Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
04:00info
VAN
EDM
«

Sumáre

Sekera pomohol k ďalšej výhre Hurricanes

Dvanásť zápasov, deväť Slovákov. Len traja z nich sa tešili z víťazstva a len jeden bodoval. Andrej Sekera pomohol k tretej výhre Caroliny v rade.

Hviezdy večera:
1. Jake Allen (STL), 26 zákrokov (čisté konto)
2. Nick Bonino (VAN), 2 góly (vrátane víťazného)
3. Jakub Voráček (PHI), 2 góly (vrátane víťazného)

Sekera pomohol k tretej výhre v rade

Ešte pred týždňom by si asi nikto nepovedal, že by Carolina mohla vyhrať tri zápasy v rade a víťaznú sériu korunovať takým výkonom ako v utorok. Teraz je to realita. Hurricanes prvých osem zápasov prehrali, no v utorok na ľade Columbusu podali veľmi dobrý výkon a víťazstvom 4:2 si víťaznú sériu natiahli na tri zápasy. Prsty vo víťazstve mal aj slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý prihrával na jeden gól. Z jeho spoluhráčov skórovali Zach Boychuk, Riley Nash a Justin Faulk predtým, ako pridal poistku do prázdnej brány Eric Staal. Carolina bola aktívnejšia, a tak Cam Ward čelil len 19 strelám. Recept na neho našiel jeden muž – dvojgólový Nick Foligno. Curtis McElhinney zastavil 33 z 36 striel, ale šiestu prehru svojho tímu v rade neodvrátil. Blue Jackets naposledy takúto zlú sériu zažili v januári 2013. „Menej sme bojovali ako súper, menej korčuľovali. Podľa mňa to víťazstvo chcela Carolina viac,“ povedal tréner Columbusu Todd Richards. Ten Markovi Daňovi umožnil odohrať osem a pol minúty. Získal počas nich len mínusový bod. Na Sekerov „ice-time“ nemal ani z ďaleka. Bojnický rodák odohral 24 minút a 22 sekúnd ako druhý najvyťažovanejší hráč tímu. Okrem asistencie zaznamenal plusový bod a tri strely.

Hviezdy duelu: 1. N. Foligno (CBJ), 2. R. Nash (CAR), 3. J. Faulk (CAR)

Kings v Dallase ukončili sériu prehier

Marián Gáborík odohral vo svojom druhom zápase po zranení 17 a pol minúty, ale okrem štyroch striel si na konto nič nepripísal. V úvodnej tretine mu veľkú šancu zneškodnil domáci gólman. Jeho Los Angeles ale ukončilo štvorzápasovú sériu prehier, keď v Dallase vyhralo pomerom 3:1. Domáci viedli 1:0 po góle Shawna Horcoffa z tretej minúty. Potom už ale Jonathan Quick nekapituloval. Jeho 33 zákrokov by vyšlo nazmar, ak by jeho spoluhráči neskórovali. Ale to sa nestalo. Stav vyrovnal v druhej tretine počas oslabenia dvojbodový Trevor Lewis a o všetkom rozhodla tretia tretina, v ktorej sa do čierneho trafili Dustin Brown a Kyle Clifford. Všetky tri góly inkasoval Kari Lehtonen, ktorý čelil 30 strelám. Stars nevyhrali v posledných piatich zápasoch a doma majú bilanciu 1-1-4. Tú sa budú snažiť vylepšiť vo štvrtok proti Nashvillu. V ten istý večer odohrajú Kings domáci duel proti Islanders.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. D. Brown (LAK), 2. T. Lewis (LAK), 3. S. Horcoff (DAL)

Toews, Versteeg a Crawford doviedli Hawks k výhre nad Habs

Marián Hossa sa tešil z víťazstva ako posledný Slovák, ale aj po dosiahnutí 1000. bodu v NHL pokračuje v skromnejšej bodovej žatve. Nebodoval už v treťom zápase v rade, pričom jeho Blackhawks vyhrali v utorok nad Canadiens hladko 5:0. Jonathan Toews otvoril skóre svojím 200. gólom v NHL a pridal aj jednu asistenciu, Kris Versteeg skóroval dvakrát a presadili sa aj Brad Richards s Patrickom Kaneom. Táto štvorica hráčov prekonala Careyho Pricea z 32 striel. Corey Crawford pri svojom prvom čistom konte v ročníku a 11. celkovo čelil 28 pokusom. Crawford, rodák z predmestia Montrealu, vyhral svoj prvý zápas v Bell Centre a proti tímu z rodného mesta si vylepšil bilanciu na 3-0-2. Hossa v zápase odohral 16 minút a 21 sekúnd. Blízko ku gólu bol počas presilovky v druhej tretine. Price bol ale proti. Bola to najnebezpečnejšia zo štyroch striel trenčianskeho odchovanca. Okrem toho zaznamenal aj štyri trestné minúty.

Hviezdy duelu: 1. J. Toews (CHI), 2. D. Keith (CHI), 3. P. Kane (CHI)

Senators otvorili domácu sériu výhrou nad Red Wings

Ottawa bola v tejto sezóne prestrieľaná v každom zápase s výnimkou jedného. V prvej tretine zápasu proti Detrotu mala prevahu 16:2. Napriek tomu, že ju na gól nevyužila, nakoniec predsa otvorila domáci pobyt víťazstvom 3:1. Skóre stretnutia otvoril v druhej tretine Erik Karlsson, ale jeho krajan Henrik Zetterberg v úvode tretej tretiny vyrovnal. Nerozhodný stav následne prelomil Patrick Wiercioch a bodku za zápasom dal gólom do prázdnej brány Clarke MacArthur. Crag Anderson pomohol k výhre 31 zásahmi. Kľúčový previedol za nerozhodného stavu, keď ho z prečíslenia dvoch na jedného mohol prekonať Tomáš Jurčo. Ten, rovnako ako Tomáš Tatar, nebodoval. Jimmy Howard predviedol 29 zákrokov a ako jeden z mála potešil trénera Mike Babcocka. „Oni hrali síce dobre, ale my sme boli takí zlí, ako sme najviac mohli byť. Nevidel som nás ešte v tomto roku takto hrať. Neradi takéto zápasy vidíte. Je to, samozrejme, sklamanie,“ povedal nespokojný kormidelník. Tatar v zápase odohral 14 a pol minúty s jednou strelou na bránu. Jurčo odohral necelých 12 minút a bránu ohrozil trikrát.

Hviezdy duelu: 1. E. Karlsson (OTT), 2. C. Anderson (OTT), 3. J. Howard (DET)

Marchand rozhodol o výhre nad Panthers

Brad Marchand je vo forme v správny čas. Aj pri absencii štyroch kľúčových hráčov dokázal Boston vyhrať tretí zápas v rade a tento úspech prichádza aj vďaka Marchandovi. Ten v utorok rozhodol počas predĺženia o výhre 2:1 nad Floridou. Zaznamenal aj asistenciu, a tak má v ostatných troch dueloch na konte 4 góly a 2 asistencie. Gólom k výhre pomohol aj Patrice Bergeron, kým Tuukka Rask predviedol 18 zákrokov. Raz ho ohrozil aj Tomáš Kopecký, ktorý urobil aj tri bodyčeky počas necelých 17 minút strávených v akcii. Z jeho spoluhráčov skóroval Jussi Jokinen a Roberto Luongo sa s 23 zákrokmi postaral aspoň o to, že Panthers získali bod aj v šiestom zápase, ktorý v tomto ročníku odohrali na ľade súpera. Špeciálny zápas to bol pre Shawna Thorntona, ktorý odohral prvý duel v TD Garden od odchodu na Floridu. Diváci ho odmenili veľkými ováciami. „Dosť sa ma to dotklo. Bolo to veľmi milé. Je niečo mimoriadne, keď vám ľudia aplaudujú v aréne u súpera. Oceňujem to,“ priznal tvrdý útočník.

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand (BOS), 2. P. Bergeron (BOS), 3. D. Hamilton (BOS)

Voráček doviedol Flyers k výhre nad Oilers

Jakub Voráček hrá najlepší hokej v kariére. Dôkazom toho bol aj utorok, kedy strelil dva góly, aby sa v bodovaní NHL dostal na druhé miesto a zároveň pomohol Philadelphii k výhre 4:1 nad Edmontonom. Pierre-Edouard Bellemare a Luke Schenn takisto skórovali z hráčov Flyers, kým Steve Mason urobil 35 zákrokov pri svojej prvej výhre v ročníku. Pre Philadelphiu však nebolo všetko také ružové. V tretej tretine sa pri blokovaní strely zranil Michael Raffl. Jediný gól Oilers mal na svedomí Ryan Nugent-Hopkins, kým Viktor Fasth urobil 21 zákrokov pri svojom prvom štarte od 14. októbra. Kanadský tím prehral tretí zápas v rade a po prvýkrát v sezóne neuspel proti tímu z Východnej konferencie. Martin Marinčin odohral zhruba 16 minút a na konto si pripísal jeden mínusový bod.

Hviezdy duelu: 1. J. Voráček (PHI), 2. S. Mason (PHI), 3. M. Del Zotto (PHI)

Coyotes porazili Maple Leafs 3:2

Arizona podala jeden zo svojich najlepších výkonov v sezóne a vyplatilo sa. Sam Gagner a Martin Erat skórovali v prvej tretine a v tej nasledujúcej zvýšil vedenie Coyotes na 3:0 Antoine Vermette. Tento náskok tímu stačil na druhú výhru v rade. Mike Smith totiž predviedol 28 zákrokov a kapituloval len dvakrát. V prvých 28 minútach čelil len piatim strelám. Toronto oba svoje góly strelilo počas presiloviek. Najskôr skóroval Dion Phaneuf a drámu z duelu urobil Cody Franson. Pri oboch góloch asistoval aj Phil Kessel. James Reimer zastavil 30 striel a Richard Pánik absolvoval sedem a pol minúty. Počas tohto času stihol urobiť tri bodyčeky, zblokovať tri strely, ohroziť raz bránu a získal aj dve trestné minúty za hrubosť..

Hviezdy duelu: 1. M. Erat (ARI), 2. M. Smith (ARI), 3. S. Gagner (ARI)

Tarasenko, Allen doviedli Blues k šiestej výhre v rade

Vladimir Tarasenko je nezastaviteľný. Jake Allen zastavil všetkých 26 striel pri svojom druhom čistom konte v rade, a tak St. Louis potrebovalo na víťazstvo jediný gól. A kto ho strelil? O futbalovej výhre 1:0 nad New Jersey rozhodol počas presilovky v úvode tretej tretiny Tarasenko. Dvadsaťdvaročný Rus má tak na konte 7 gólov a 2 asistencie v posledných piatich dueloch. Blues aj vďaka tomu vyhrali šiesty zápas v rade. Cory Schneider opustil duel s 22 zákrokmi. S 12 štartmi v rade si vytvoril osobné maximum.

Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko (STL), 2. J. Allen (STL), 3. C. Schneider (NJD)

Greiss vychytal Penguins výhru proti Wild

Náhradník Thomas Greiss nesklamal trénera a za prejavenú dôveru sa odvďačil 33 zákrokmi, ktorými pomohol Pittsburghu k výhre 4:1 nad Minnesotou. Bolo to jeho prvé víťazstvo v drese Penguins. Ako jediný ho prekonal Nino Niederreiter. To už „tučniaci“ viedli po góloch Nicka Spalinga, Brandona Suttera a Chrisa Kunitza. Trojgólový rozdiel priniesol naspäť Patric Hornqvist strelou do prázdnej brány. Sidney Crosby si konto obohatil o asistenciu. Domáci gólman Darcy Kuemper zaknihoval 18 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. T. Greiss (PIT), 2. N. Niederreiter (MIN), 3. M. Koivu (MIN)

Flames pokazili rekordný večer Ovečkina

Alexander Ovečkin zaznamenal dve asistencie, a tak definitívne prekonal rekord Petra Bondru v počte bodov získaných hráčom Capitals. Oslavovať však nemohol. Jeho tím na domácom ľade nestačil na rozbehnuté Calgary. Kanadský tím vyhral 4:3 vďaka gólu Seana Monahana z poslednej minúty predĺženia. Mladík nadviazal na góly Lancea Boumu, Marka Giordana a Markusa Granlunda. Jonas Hiller urobil 31 zákrokov. Nicklas Bäckström, Marcus Johansson a Joel Ward skórovali z hráčov Washingtonu, ktorý prehral piaty zápas v rade. Braden Holtby inkasoval štyri góly z 23 striel.

Hviezdy duelu: 1. S. Monahan (CGY), 2. A. Ovečkin (WSH), 3. N. Bäckström (WSH)

Jets porazili Predators a vyhrali tretí duel v rade

Winnipeg strelil tri presilovkové góly v prvých 12 zápasoch. V utorok využil hneď dve početné prevahy, aby zvíťazil nad Nashvillom 3:1. Andrew Ladd a Mark Scheifele poslali Jets do vedenia 2:0 a skóre uzavrel strelou do prázdnej brány dvojbodový Blake Wheeler. Ondřej Pavelec urobil 23 zákrokov a ako jediný naňho našiel recept Filip Forsberg. Ukončil tak obdobie trvajúce 161 minút a 17 sekúnd, počas ktorého Winnipeg neinkasoval. Carter Hutton dostal dva góly z 25 striel.

Hviezdy duelu: 1. M. Scheifele (WPG), 2. F. Forsberg (NSH), 3. J. Trouba (WPG)

Vancouver zdolal Colorado 5:2

Colorado malo utorkový zápas rozbehnutý dobre. Po góloch Johna Mitchella a Jamieho McGinna viedlo 2:0. Napriek tomu, že Henrik Sedin stav znížil, stále denverský tím vchádzal do tretej tretiny s vedením. Potom však Vancouver strelil štyri góly a v Pepsi Center zarmútil domácich priaznivcov svojou výhrou 5:2. Dva z tých štyroch gólov strelil Nick Bonino, no presadili sa aj Derek Dorsett a Shawn Matthias. Ryan Miller prispel k výhre 20 zákrokmi, Semion Varlamov ich urobil 32. Colorado okrem bodov prišlo aj o Brada Stuarta, ktorý si v druhej tretine poranil nohu.

Hviezdy duelu: 1. N. Bonino (VAN), 2. C. Higgins (VAN), 3. J. Mitchell (COL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Hossa (CHI) 16:21 0 0 0 0 4 4 1
M. Gáborík (LAK) 17:28 0 0 0 0 0 4 0
T. Tatar (DET) 14:33 0 0 0 0 0 1 1
T. Jurčo (DET) 11:49 0 0 0 0 0 3 1
A. Sekera (CAR) 24:22 0 1 1 +1 0 3 1
M. Daňo (CBJ) 08:25 0 0 0 -1 0 0 1
M. Marinčin (EDM) 16:09 0 0 0 -1 0 0 0
T. Kopecký (FLA) 16:46 0 0 0 0 0 1 3
R. Pánik (TOR) 07:33 0 0 0 0 2 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dnes začne 2. kolo play-off NHL aj na západe. Prinesie aj kanadskú sériuNielen produkty NHL: Na Fanda-NHL.sk sa vybavíte aj na majstrovstvá sveta Slovenský obranca má za sebou dramatický zápas o prežitie Favoriti na Conn Smythe Trophy po prvom kole? Na čele hráči Oilers Formácie Slovenska sú známe: Slafkovský obnovil úspešné trio, Nemec vytvoril hviezdny pár Marner začne premýšľať o budúcnosti s Leafs. Matthews prehovoril o záhadnej absencii Kings sa o trénerovi ešte nerozhodli. V otázke vykúpenia hviezdy však majú jasno! Nezabudnuteľný deň: V Bostone bol pri narodení syna, na Floride skóroval pri výhre + video Nemec bude mať nového trénera. Ten posledný mieri do Kanady Cassidy: Golden Knights sa museli vyrovnať s množstvom zranení Poznáme finalistov na Cenu Willieho O’Reeho New Jersey si upísalo veľkú nádej pre obranu i českého brankáraRed Wings si upísali veľkú švédsku nádej. Obrancu si upísali aj HurricanesPrvý zápas medzi Panthers a Bruins mal jasného víťaza. Podržal nás brankár, tvrdí trénerTréner 7 tímov NHL končí po 40 rokoch trénovania tam, kde začínal Slafkovský sa nevie dočkať zápasu: Potešil fanúšikov, trénoval v tomto útoku Studenič sa už vraj dohodol na zmluve pre budúci ročník Výsledky vyšetrení sú známe: Bude Martin Pospíšil hrať na MS?Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies