Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
04:00info
VGK
DAL
«

Sumáre

Gáborík hviezdou zápasu, Marinčin opäť prehral

V siedmich utorkových zápasoch NHL nastúpili len dvaja Slováci. Marián Gáborík strelil gól a pridal asistenciu pri prehre s Nashville, Martin Marinčin nebodoval a tiež sa netešil z výhry.

Hviezdy večera:
1. Tyler Seguin (DAL), 2 góly (vrátane víťazného)
2. Ryan Miller (VAN), 20/20, čisté konto
3. Bryan Little (WPG), 1 gól, 1 asistencia

Gáborík skóroval aj asistoval pri prehre s Nashville

James Neal sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch v šiestej sérii, aby rozhodol o domácom víťazstve Nashville nad obhajcom titulu 4:3. V riadnej hracej dobe z jeho spoluhráčov skórovali dvojbodový Craig Smith, Ryan Ellis a Eric Nyström. Colin Wilson dvakrát asistoval a Pekka Rinne prispel k ôsmemu domácemu triumfu z desiatich duelov 18 zákrokmi a šiestimi chytenými nájazdmi. Bol medzi nimi aj ten od Mariána Gáboríka, ktorý ho ale prekonal už po minúte hry v druhej tretine. Po peknom vysunutí od Jeffa Cartera posielal Kings do vedenia 2:1. Predtým pridal aj asistenciu na vyrovnávajúci gól Jamieho McBaina a stal sa treťou hviezdou zápasu. Bol to jeho štvrtý gól i asistencia v sezóne. Počas 17 minút a 22 sekúnd na ľade si pripísal aj plusový bod, tri strely a jeden bodyček. Zvyšný gól Kings vsietil Drew Doughty po peknej individuálnej akcii už po 38 sekundách záverečnej tretiny. Martin Jones opustil duel s 30 zásahmi.

Hviezdy duelu: 1. C. Smith (NSH), 2. C. Wilson (NSH), 3. M. Gáborík (LAK)

Článok pokračuje pod reklamou

Seguin dvoma gólmi zariadil triumf Dallasu nad Edmontonom

Tyler Seguin strelil v druhej tretine dva góly, vrátane víťazného, aby si s 18 presnými zásahmi upevnil líderskú pozíciu v poradí ligových strelcov a výrazne prispel k domácej výhre Dallasu nad Edmontonom 3:2. Otvárací gól duelu vsietil nováčik John Klingberg, ktorý pridal aj asistenciu a predĺžil svoju bodovú sériu na päť zápasov. Kari Lehtonen predviedol 35 zákrokov. Prekonali ho Boyd Gordon pri vlastnom oslabení a Taylor Hall, ktorý už len skorigoval stav duelu svojím 100. gólom v NHL. Viktor Fasth kryl 31 striel a Seguinovi zmaril v závere veľkú šancu na hetrik. Kým Stars vyhrali tretí duel v rade, Oilers nezvíťazili v ostatných siedmich zápasoch. Nezabránil tomu ani Martin Marinčin, ktorý odohral takmer 15 minút. Na Lehtonena vyslal jednu strelu, no pripísal si aj plusový bod, bodyček a dve zblokované strely.

Hviezdy duelu: 1. T. Seguin (DAL), 2. J. Klingberg (DAL), 3. K. Lehtonen (DAL)

Kane, Hutchinson doviedli Jets k výhre v Columbuse

Evander Kane strelil dva presilovkové góly, druhý do prázdnej brány a Michael Hutchinson zastavil 32 striel, aby Winnipeg vyhral na ľade Columbusu 4:2 a ukončil sériu dvoch prehier. „Vždy dúfate vo viac štartov, no práve teraz je najdôležitejšie víťazstvo. Cítim sa naozaj dobre a som so sebou spokojný. Dobre čítam hru,“ povedal brankár Jets agentúre AP. Skóre zápasu otvoril už po deviatich sekundách Bryan Little, ktorý len o sekundu zaostal za klubovým rekordom. Víťazný gól strelil Andrew Ladd, ktorý si spolu s Littleom pripísal aj po asistencii. Blake Wheeler ich nazbieral dve. Jets rozhodli o svojom triumfe dvoma gólmi v rozmedzí 31 sekúnd v druhej tretine. Z hráčov Columbusu sa presadili Jordan Leopold, ktorý v početnej prevahe strelil svoj prvý gól v drese Blue Jackets a Ryan Johansen. Sergej Bobrovskij urobil 28 zákrokov, no nezabránil štvrtej prehre tímu z Ohia v sérii. Z posledných 15 zápasov vyhral len dva. „Je tu veľa vecí, na ktoré sa musíme pozrieť a poučiť sa z nich, no jednoducho práve teraz nie sme dosť dobrí,“ skonštatoval pre AP Johansen.

Hviezdy duelu: 1. B. Little (WPG), 2. M. Hutchinson (WPG), 3. J. Leopold (CBJ)

Ryan rozhodol v nájazdoch o výhre Ottawy nad St. Louis

Bobby Ryan premenil v tretej sérii rozhodujúci samostatný nájazd, aby Ottawa zavŕšila obrat a zdolala St. Louis na jeho ľade pomerom 3:2. Blues viedli po dvoch tretinách 2:0 po presných zásahoch Iana Colea a Alexa Steena v presilovej hre. V prostrednej časti hry predčasne opustil duel Brian Elliott pre zranenie nohy. Dovtedy chytil všetkých 16 striel súpera. V bráne ho vystriedal Jake Allen, ktorý v záverečnej časti hry inkasoval od Erika Condru a Alexa Chiassona zo zvyšných 17 striel Senators. Druhý menovaný poslal zápas do predĺženia 40,4 sekundy pred koncom. Robin Lehner pomohol k víťazstvu 27 zákrokmi a troma vychytanými nájazdmi. „Myslím, že to bol veľmi fyzický a zaujímavý zápas. Aj napriek dvojgólovému manku a smole sme po nájazdoch zdolali silný tím Blues. Je to pre nás veľký triumf v rámci aktuálneho tripu. Našli sme cestu k víťazstvu v nehostinnej hale súpera a v ťažkej situácii," povedal pre AP tréner Senators Paul MacLean.

Pozri aj: Elliott opustil zápas pre zranenie nohy + video

Hviezdy duelu: 1. E. Karlsson (OTT), 2. I. Cole (STL), 3. A. Chiasson (OTT)

Briere rozhodol v predĺžení o triumfe Avalanche

Daniel Briere skóroval vo štvrtej minúte predĺženia, aby Colorado zvíťazilo v Arizone aj napriek trojgólovému náskoku súpera 4:3 a zaknihovalo štvrtý triumf z ostatných piatich duelov. Dvojbodoví Antoine Vermette s Michaelom Stoneom a Tobias Rieder poslali Coyotes v prvej tretine do vedenia 3:0, no ani 31 zásahov Mikea Smitha im na výhru nestačilo. Reto Berra po troch inkasovaných góloch z ôsmich striel prenechal miesto v bráne Calvinovi Pickardovi. Ten zo zvyšných 25 pukov nepustil za chrbát ani jeden. Z jeho spoluhráčov sa o vyrovnanie postarali dvojgólový Gabriel Landeskog a Matt Duchene. Jarome Iginla nazbieral dve prihrávky. Coyotes aj napriek sľubnému začiatku prehrali štvrtý duel v sérii. V každom z nich inkasovali rozhodujúci gól najviac tri minúty pred koncom.

Pozri aj: Johnson nedohral zápas po Hanzalovom zákroku + video

Hviezdy duelu: 1. D. Briere (COL), 2. G. Landeskog (COL), 3. M. Stone (ARI)

Miller vyuloval Devils

Ryan Miller chytil všetkých 20 striel New Jersey, aby zaknihoval druhé čisté konto sezóny, 31. v kariére a doviedol Vancouver k výhre 2:0. Duel sa niesol v duchu spomienok na zosnulého Pata Quinna, dlhoročného člena manažmentu Canucks, ktorého si v Rogers Arene pripomenuli v predzápasovej ceremónii. Za jeho prínos sa mu symbolicky poďakovali tretím víťazstvom z posledných štyroch duelov. Prvý a zároveň víťazný gól strelil Alex Burrows v úvode druhej tretiny, positku pridal Shawn Matthias v tretej časti hry. Cory Schneider kryl 34 striel, no Devils prehrali štvrtý z ostatných piatich súbojov.

Hviezdy duelu: 1. R. Miller (VAN), 2. C. Schneider (NJD), 3. A. Burrows (VAN)

Ducks pokazili Hillerovi návrat do Kalifornie

Jonas Hiller odchytal prvý zápas v Honda Center od výmeny do Calgary, no nevyšiel mu podľa predstáv. Počas prvých 40 minút inkasoval tri góly z 29 striel a Anaheim vyhral 3:2. Postupne ho prekonali dvojbodvý Matt Beleskey, Corey Perry a Kyle Palmieri, kým Frederik Andersen čelil 34 strelám. Ducks vyhrali 19. domáci zápas proti Flames v sérii, čo sa im proti inému klubu nepodarilo. Navyše, bodovali v 11 z ostatných 12 duelov. Kanadský tím naposledy uspel v Anaheime 19. januára 2004.

Hviezdy duelu: 1. F. Andersen (ANA), 2. M. Beleskey (ANA), 3. K. Palmieri (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Gáborík (LAK) 17:22 1 1 2 1 0 3 1
M. Marinčin (EDM) 14:51 0 0 0 1 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska McDavid a spol. oslavujú! Obhajca má zrazu nôž na krku Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyDôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies