Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
04:00info
VAN
EDM
«

Sumáre

Chára strelil gól, Halák vychytal ďalšiu výhru

Zdeno Chára strelil svoj prvý gól v sezóne, ale Boston v derby s Montrealom neuspel. Naopak, opäť sa z víťazstva tešili stopercentní Islanders, ktorým k triumfu nad Sharks pomohol Jaroslav Halák.

Hviezdy večera:
1. Brendan Gallagher (MTL), 2 góly, 1 asistencia
2. Jonathan Quick (LAK), 43/43, 100% úspešnosť zákrokov
3. Tyler Seguin (DAL), 1 gól

Islanders nezastavili ani Sharks, Halák vychytal ďalšiu výhru

Po prvýkrát za posledných 13 rokov vstúpili Islanders do sezóny s bilanciou 4-0-0. Môžu za to ďakovať Johnovi Tavaresovi a Jaroslavovi Halákovi, ktorí boli dôležitými osobami štvrtkového víťazstva 4:3 nad San Jose. Tavares nadviazal na dve asistencie z normálnej hracej doby premeneným samostatným nájazdom v piatej sérii, kým Halák urobil 20 zákrokov a v nájazdoch zastavil štyri pokusy v rade. Neuspel len v prvej sérii. Newyorský tím vstúpil rovnako do v sezóny 2001/02, kedy ukončil sedemročné čakanie na play-off. Tavares sa ale nechce pozerať až tak dopredu: „Bilancia 4-0 je pekná, ale treba sa sústrediť vždy len na jeden deň. Máme pred sebou ešte dlhú cestu.“ Z jeho spoluhráčov sa o góly postarali Nick Leddy, Kyle Okposo a Josh Bailey, ktorí prekonali Alexa Stalocka zo 45 striel. Na Haláka zase našli recept Bren Burns, Patrick Marleau a Tomáš Hertl. Sharks v zápase viedli 1:0 i 2:1. Po štvrtku majú bilanciu 3-0-1. Islanders mohli byť so svojím výkonom spokojní, no určite nepotešilo zranenie, ktoré utrpel po zákroku Johna Scotta Michail Grabovskij. Okrem toho, že ide o problém s hornou časťou tela a hráč nemá otras mozgu, nič viac tím nešpecifikoval.

Hviezdy duelu: 1. K. Okposo (NYI), 2. J. Tavares (NYI), 3. B. Burns (SJS)

Chárov gól nepomohol k víťazstvu nad Canadiens

Zápas dvoch rivalov priniesol pre divákov v Bell Centre veľa gólov a víťazstvo domácich. Čo viac si od prvého domáceho zápasu mohli Canadiens priať? V minulých piatich sezónach sa tešiť nemohli. Brendan Gallagher strelil dva góly, vrátane víťazného a pridal asistenciu, aby doviedol Montreal k víťazstvu 6:4 nad Bostonom. Gól a dve asistencie zaznamenal Max Pacioretty, svoj prvý gól v NHL strelil Jiří Sekáč a dvakrát skóroval aj P.A. Parenteau, ktorého druhý gól padol do prázdnej brány. Carey Price urobil 25 zákrokov a po dve asistencie zaznamenali Tomáš Plekanec, David Desharnais a Alexej Jemelin. Kým Canadiens majú teraz bilanciu 4-1-0, Bruins 2-4-0. Vo štvrtok im nepomohol ani prvý gól Zdena Cháru v tejto sezóne. Ten bol svetlým bodom kapitána „medveďov“, ktorý počas 24 minút 32 sekúnd strávených na ľade zaznamenal aj tri mínusové body. Z jeho spoluhráčov skórovali Carl Soderberg, Torey Krug a Simon Gagne. Tuukka Rask zastavil 18 z 23 striel. V závere ho nahradil Niklas Svedberg, ktorý úspešne čelil dvoma strelám.

Článok pokračuje pod reklamou

Prvý gól Zdena Cháru v sezóne 2014/15:

Hviezdy duelu: 1. B. Gallagher (MTL), 2. M. Pacioretty (MTL), 3. D. Desharnais (MTL)

Rangers ukončili sériu prehier v zápase proti Hurricanes

Carolina nastúpila bez Andreja Sekeru a hoci s Rangers držala krok, nakoniec v Madison Square Garden získala len bod za remízu v normálnom hracom čase. O víťazstve newyorského tímu (2:1) rozhodol v nájazdoch Rick Nash, vďaka ktorému sa „jazdci“ vyhli štvrtej prehre v rade. Henrik Lundqvist tentokrát inkasoval len raz a predviedol 29 zákrokov. Prekonal ho len Chris Terry, ktorý otvoril skóre v 37. minúte. Na 1:1 vyrovnal v strede tretej tretiny Derick Brassard, ktorý pokoril Antona Chudobina ako jediný. Ruský gólman čelil 34 strelám. Hurricanes zostávajú jedným zo štyroch tímov, ktoré v tejto sezóne ešte nevyhrali. V tomto zápase im chýbalo dokopy šesť hráčov zo základnej zostavy.

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist (NYR), 2. D. Brassard (NYR), 3. A. Chudobin (CAR)

Capitals ukončili víťaznú séru Devils

Washington ukončil New Jersey trojzápasovú víťaznú sériu domácim víťazstvom 6:2. Braden Holtby urobil 26 zákrokov a do listiny strelcov sa zapísali Alex Ovečkin, Chris Brown, Marcus Johansson, Nicklas Bäckström, Joel Ward a Andre Burakovsky. Nováčik Damon Severson sa postaral o oba góly Devils, ktorí ukončili úvodný trip sezóny s bilanciou 3-1-0. Cory Schneider vo štvrtok zastavil 21 striel a po piatom góle v jeho bráne ho vystriedal Scott Clemmensen. Ten urobil šesť zákrokov. Tímu sa zranil Martin Havlát, ktorý vrazil do rozhodcu po tom, čo absorboval bodyček od Jasona Chimeru.

Hviezdy duelu: 1. B. Holtby (WSH), 2. M. Niskanen (WSH), 3. N. Bäckström (WSH)

Seguin v samom závere rozhodol o výhre Dallasu

Tyler Seguin skóroval 2,9 sekundy pred koncom duelu v presilovej hre, aby zavŕšil obrat Dallasu z 0:2 a rozhodol o jeho výhre v Pittsburghu 3:2. Penguins poslali do dvojgólového vedenia v prvej tretine presilovkovými gólmi Sidney Crosby a dvojbodový Chris Kunitz. V prostrednej časti hry strelil kontaktný gól Antoine Rousssel, o vyrovnanie sa v tretej tretine postaral Jamie Benn. Kari Lehtonen prispel k druhému triumfu v sérii 27 zákrokmi, Marc-André Fleury čelil 28 strelám. Penguins prvý raz v ročníku pocítili chuť prehry. Špeciálny večer zažil z ich tímu len Jevgenij Malkin, ktorý sa ziskom asistencie pri Crosbyho góle dostal na štvrté miesto historického bodovania klubu. So 637 bodmi prekonal Ricka Kehoea. Opačné pocity má Pascal Dupuis, ktorého odniesli v druhej tretine na nosidlách po zásahu do hlavy po strele Krisa Letanga.

Seguinov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. T. Seguin (DAL), 2. J. Benn (DAL), 3. Ch. Kunitz (PIT)

Senators otočili duel s Coloradom

Ottawa prehrávala po prvej tretine s Coloradom 1:3, no nakoniec sa tešila z víťazstva 5:3, tretieho v sérii. O ňom rozhodol gólom na 4:3 Clarke MacArthur. Z jeho spoluhráčov sa presadili aj Zach Smith, dvojbodový David Legwand (prvý gól za Ottawu), Bobby Ryan a Chris Neil, ktorý dal bodku za zápasom strelou do prázdnej brány. V nej stál len necelé tri minúty Reto Berra, ktorého pre zranenie vystriedal Calvin Pickard debutujúci v NHL. Ten zastavil 23 z 27 striel. Jeho náprotivok, Craig Anderson, predviedol 28 zákrokov. Prekonali ho Alex Tanguay, John Mitchell (oslabenie) a Gabriel Landeskog. Nathan MacKinnon nazbieral dve asistencie. Avalanche prehrali tretí zo štyroch duelov v sezóne.

Hviezdy duelu: 1. C. MacArthur (OTT), 2. C. Lazar (OTT), 3. N. MacKinnon (COL)

Quick vychytal víťazstvo Kings nad Blues

Diváci v Staples Center nevideli gól v riadnej hracej dobe ani v predĺžení, a tak prišli na rad samostatné nájazdy. V nich sa ako prvý a zároveň posledný presadil Jeff Carter, aby rozhodol o futbalovej výhre Los Angeles 1:0 nad St. Louis. Jonathan Quick podal fantastický výkon, keď zneškodnil nielen všetky tri nájazdy Blues, ale aj 43 striel počas 65 minút hry. Jeho náprotivok, Brian Elliott, mal podstatne menej práce. Obhajcovia titulu na neho vyslali len 18 pukov. Obaja gólmani zaznamenali prvé shutouty v ročníku. Kým pre Quicka to bolo 32. čisté konto kariéry (vyrovnal klubový rekord Rogieho Vachona), Elliott sa dostal na číslo 26. Kings vyhrali druhý duel v sezóne po dvoch prehrách, Blues prehrali druhý zápas z troch. Marián Gáborík opäť nehral pre zranenie dolnej časti tela.

Hviezdy duelu: 1. J. Quick (LAK), 2. B. Elliott (STL), 3. J. Carter (LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 20/23 (87%) - - - - - - -
Z. Chára (BOS) 24:32 1 0 0 -3 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dnes začne 2. kolo play-off NHL aj na západe. Prinesie aj kanadskú sériuNielen produkty NHL: Na Fanda-NHL.sk sa vybavíte aj na majstrovstvá sveta Slovenský obranca má za sebou dramatický zápas o prežitie Favoriti na Conn Smythe Trophy po prvom kole? Na čele hráči Oilers Formácie Slovenska sú známe: Slafkovský obnovil úspešné trio, Nemec vytvoril hviezdny pár Marner začne premýšľať o budúcnosti s Leafs. Matthews prehovoril o záhadnej absencii Kings sa o trénerovi ešte nerozhodli. V otázke vykúpenia hviezdy však majú jasno! Nezabudnuteľný deň: V Bostone bol pri narodení syna, na Floride skóroval pri výhre + video Nemec bude mať nového trénera. Ten posledný mieri do Kanady Cassidy: Golden Knights sa museli vyrovnať s množstvom zranení Poznáme finalistov na Cenu Willieho O’Reeho New Jersey si upísalo veľkú nádej pre obranu i českého brankáraRed Wings si upísali veľkú švédsku nádej. Obrancu si upísali aj HurricanesPrvý zápas medzi Panthers a Bruins mal jasného víťaza. Podržal nás brankár, tvrdí trénerTréner 7 tímov NHL končí po 40 rokoch trénovania tam, kde začínal Slafkovský sa nevie dočkať zápasu: Potešil fanúšikov, trénoval v tomto útoku Studenič sa už vraj dohodol na zmluve pre budúci ročník Výsledky vyšetrení sú známe: Bude Martin Pospíšil hrať na MS?Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies