Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
04:00info
VGK
DAL
«

Sumáre

Meszároš pomohol bodom k hladkej výhre Sabres

V sobotu sa v NHL odohralo 12 zápasov, v ktorých sa predstavilo aj päť Slovákov. Bodoval len jeden – Andrej Meszároš.

Hviezdy večera:
1. Tyler Ennis (BUF), 1 gól, 2 asistencie
2. Sergej Bobrovskij (CBJ), 36/37, 97,3% úspešnosť zákrokov
3. Tuukka Rask (BOS), 33/34, 97,1% úspešnosť zákrokov

Meszároš pomohol bodom k hladkej výhre nad Torontom

V Buffale na seba narazili dvaja slovenskí hráči a ten domáci, obranca Andrej Meszároš, sa tešil z víťazstva svojho tímu 6:2 nad Torontom. Prispel k nemu navyše jednou asistenciou, keď bol na počiatku akcie, ktorá viedla k víťaznému gólu. Jeho autorom bol Drew Stafford. Okrem neho sa ale presadili aj Tyler Ennis, Matt Moulson, Tyler Myers a dvakrát Zemgus Girgensons. Ennis a Moulson zaznamenali aj dve asistencie a k prvej domácej výhre v normálnom hracom čase prispel aj Michal Neuvirth, ktorý urobil 32 zákrokov. Sabres ukončili sériu piatich prehier v rade. „Máme ťažkú sezónu a je dosť ťažké, keď nevyhrávate zápasy. Dnes sme ale hrali úplne odlišne. Hrali sme desaťkrát lepšie ako predtým,“ povedal Girgensons. Meszároš strávil na ľade 19 minút a zaznamenal aj dva plusové body. Richard Pánik odohral 13 a štvrť minúty s jedným streleckým pokusom. Z jeho spoluhráčov sa do čierneho trafili David Clarkson a Phil Kessel, kým James Reimer inkasoval šesť gólov z 35 striel.

Hviezdy duelu: 1. T. Ennis (BUF), 2. Z. Girgensons (BUF), 3. D. Stafford (BUF)

Boston získal cenné víťazstvo, Sekera najvyťažovanejší

Boston odolal v tretej tretine snahe Caroliny a nakoniec ju v Raleigh porazil tesne 2:1, aby po dvoch trpkých prehrách s kanadským rivalmi, Torontom a Montrealom, získal psychologicky dôležitú výhru. Všetky tri góly padli v prvej tretine, v ktorej sa ujali vedenia domáci zásluhou Jiřího Tlustého. Do prestávky sa ale podarilo Sethovi Griffithovi a Patriceovi Bergeronovi stav otočiť. V druhej tretine mali Bruins prevahu, tretia pre zmenu patrila Hurricanes. Brankári už ale nekapitulovali. Tuukka Rask sa stal prvou hviezdou duelu, keď k výhre prispel 33 zákrokmi. Cam Ward ich urobil o desať menej. V akcii nechýbal ani Andrej Sekera. Nebodoval, ale zaznamenal dve strely a dva bodyčeky. Slovenský obranca bol navyše najvyťažovanejším hráčom duelu, keď odohral 24 minút a 14 sekúnd.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. T. Rask (BOS), 2. P. Bergeron (BOS), 3. M. Lucic (BOS)

Stoll rozhodol o výhre Kings nad Ducks

Anaheim v stredu porazil Los Angeles 6:5 po nájazdoch, ale v sobotu bola situácia opačná – z výhry 3:2 sa tešili „Králi“. Tento raz o osude zápasu rozhodlo predĺženie, v ktorom využil presilovú hru dvojbodový Jarret Stoll, ktorý naposledy skóroval v apríli. V normálnom hracom čase sas presadili Tyler Toffoli a Anže Kopitar, ktorí reagovali na góly Emersona Etema a Ryana Keslera. Všetky tri góly L.A. padli v špeciálnych situáciách – Toffoli skóroval v oslabení, Kopitar a Stoll v presilových hrách. Jonathan Quick prispel k výhre 27 zákrokmi, Frederik Andersen čelil 37 strelám. Päťkrát ho ohrozil Marián Gáborík, ale nakoniec v dueli nebodoval. Na ľade strávil 19 a pol minúty a zaknihoval jeden mínusový bod. Aj tento duel dvoch rivalov bol fyzický a dokopy diváci vo dvoch dueloch v priebehu štyroch dní videli 162 bodyčekov.

Hviezdy duelu: 1. J. Quick (LAK), 2. T. Toffoli (LAK), 3. R. Kesler (ANA)

Lightning ukončili víťaznú sériu Islanders

Nováčik Cedrique Paquette chce zostať v prvom tíme a je to vidno. V sobotu strelil víťazný gól, ktorým pomohol Tampe Bay k výhre 5:2 nad New Yorkom Islanders. Vo štvrtok bol len na tribúne, v sobotu v zostave nahradil Jonathana Drouina. Okrem neho však k výhre prispeli strelecky aj Ryan Callahan, Valtteri Filppula, Tyler Johnson a Radko Gudas, kým Ben Bishop urobil 25 zákrokov. V bráne Islanders stál Chad Johnson, ktorý predviedol 23 zásahov. O góly „Ostrovanov“, ktorí prišli o päťzápasovú sériu výhier, sa postarali Brock Nelson a Josh Bailey. Ľubomír Višňovský odohral 19 minút, ale nebodoval. Na konto si pripísal iba jeden mínusový bod.

Hviezdy duelu: 1. R. Callahan (TBL), 2. T. Johnson (TBL), 3. J. Garrison (TBL)

Kuemper a Granlund rozhodli o výhre Wild

Minnesota mala bilanciu vonku 2-6-0 a v Dallase od marca 2013 vyhrala len jeden duel z 20. V sobotu sa ale dočkala víťazstva 2:1. Darcy Kuemper urobil 27 zákrokov, a hoci inkasoval ako prvý, jeho spoluhráči dokázali stav otočiť. Na 1:1 vyrovnal Erik Haula a víťazný gól strelil len 40 sekúnd po začiatku tretej tretiny Mikael Granlund. Jediný gól Stars mal na svedomí Antoine Roussel, kým Kari Lehtinen zaknihoval 20 zákrokov. Dallas má proti tímom z Centrálnej divízie nepriaznivú bilanciu 0-4-2.

Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper (MIN), 2. M. Granlund (MIN), 3. A. Roussel (DAL)

Duchene rozhodol o výhre Avalanche nad Devils

Matt Duchene skóroval necelé tri minúty pred koncom tretej tretiny, aby rozhodol o víťazstve Colorada na ľade New Jersey 3:2, ktoré bolo druhé v sérii. Gólmi k nemu prispeli aj John Mitchell a Erik Johnson, ktorí dvakrát dobiehali jednogólový náskok súpera. Semjon Varlamov urobil 23 zákrokov. Prekonali ho Martin Havlát a Eric Gelinas. Patrik Eliáš prihral na oba góly Devils a Cory Schnedier kryl 26 striel. Nezabránil ale ukončeniu krátkej, dvojzápasovej víťaznej série. Avalanche zakončili štvorzápasový trip dvomi výhrami v rade (2-2-0).

Hviezdy duelu: 1. M. Duchene (COL), 2. P. Eliáš (NJD), 3. E. Johnson (COL)

Penguins vrátili Rangers prehru spred štyroch dní

Bradon Sutter premenil vo štvrtej sérii rozhodujúci samostatný nájazd, aby Pittsburgh zdolal na domácom ľade New York Rangers 3:2 a oplatil mu prehru 0:5 z utorka. Po nájazde Dana Boylea sa najskôr tešili hostia, no rozhodcovia gól neuznali. V riadnom hracom čase otvoril skóre duelu Blake Comeau, no už o 15 sekúnd vyrovnal Lee Stempniak. O necelé dve minúty poslal Rangers do vedenia Martin St. Louis v početnej prevahe. Do predĺženia poslal duel dvojbodový Jevgenij Malkin. Marc-Andre Fleury predviedol 29 zákrokov a poradil si aj s troma nájazdami. Jeho náprotivok, Henrik Lundqvist, čelil 38 strelám. „Bol to prinajmenšom zábavný zápas. Oba tímy naplno súťažili a mali nejaké svetlé chvíle. Brankári boli fenomenálni na oboch stranách. Chvíľu sme si mysleli, že sme vyhrali v nájazdoch, no nakoniec vyhrali oni. Taký je hokej," povedal pre agentúru AP tréner Rangers Alain Vigneault.

Pozri aj: Boyleovi neuznali víťazný gól v nájazdoch + video

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin (PIT), 2. M. Fleury (PIT), 3. H. Lundqvist (NYR)

Bobrovskij po návrate do akcie vychytal výhru Columbusu

Sergej Bobrovskij sa postavil do brány po ôsmich zápasoch od zlomeniny prsta na ruke a bol to návrat vo veľkom štýle. Ruský brankár zastavil 36 striel, aby doviedol Columbus k domácemu triumfu 2:1 nad San Jose. Bolo to jeho 100. víťazstvo v NHL a druhá výhra Blue Jackets v rade po sérii deviatich porážok. „Niektoré naše chyby boli naozaj zbytočné, no našli sme cestu k víťazstvu," skonštatoval pre AP tréner tímu z Ohia, Todd Richards. Víťazný presný zásah vsietil Cam Atkinson v presilovej hre po tom, ako strelecký účet duelu otvoril David Savard. Kontaktný gól Sharks zaznamenal Joe Pavelski v závere druhej tretiny. Antti Niemi čelil 28 strelám.

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij (CBJ), 2. C. Atkinson (CBJ), 3. D. Savard (CBJ)

Smith, Rinne priviedli Predators k triumfu nad Jets

Craig Smith skóroval dve minúty pred koncom zápasu a Pekka Rinne chytil 21 striel súpera, aby Nashville uspel na domácom ľade proti Winnipegu pomerom 2:1. Druhý gól Predators strelil James Neal, ktorý vyrovnával na 1:1. Úvodný presný zásah duelu vsietil Blake Wheeler vo vlastnom oslabení po tom, čo zachytil rozohrávku súpera v strednom pásme. Ondřej Pavelec opustil zápas s 27 zákrokmi. „Bol som šťastný, keď som videl, ako sme vyšli na ľad, hrali defenzívne a pritom tlačili na súpera. Aj keď je skóre v závere vyrovnané, stále sa snažíte strieľať na bránu. Bolo skvelé, že Craig bol schopný skórovať," zhodnotil pre AP výkon tímu tréner Predators Peter Laviolette, ktorý zaknihoval 400. víťazstvo v NHL.

Hviezdy duelu: 1. C. Smith (NSH), 2. J. Neal (NSH), 3. P. Rinne (NSH)

Blues vyhrali desiaty z ostatných jedenástich duelov

Jaden Schwartz (víťazný gól), David Backes a Patri Berglund zaznamenali po góle a asistencii, aby St. Louis zvíťazilo nad Washingtonom 4:1 a pripísalo si 10. výhru z posledných 11 zápasov. Strelecky sa presadil aj Jori Lehtera a Kevin Shattenkirk nazbieral dve prihrávky. Brian Elliott chytil 24 z 25 striel Capitals. Za jeho chrbát prešla len jedna z hokejky Joela Warda, ktorý vyrovnával na 1:1. Justin Peters kryl 30 striel, no nezabránil druhej prehre Capitals v rade.

Hviezdy duelu: 1. J. Schwartz (STL), 2. K. Shattenkirk (STL), 3. D. Backes (STL)

Canadiens zdolali Flyers vďaka využitým presilovkám

Montreal strelil prvé tri góly v presilových hrách, aby nakoniec zdolal Philadelphiu 6:3 a zaznamenal piaty triumf v sérii. P.A. Parenteau vsietil dva góly, vrátane víťazného, Dale Weise strelil posledné dva a na listine strelcov ich doplnili P. K. Subban a David Desharnais. Andrej Markov, Tomáš Plekanec, Sergej Gončar, Max Pacioretty a Alex Galchenyuk si pripísali po dve asistencie, kým Carey Price prispel k výhre 26 zásahmi. Prekonali ho dvojgólový Brayden Schenn, ktorý znižoval z 0:3 na 2:3 a Matt Read v početnej prevahe. Jakub Voráček prihral na dva góly a Ray Emery urobil 22 zákrokov. Gončar zaknihoval 800. bod kariéry, kým tréner Canadiens Michel Therrien 300. víťazstvo v NHL.

Hviezdy duelu: 1. P.A. Parenteau (MTL), 2. D. Desharnais (MTL), 3. D. Weise (MTL)

Rozbehnutí Flames pokorilli aj Senators

Paul Byron, Markus Granlund a dvojbodový Josh Jooris (víťazný gól v presilovke) otočili skóre z 0:1 na 3:1, aby Calgary vyhralo na domácom ľade nad Ottawou 4:2 a pripísalo si šieste víťazstvo z ostatných ôsmich duelov. Štvrtý gól Flames vsietil dvojbodový Lance Bouma, kým Karri Rämö predviedol 23 zákrokov. Góly mu strelili Clarke MacArthur a Bobby Ryan. Craig Anderson čelil rovnako 25 strelám Flames, ktorí vyhrali aj druhý zápas zo série piatich domácich súbojov.

Hviezdy duelu: 1. L. Bouma (CGY), 2. P. Byron (CGY), 3. K. Rämö (CGY)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Sekera (CAR) 24:14 0 0 0 0 0 2 2
A. Meszároš (BUF) 19:09 0 1 1 +2 0 0 1
R. Pánik (TOR) 13:14 0 0 0 0 0 1 0
M. Gáborík (LAK) 19:24 0 0 0 -1 0 5 0
Ľ. Višňovský (NYI) 19:04 0 0 0 -1 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska McDavid a spol. oslavujú! Obhajca má zrazu nôž na krku Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyDôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies