Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
04:00info
VAN
EDM
«

Sumáre

Halák s Višňovským ukončili sériu prehier, Tatar zaistil Detroitu bod

V NHL sa v stredu odohrali tri zápasy a predstavili sa v nich štyria Slováci. Bodovali dvaja – Tomáš Tatar skóroval, Ľubomír Višňovský asistoval. Jaroslav Halák zase vychytal víťazstvo.

Hviezdy večera:
1. John Tavares (NYI), 2 góly (vrátane víťazného)
2. Derick Brassard (NYR), 1 gól (víťazný), 1 asistencia
3. P.A. Parenteau (MTL), 1 gól, premenený víťazný nájazd

Halák i Višňovský pomohli Islanders k výhre nad Ducks

Jaroslav Halák chcel v stredu ukončiť trojzápasovú sériu prehier Islanders a osobnú štvorzápasovú. Svoj cieľ splnil. Proti Anaheimu predviedol 32 zákrokov, aby tím z Long Islandu doviedol k výhre 3:2. K nej prispel aj Ľubomír Višňovský, ktorý nahrával na víťazný gól. O ten sa postaral počas presilovky v tretej minúte predĺženia John Tavares. Bol to jeho druhý gól v stretnutí. Spolu s Kyleom Okposom vybudovali dvojgólové vedenie Islanders, ktoré však v druhej tretine zmazali Matt Beleskey a Emerson Etem. Práve v tej tretine Ducks ožili po tom, čo Haláka v úvodnom dejstve ohrozili len štyrikrát. V ich bráne stál Jason LaBarbera, ktorý čelil 36 strelám. Višňovský, ktorý odohral 22 a pol minúty, ho ohrozil trikrát. Na konto si pripísal ale aj jeden mínusový bod. Anaheim nastúpil bez Ryana Getzlafa a Coreyho Perryho, ktorých trápi chrípka.

Hviezdy duelu: 1. J. Tavares (NYI), 2. H. Lindholm (ANA), 3. M. Beleskey (ANA)

Tatar zaistil Detroitu bod, Brassard New Yorku víťazstvo

Rangers vyhrávali nad Red Wings 2:0 a minútu pred koncom tretej tretiny aj 3:2. Detroit vždy vyrovnal a po druhýkrát sa to podarilo 7,7 sekundy pred koncom normálneho hracieho času Tomášovi Tatarovi. Strelou do odkrytej brány využil presilovku a vynútil predĺženie, vďaka čomu Detroit získal bod. Ten druhý nakoniec získali Rangers zásluhou Dericka Brassarda, ktorý v nadstavenom čase využil vylúčenie Pavla Daciuka. Brassard nadviazal na góly Ricka Nasha, Martina St. Louisa a Leeho Stempniaka z normálneho hracieho času. Henrik Lundqvist zastavil 25 striel, vrátane trestného strieľania Gustava Nyquista. Okrem slovenského útočníka ho prekonali aj Jakub Kindl a Daniel Cleary (v rozmedzí 13 sekúnd). Jeho krajan v protiľahlej bráne, Jonas Gustavsson, predviedol 26 zákrokov. Kým Rangers majú v ostatných ôsmich dueloch bilanciu 5-1-2, Red Wings prehrali tretí duel v rade. V stredu na to doplatil Tomáš Jurčo, ktorý bol zdravým náhradníkom. Tatar odohral necelých 17 minút a zaznamenal aj tri strely na bránu.

Článok pokračuje pod reklamou

Štvrtý gól Tatara v ročníku:

Hviezdy duelu: 1. R. Nash (NYR), 2. M. Hunwick (NYR), 3. D. Brassard (NYR)

Parenteau rozhodol o výhre Canadiens nad Sabres

P.A. Pareanteau sa stal hrdinom Montrealu v stredajšom zápase na ľade Buffala. Tridsaťjedenročný Kanaďan strelil jediný gól svojho tímu v normálnom hracom čase a v tretej sérii samostatných nájazdoch rozhodol o výhre 2:1. Canadiens vďaka nej ukončili trojzápasovú sériu prehier. Dôležitý bol aj výkon Dustina Tokarského, ktorého Sabres ohrozili 32 strelami. Dve boli z hokejky Andreja Meszároša. Slovenský obranca bol najvyťažovanejším hráčom zápasu a počas 28 minút a 11 sekúnd strávených v akcii zaznamenal aj mínusový bod. Z jeho spoluhráčov skóroval Drew Stafford, ktorý počas presilovky vyrovnával na 1:1. Bol to ešte len druhý presilovkový gól tímu v ročníku. Buffalo získalo cenný bod aj vďaka 31 zásahom Michaela Neuvirtha. „Habs“ pri ceste za víťazstvom prišli o Michaela Bournivala. V prvej tretine utrpel zranenie hornej časti tela.

Hviezdy duelu: 1. P. Parenteau (MTL), 2. M. Neuvirth (BUF), 3. D. Tokarski (BUF)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 32/34 (94,1%) - - - - - - -
Ľ. Višňovský (NYI) 22:27 0 1 1 -1 0 3 1
A. Meszároš (BUF) 28:11 0 0 0 -1 0 2 2
T. Tatar (DET) 16:43 1 0 1 0 0 3 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slovensko odohralo posledný prípravný duel. Slafkovský sa zaskvel výstavným gólom + videoHartova trofej má finalistov: O najprestížnejšiu cenu zabojujú len útočníciDnes začne 2. kolo play-off NHL aj na západe. Prinesie aj kanadskú sériuNielen produkty NHL: Na Fanda-NHL.sk sa vybavíte aj na majstrovstvá sveta Slovenský obranca má za sebou dramatický zápas o prežitie Favoriti na Conn Smythe Trophy po prvom kole? Na čele hráči Oilers Formácie Slovenska sú známe: Slafkovský obnovil úspešné trio, Nemec vytvoril hviezdny pár Marner začne premýšľať o budúcnosti s Leafs. Matthews prehovoril o záhadnej absencii Kings sa o trénerovi ešte nerozhodli. V otázke vykúpenia hviezdy však majú jasno! Nezabudnuteľný deň: V Bostone bol pri narodení syna, na Floride skóroval pri výhre + video Nemec bude mať nového trénera. Ten posledný mieri do Kanady Cassidy: Golden Knights sa museli vyrovnať s množstvom zranení Poznáme finalistov na Cenu Willieho O’Reeho New Jersey si upísalo veľkú nádej pre obranu i českého brankáraRed Wings si upísali veľkú švédsku nádej. Obrancu si upísali aj HurricanesPrvý zápas medzi Panthers a Bruins mal jasného víťaza. Podržal nás brankár, tvrdí trénerTréner 7 tímov NHL končí po 40 rokoch trénovania tam, kde začínal Slafkovský sa nevie dočkať zápasu: Potešil fanúšikov, trénoval v tomto útoku Studenič sa už vraj dohodol na zmluve pre budúci ročník Výsledky vyšetrení sú známe: Bude Martin Pospíšil hrať na MS?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies