Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 3. tr.
NYR
3
CAR
3
po 1. tr.
DAL
3
COL
0
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
04:00info
VAN
EDM
09. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
03:30info
DAL
COL
«

Sumáre

Marinčinov Edmonton vynuloval Montreal

V pondelok sa v NHL odohrali len dva zápasy, no boli zaujímavé. Edmonton aj s Martinom Marinčinom v zostave vynuloval Montreal a Rangers dokázali po viac ako 22 rokoch zažiť veľký obrat proti Minnesote.

Hviezdy večera:
1. Ben Scrivens (EDM), 29/29, čisté konto
2. Mats Zuccarello (NYR), 1 gól (víťazný), 2 asistencie
3. Benoit Pouliot (EDM), 1 gól (víťazný), 1 asistencia

Oilers vyhrali štvrtý duel v rade, Scrivens vynuloval „Habs“

Edmonton sa po zlom začiatku sezóny dočkal štvrtého víťazstva v rade a po tom, čo zdolal Montreal pomerom 3:0, sa dostal na 50 % úspešnosť. Základom pondelkového úspechu bol výkon Bena Scrivensa, druhej hviezdy uplynulého týždňa. Ten tentokrát zastavil 29 striel, aby vychytal svoje prvé čisté konto v sezóne a siedme v kariére. Jeho náprotivok, Dustin Tokarski, čelil len 18 strelám, z ktorých ho prekonali dvojbodový Benoit Pouliot a Nail Jakupov. Skóroval aj Taylor Hall, no ten dával bodku za zápasom strelou do prázdnej brány. Kým Oilers vyhrali štvrtý zápas v rade po prvýkrát od apríla 2013, Canadiens o svoju štvorzápasovú sériu výhier prišli a prehrali druhý duel sezóny. V prvej tretine sa mohli ujať vedenia, no gól Maxa Paciorettyho bol neuznaný pre nedovolené bránenie v hre brankárovi od Brendana Gallaghera. V zápase nechýbal ani Martin Marinčin. Slovenský obranca „olejárov“ odohral necelých 18 minút so ziskom plusového bodu, dvoch trestných minút a jednej strely. Urobil aj jeden bodyček.

Hviezdy duelu: 1. B. Scrivens (EDM), 2. B. Pouliot (EDM), 3. N. Jakupov (EDM)

Päť gólov z tretej tretiny pomohlo Rangers k obratu

Pre New York vyzeral zápas už stratený. Opäť sa však ukázalo, že sa za žiadnych okolností netreba vzdávať. Rangers prehrávali o tri góly, počas prvých dvoch tretín si nevytvorili žiadne šance a boli prestrieľaní 8:24. Stál proti nim navyše ťažký súper. Minnesota viedla po góloch Natea Prossera, Matta Cookea a Jasona Pominvilla 3:0, ale v tretej tretine prestala byť agresívna. Keď sa „jazdcom“ podarilo znížiť, na 4:2 upravoval Jason Zucker. To však nestačilo. Rangers strelili v tretej tretine päť gólov a nakoniec vyhrali 5:4. Darcy Kuemper si pohoršil štatistiky, keď ho z 20 striel prekonali Kevin Klein, Rick Nash, Derick Brassard, Antoine Duclair (prvý gól v NHL) a Mats Zuccarello. Brassard a Zuccarello pridali aj po dvoch asistenciách, Klein a Nash po jednej. Henrik Lundqvist opustil duel s 26 zákrokmi a jeho tím otočil zápas, v ktorom vstupoval do tretej tretiny s trojgólovou stratou, po prvýkrát od roku 1992. Vtedy to bol tiež tím z Minnesoty. „Bola to jedna z najlepších tretín, akú som týchto chlapcov videl odohrať za veľmi dlhú dobu,“ povedal tréner Alain Vigneault.

Hviezdy duelu: 1. R. Nash (NYR), 2. D. Brassard (NYR), 3. A. Duclair (NYR)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Marinčin (EDM) 17:45 0 0 0 +1 2 1 1




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Chicago sa dohodlo na novej zmluve so synovcom českej legendyDevils predĺžili zmluvy s dvoma útočníkmiHurricanes si upísali švédskeho obrancu, Islanders švédskeho brankáraSlovensko odohralo posledný prípravný duel. Slafkovský sa zaskvel výstavným gólom + videoHartova trofej má finalistov: O najprestížnejšiu cenu zabojujú len útočníciDnes začne 2. kolo play-off NHL aj na západe. Prinesie aj kanadskú sériuNielen produkty NHL: Na Fanda-NHL.sk sa vybavíte aj na majstrovstvá sveta Slovenský obranca má za sebou dramatický zápas o prežitie Favoriti na Conn Smythe Trophy po prvom kole? Na čele hráči Oilers Formácie Slovenska sú známe: Slafkovský obnovil úspešné trio, Nemec vytvoril hviezdny pár Marner začne premýšľať o budúcnosti s Leafs. Matthews prehovoril o záhadnej absencii Kings sa o trénerovi ešte nerozhodli. V otázke vykúpenia hviezdy však majú jasno! Nezabudnuteľný deň: V Bostone bol pri narodení syna, na Floride skóroval pri výhre + video Nemec bude mať nového trénera. Ten posledný mieri do Kanady Cassidy: Golden Knights sa museli vyrovnať s množstvom zranení Poznáme finalistov na Cenu Willieho O’Reeho New Jersey si upísalo veľkú nádej pre obranu i českého brankáraRed Wings si upísali veľkú švédsku nádej. Obrancu si upísali aj HurricanesPrvý zápas medzi Panthers a Bruins mal jasného víťaza. Podržal nás brankár, tvrdí trénerTréner 7 tímov NHL končí po 40 rokoch trénovania tam, kde začínal Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies