sa však podarila odplata, no opäť to bola náročná séria, ktorú rozhodol až siedmy zápas napriek tomu, že sa L.A. ujalo vedenia 3:1.

Cesta Rangers do finále Stanley Cupu

Rangers v prvom kole takisto narazili na svojho rivala, Philadelphiu. V sérii ani jedno z mužstiev nedokázalo vyhrať dva zápasy v rade, a tak po siedmich dueloch postúpil ten tím, ktorý začal sériu s výhodou domáceho prostredia – New York.

Druhé kolo bolo pre „jazdcov“ ešte náročnejšie. Proti Pittsburghu odohrali sedemzápasovú sériu, ale tentokrát museli ukázať veľký charakter, pretože ju zvrátili z nepriaznivého stavu 1:3 na zápasy.

Newyorský tím mal za sebou dve náročné série a dva dvojzápasy. V konferenčnom finále ho čakal ďalší neľahký protivník – Montreal, ktorý v predošlom kole vyradil Boston. Pre Rangers to nakoniec bol najkratšia séria v tohtoročnom play-off. Na postup potrebovali šesť zápasov.

Prvý zápas finále sa odohrá už dnes v noci od 02:05. Priamy prenos vysiela Nova Sport.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner verejne vyzval Pastrňáka!V AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies