Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
04:00info
VGK
DAL
«

Sumáre

Sekera asistoval, Jágr je 6. najlepším strelcom histórie NHL

V pondelok sa v NHL odohrali len dve stretnutia, v ktorých Slovensko zastupoval Andrej Sekera. Obranca Caroliny asistoval pri víťazstve nad Calgary. Jaromír Jágr skóroval a stal sa šiestym najlepším strelcom v ligovej histórii.

Hviezdy večera:
1. Patrice Bergeron (BOS), 1 gól, 2 asistencie
2. Justin Faulk (CAR), 1 gól, 2 asistencie
3. Cam Ward (CAR), 22/23, 95,7% úspešnosť zákrokov

Sekera pomohol asistenciou k víťazstvu Caroliny

Justin Faulk strelil v úvode druhej tretiny víťazný gól v presilovej hre a pridal dve asistencie, aby Carolina zvíťazila na domácom ľade 4:1 nad Calgary a zaknihovala piatu výhru z ostatných šiestich zápasov. Vo všetkých pritom získala aspoň bod. „Zlepšili sme sa po Boychukovom góle. Išlo nám to potom lepšie. Mali sme aj trochu šťastia, získali sme momentum a hrali dobre," povedal pre agentúru AP tréner Hurricanes Bill Peters. Výraznou mierou prispel k výhre Cam Ward, ktorý zastavil 22 z 23 striel súpera, aby zaznamenal piaty triumf v sérii. Z jeho spoluhráčov skórovali aj Zach Boychuk, Jeff Skinner a Tim Gleason, ktorý dal výsledku konečnú podobu. Pri Boychukovom góle na 1:1 si sekundárnu a jeho šiestu asistenciu v sezóne pripísal slovenský obranca Andrej Sekera. Bojnický rodák bol s časom 21:34 druhým najvyťažovanejším hráčom tímu. Okrem kanadského bodu nazbieral aj dva plusové body, tri strely na bránu a tri zblokované pokusy. Pre Skinnera, ktorý v zápase aj asistoval, to bol jubilejný 100. gól v NHL. Čestný úspech Flames zaznamenal David Jones, ktorý otváral skóre stretnutia v 14. minúte duelu v početnej prevahe. Jonas Hiller opustil zápas s 27 zákrokmi. Kanadský tím zakončil päťzápasový trip s bilanciou 3-2-0. „Zaslúžili si zvíťaziť. Boli lepším tímom. Všetci, od prvého do posledného hráča, boli lepší než my. Dali sme prvý gól, no potom sme ich nechali otočiť zápas. To nie je typické pre náš klub. Máme na viac a my to vieme. Zajtra ráno už to bude OK, ale teraz je to ťažké predýchať. S tripom som každopádne spokojný," zhodnotil výkon tímu tréner Calgary Bob Hartley pre AP.

Skinnerov 100. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. J. Faulk (CAR), 2. J. Skinner (CAR), 3. C. Ward (CAR)

Článok pokračuje pod reklamou

Boston zdolal New Jersey a natiahol sériu výhier

Seth Griffith sa v závere druhej časti hry preštrikoval pomedzi dvoch obrancov a efektným zakončením pomedzi nohy prekonal Coryho Schneidera, aby rozhodol o domácej výhre Bostonu nad New Jersey 4:2. „Určite je to niečo, o čom vieme, že na tom môžeme stavať. Dáva nám to sebavedomie a ak hráme našu hru a vraciame sa k nášmu hernému systému, je ťažké nás poraziť. Čaká nás dvojzápasový trip so skvelými tímami. Nebude to ľahké, no musíme stavať na tom, čo sme robili doteraz," povedal pre AP Patrice Bergeron, prvá hviezda duelu i večera. Carl Soderberg skóroval v presilove hre, Bergeron strelil gól a pridal dve asistencie a Reilly Smith zaznamenal gól a asistenciu. Tuukka Rask predviedol 26 zákrokov. Prekonali to Travis Zajac, ktorý otvoril skóre zápasu a Jaromír Jágr, ktorý vyrovnával na 2:2. Český veterán zaknihoval 708. presný zásah v NHL, čím sa vyrovnal Mikeovi Gartnerovi na šiestom mieste historického poradia strelcov. Absolvoval pritom 1488. duel kariéry, čím zasa o jeden zápas prekonal legendárneho Waynea Gretzkého na 17. mieste historického rebríčka ligy. Mike Cammalleri, ktorý sa po šiestich zápasoch vrátil do akcie, prihrával na oba góly Devils a Schneider kryl 19 striel súpera. Kým Bruins vyhrali piaty súboj v sérii, vrátane štyroch domácich triumfov v rade, Devils nedokázali zvíťaziť v ostatných štyroch dueloch. „Myslím si, že sme podali priemerný výkon," skonštatoval pre AP tréner Peter DeBoer.

Krásny víťazný gól Setha Griffitha:

Pozri aj: Jágr vyrovnal Gartnera v historickom poradí strelcov + video

Hviezdy duelu: 1. P. Bergeron (BOS), 2. R. Smith (BOS), 3. S. Griffith (BOS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Sekera (CAR) 21:34 0 1 1 2 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska McDavid a spol. oslavujú! Obhajca má zrazu nôž na krku Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyDôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies