Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
04:00info
VGK
DAL
«

Sumáre

Hossa s Tatarom asistovali, Sekera a Marinčin vyhrali

V piatok sa v NHL odohralo päť zápasov aj s piatimi Slovákmi. Tomáš Tatar a Marián Hossa asistovali, kým z výhier sa tešili okrem Tatara aj Andrej Sekera a Martin Marinčin.

Hviezdy večera:
1. Mike Smith (ARI), 37/39, 94,9% úspešnosť zákrokov
2. Niklas Kronwall (DET), 1 gól, 1 asistencia
3. Andre Burakovsky (WSH), 1 gól, 1 asistencia

Tatar asistoval pri výhre Detroitu

Tomáš Tatar v presilovej hre nabil zadovkou Jakubovi Kindlovi a československá spolupráca priniesla gól na 1:1, ktorý Detroit naštartoval k obratu a k domácemu víťazstvu 4:2 nad New Jersey. Slovenský útočník si v ňom pripísal prvú asistenciu v sezóne a počas 14 a pol minúty na ľade vyslal na Coryho Schneidera (20/24) jednu strelu. Toho prekonali aj dvojbodový Niklas Kronwall, Johan Franzen (víťazný gól) a Brendan Smith predtým, ako ho po dvoch tretinách nahradil Keith Kinkaid (7/7). Bodku za zápasom dal v úvode tretej časti hry Jordin Tootoo, ktorý sa vrátil do akcie po siedmich dueloch. Jimmy Howard čelil len 17 strelám. Kým Detroit ukončil sériu troch prehier, Devils prehrali tretí raz za sebou. Tomáš Jurčo bol v druhom zápase v rade zdravým náhradníkom, Pavel Daciuk nehral pre zranenie slabín.

Hviezdy duelu: 1. N. Kronwall (DET), 2. J. Kindl (DET), 3. G. Nyquist (DET)

Článok pokračuje pod reklamou

Washington ukončil sériu prehier, Hossa asistoval

V predohrávke tohtosezónneho zápasu Winter Classic uspel Washington, ktorý vyhral v Chicagu 3:2 a ukončil sériu piatich prehier. „Prehrali sme veľa zápasov, aj keď sme hrali dobre. Keď veci nejdú správne, prestávate si veriť. Toto víťazstvo nám hádam dodá sebavedomie" povedal tréner Capitals Barry Trotz pre AP. Domácich posielali do dvojgólového vedenia Brandon Saad a Duncan Keith. Pri Saadovom góle si štvrtú asistenciu v ročníku pripísal Marián Hossa, ktorý peknou prihrávkou v úniku dvoch proti jednému načal druhú tisícku bodov. V akcii strávil 15 a pol minúty aj so ziskom mínusového bodu, bodyčeku, dvoch striel a dvoch trestných minút. Capitals otočili zápas v priebehu necelých piatich minút v závere druhej časti hry. Víťazný presný zásah vsietil Joel Ward päť sekúnd pred koncom druhej tretiny, pred ním sa presadili dvojbodoví Marcus Johansson a Andre Burakovsky. Braden Holtby zastavil 38 striel, jeho náprotivok Corey Crawford urobil 21 zásahov. Blackhawks prehrali tretí domáci duel v sérii, no po 163 minútach a 34 sekundách ukončili gólové suchoty v United Center.

Hossov 1001. bod kariéry:

Hviezdy duelu: 1. A. Burakovsky (WSH), 2. D. Keith (CHI), 3. M. Niskanen (WSH)

Marinčin vyhral súboj s Meszárošom, ani jeden nebodoval

V Buffale proti sebe nastúpili aj dvaja slovenskí obrancovia. Spokojnejší bol po zápase hosťujúci Martin Marinčin, ktorého Edmonton vyhral 3:2 a zaknihoval prvý triumf v šiestom dueli sezóny na ľade súpera. Rozdielový gól strelil Boyd Gordon, ktorého na listine strelcov doplnili Mark Arcobello a Iiro Pakarinen (prvý gól v NHL). Teddy Purcell dvakrát asistoval a Viktor Fasth chytil 29 striel. Prekonali ho Matt Moulson a Drew Stafford. Michal Neuvirth bol zasypaný 52 strelami, no so 49 si poradil a vyslúžil si post tretej hviezdy duelu. Jednu na neho vyslal Marinčin, ktorý si počas takmer 19 minút pripísal aj „mínusku" a blok. Andrej Meszároš odkorčuľoval 17 a pol minúty s jedným bodyčekom, dvoma strelami a štyrmi trestnými minútami. Kým Oilers ukončili sériu štyroch prehier, Sabres prehrali druhý zápas v rade. „Keď nesúťažíte a nechcete bojovať o puk, stane sa toto. Je to stále tá istá pesnička. Najhoršie na tom je, že sme viedli 2:1. Urobili sme najväčšie chyby a darovali im dva góly, ktoré ich poslali do vedenia," povedal pre AP tréner Buffala Ted Nolan.

Hviezdy duelu: 1. T. Purcell (EDM), 2. I. Pakarinen (EDM), 3. M. Neuvirth (BUF)

Lindholm rozhodol o výhre Hurricanes, Slováci nebodovali

Elias Lindholm skóroval 38 sekúnd pred koncom predĺženia v presilovej hre, aby rozhodol o domácej výhre Caroliny 3:2 nad trápiacim sa Columbusom. V riadnej hracej dobe sa presadili Jeff Skinner a dvojbodový Viktor Rask, kým Cam Ward prispel ku štvrtému triumfu v sérii 29 zákrokmi. Prekonal ho len dvojgólový Scott Hartnell. Boone Jenner mu prihral na oba góly a Curtis McElhinney kryl 32 striel. Blue Jackets bodovali prvý raz po šiestich dueloch, no sériu bez víťazstva predĺžili už na sedem zápasov. Pomohol k tomu aj Andrej Sekera, ktorý odohral takmer 23 minút s jednou strelou na bránu a dvoma zblokovanými pokusmi. Marko Daňo bol len zdravým náhradníkom. Carolina zdolala Columbus aj v druhom vzájomnom dueli v priebehu troch dní. „Boli sme už lepší, ale stále sa musíme zlepšovať. Dnešok bol dobrý, ale nestačilo to," povedal pre agentúru AP tréner tímu z Ohia, Todd Richards.

Hviezdy duelu: 1. E. Lindholm (CAR), 2. J. Skinner (CAR), 3. C. Ward (CAR)

Smith doviedol Coyotes k tretej výhre v sérii

Mike Smith zastavil 37 striel počas 65 minút a chytil aj dva nájazdy, aby Arizona vyhrala v Anaheime 3:2. Sam Gagner a Mikkel Boedker svoje nájazdy premenili, aby pomohli Coyotes k tretiemu triumfu v sérii. Ducks viedli po prvej tretine 2:0 zásluhou navrátilca do zostavy Ryana Getzlafa a Matta Beleskeyho, no ani 23 zákrokov Frederika Andersena im na víťazstvo nestačilo. V druhej časti hry totiž v priebehu 58 sekúnd skórovali Rob Klinkhammer a Shane Doan. Ten si pripísal 33. presný zásah proti Ducks v kariére, čím prekonal ligový rekord Bretta Hulla. Kalifornskému tímu chýbal pre chrípku najlepší strelec súťaže, Corey Perry.

Hviezdy duelu: 1. J. Silfverberg (ANA), 2. R. Kesler (ANA), 3. M. Smith (ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 14:26 0 1 1 0 0 1 0
M. Hossa (CHI) 15:38 0 1 1 -1 2 2 1
A. Sekera (CAR) 22:48 0 0 0 0 0 1 0
M. Marinčin (EDM) 18:53 0 0 0 -1 0 1 0
A. Meszároš (BUF) 17:28 0 0 0 0 4 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska McDavid a spol. oslavujú! Obhajca má zrazu nôž na krku Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyDôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies