Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
04:00info
VAN
EDM
«

Sumáre

Tatar skóroval, Sekera asistoval, Gáborík hral

Marián Gáborík sa predsa vrátil do akcie už v nedeľu, ale vo svojom prvom zápase po zranení nebodoval. Podarilo sa to ale dvom jeho krajanom – Tomáš Tatar skóroval, Andrej Sekera asistoval.

Hviezdy večera:
1. Michael Hutchinson (WPG), 30/30 (1. čisté konto kariéry)
2. Filip Forsberg(NSH), 2 góly (aj víťazný), 1 asistencia
3. Shane Doan (ARI), 2 góly, 1 asistencia

Tatarov gól k výhre nad Buffalom nepomohol

Tomáš Tatar skóroval v druhom zápase v rade, ale tentokrát jeho gól k víťazstvu neviedol. Buffalo dokázalo zareagovať na nepriaznivý stav v tretej tretine a nakoniec vyhralo 3:2 po samostatných nájazdoch. V nich ten víťazný premenil Zemgus Girgensons v tretej sérii. Lotyšský útočník bodoval aj v normálnom čase, keď prihrával na góly Briana Flynna. Predĺženie vynútil Chris Stewart, ktorý sa do čierneho trafil po prvýkrát v sezóne. K prvej domácej výhre pomohol 36 zákrokmi aj Michael Neuvirth. Buffalo má v ostatných piatich dueloch bilanciu 2-2-1. Andrej Meszároš bol najvyťažovanejším hráčom zápasu. Počas takmer 26 minút zaznamenal jeden plusový bod a dve trestné minúty. Z hráčov Red Wings sa okrem Tatara presadil aj Pavel Daciuk, kým Jimmy Howard urobil 19 zásahov. Tatar strávil v akcii necelých 13 minút a zaznamenal aj plusový bod a tri strely. „Plusku“ si pripísal aj Tomáš Jurčo, ktorý odohral 11 minút a 18 sekúnd. Bránu súpera ohrozil štyrikrát. Jeho tím strelil v predĺžení gól, ale Johan Franzen stál v bránkovisku, a tak ho rozhodcovia neuznali.

Tretí gól Tatara v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. M. Neuvirth (BUF), 2. Z. Girgensons (BUF), 3. C. Stewart (BUF)

Článok pokračuje pod reklamou

Gáborík sa vrátil, Sekera pomohol k výhre

V Buffale traja, v Caroline dvaja. Marián Gáborík rozšíril rady Slovákov v akcii, keď sa po absencii spôsobenej zranením vrátil do akcie. Jeho tímu sa ale opäť nedarilo. Štvorzápasový trip ukončil štvrtou prehrou v rade. Z víťazstva sa tak tešil Andrej Sekera, ktorého Carolina uspela pomerom 3:2, aby po osemzápasovej sérii prehier vyhrala druhý duel v rade. Bojnický rodák k triumfu pomohol svojou štvrtou prihrávkou v sezóne. Cam Ward zastavil 30 striel, kým Elias Lindholm zaznamenal asistenciu a strelil víťazný gól. Okrem neho sa presadili aj Victor Rask a Chris Terry. Rask strelil svoj prvý gól v NHL. Z hráčov Kings skórovali Mike Richards a Alec Martinez, kým Jonathan Quick urobil 29 zákrokov. Sekera ho ohrozil dvakrát a počas 23 minút a 39 sekúnd strávených na ľade zaknihoval aj dva plusové body. Gáborík nebol strelecky aktívnejší, keď na bránu Warda vyslal len jednu strelu. V zápase odohral necelých 14 minút. Do akcie sa vrátil aj Anže Kopitar.

Hviezdy duelu: 1. C. Ward (CAR), 2. E. Lindholm (CAR), 3. C. Terry (CAR)

Hutchinson vynuloval Blackhawks

V akcii sa predstavil ešte aj Marián Hossa, ale ten sa netešil z víťazstva, hoci Chicago bolo v zápase proti Winnipegu favoritom. Michael Hutchinson ale pri svojom druhom štarte zastavil všetkých 33 striel a s prvým čistým kontom v kariére doviedol Jets k futbalovému víťazstvu 1:0. O tretej výhre na štvorzápasovom tripe rozhodol gól, ktorý padol už po 20 sekundách hry. Jeho autorom bol niekdajší „čierny jastrab“ Michael Frolík. Odvtedy už brankári nekapitulovali. Corey Crawford zaznamenal 26 zákrokov a spolu so spoluhráčmi musel byť frustrovaný z toho, že tím plný ofenzívnych hviezd neskóroval už v siedmich tretinách v rade. Šťastie neprialo ani Jonathanovi Toewsovi, ktorého strela trafila brvno. Hossa odohral v zápase 18 a pol minúty so ziskom jednej strely. Urobil aj dva bodyčeky. Pred zápasom mu bola venovaná špeciálná chvíľa na počesť jeho 1000. bodu v NHL.

Blackhawks oslávili 1000. bod Hossu:

Hviezdy duelu: 1. M. Hutchinson (WPG), 2. M. Frolík (WPG), 3. C. Crawford (CHI)

Flames odštartovali trip výhrou v Montreale

Josh Jooris udržal Calgary na víťaznej vlne aj na začiatku tripu. Dvadsaťštyriročný nováčik strelil dva góly, TJ Brodie pridal tri asistencie a Jonas Hiller urobil 18 zákrokov, aby Flames porazili Canadiens 6:2. „Bolo to skvelé tímové víťazstvo. Máme pred sebou päťzápasový trip a chceli sme doň vstúpiť tou správnou nohou. Sú to pre nás dva veľké body,“ povedal Jooris. Cutis Glencross a Mark Giordano zaznamenali po góle a asistencii, Johny Gaudreau nazbieral dve prihrávky. Do čierneho sa trafili aj Markis Granlund a Lance Bouma. Carey Price inkasoval päť gólov z 35 striel, šiesty padol do prázdnej brány. Z jeho spoluhráčov skórovali Max Pacioretty a Lars Eller. Montreal prehral doma prvý raz v sezóne.

Hviezdy duelu: 1. J. Jooris (CGY), 2. J. Gaudreau (CGY), 3. TJ Brodie (CGY)

Doan doviedol Coyotes k ukončeniu série prehier

Veľa gólov videli aj diváci v Glendale, ale tam sa mohli tešiť z víťazstva domáceho tímu. Arizona prehrávala 1:3, ale potom už vyhrávala aj 6:3, aby nakoniec porazila Washington pomerom 6:5. Kapitán Shane Doan strelil dva góly a na ďalší prihrával. Antoine Vermette to mal obrátene – zaznamenal gól a dve asistencie. Strelecky sa presadili aj Michael Stone, Sam Gagner a debutant Tobias Rieder, kým Devan Dubnyk urobil 32 zákrokov. Toho prekonali Tom Wilson, John Carlson, Alex Ovečkin, Joel Ward a Troy Brouwer. Ovečkin, ktorý ukončil päťzápasové suchoty, pridal aj tri asistencie a s 825 bodmi vyrovnal klubový rekord Petra Bondru. Rovnaký počet asistencií nazbieral aj Nicklas Bäckström. Justin Peters zastavil 24 striel. Capitals prehrali štvrtý zápas v rade, Coyotes ukončili trojzápasovú sériu prehier.

Hviezdy duelu: 1. S. Doan (ARI), 2. N. Bäckström (WSH), 3. A. Ovečkin (WSH)

LaBarbera pomohol Ducks ukončiť trip výhrou nad Avs

Colorado dvakrát viedlo, ale nakoniec prehralo druhý zápas v rade a štvrtý z ostatných piatich. Teraz sa mu stal osudný Anaheim, ktorý vyhral pomerom 3:2. Z 33 striel prekonali Semiona Varlamova Corey Perry, Hampus Lindholm a Cam Fowler, ktorý duel rozhodol v strede druhej tretiny. Ryan Getzlaf zaznamenal dve asistencie a Jason LaBarbera 16 zákrokov. Dennis Everberg mu strelil svoj prvý gól v NHL a prekonal ho aj Nathan MacKinnon. Kým Colorado prehráva, Anaheim ukončil trip s pozitívnou bilanciou 3-1-0.

Hviezdy duelu: 1. C. Fowler (ANA), 2. R. Getzlaf (ANA), 3. D. Everberg (COL)

Forsberg doviedol Predators k výhre nad Canucks

Filip Forsberg strelil dva góly a pridal asistenciu, aby doviedol Nashville k výhre 3:1 nad Vancouverom. Colin Wilson pridal poistku minútu a pol pred koncom zápasu a James Neal zaznamenal dve asistencie, zatiaľ čo Pekka Rinne podal ďalší dobrý výkon a zneškodnil 26 striel. Recept naňho našiel len Alexander Edler, ktorý otvoril skóre zápasu. V bráne Canucks stál Eddie Läck, ktorý pri svojom prvom zápase za ostatných desať dní urobil 30 zákrokov. Vancouver prišiel o víťaznú sériu, ale aj o Kevina Bieksu (zásah puku do tváre) a Toma Sestita (ľavá noha), ktorí utrpeli zranenia.

Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg (NSH), 2. D. Hamhuis (VAN), 3. J. Neal (NSH)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 12:56 1 0 1 +1 0 3 1
T. Jurčo (DET) 11:18 0 0 0 +1 0 4 2
A. Meszároš (BUF) 25:46 0 0 0 +1 2 0 2
M. Gáborík (LAK) 13:49 0 0 0 0 0 1 0
A. Sekera (CAR) 23:39 0 1 1 +2 0 2 1
M. Hossa (CHI) 18:34 0 0 0 0 0 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slovenský obranca má za sebou dramatický zápas o prežitie Favoriti na Conn Smythe Trophy po prvom kole? Na čele hráči Oilers Formácie Slovenska sú známe: Slafkovský obnovil úspešné trio, Nemec vytvoril hviezdny pár Marner začne premýšľať o budúcnosti s Leafs. Matthews prehovoril o záhadnej absencii Kings sa o trénerovi ešte nerozhodli. V otázke vykúpenia hviezdy však majú jasno! Nezabudnuteľný deň: V Bostone bol pri narodení syna, na Floride skóroval pri výhre + video Nemec bude mať nového trénera. Ten posledný mieri do Kanady Cassidy: Golden Knights sa museli vyrovnať s množstvom zranení Poznáme finalistov na Cenu Willieho O’Reeho New Jersey si upísalo veľkú nádej pre obranu i českého brankáraRed Wings si upísali veľkú švédsku nádej. Obrancu si upísali aj HurricanesPrvý zápas medzi Panthers a Bruins mal jasného víťaza. Podržal nás brankár, tvrdí trénerTréner 7 tímov NHL končí po 40 rokoch trénovania tam, kde začínal Slafkovský sa nevie dočkať zápasu: Potešil fanúšikov, trénoval v tomto útoku Studenič sa už vraj dohodol na zmluve pre budúci ročník Výsledky vyšetrení sú známe: Bude Martin Pospíšil hrať na MS?Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies