Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
04:00info
COL
DAL
«

Správy z NHL

Red Wings sa často nebijú, no Ken Holland proti bitkám nič nemá

Počas posledných deviatich sezón sa stalo len raz, že tím Detroit Red Wings nebol v NHL posledný v počte bitiek. To však neznamená, že generálny manažér tímu, Ken Holland, je proti bitkám.

Pod vedením Hollanda sa z Detroitu vytratili početné bitky, ale dokázal tím doviesť k 17 účastiam v play-off v rade a k trom Stanleyho pohárom. Mohla za to aj filozofia vo výbere hráčov. Bitkári, ktorí nevedia hrať hokej, uňho šancu nemajú.

„Nie som proti bitkám. Našou prioritou však je, aby sme vo štvrtom útoku mali hokejistov a nie len jednodimenzionálnych hráčov. Bitky sú súčasťou hry. Vyrastal som v ére, v ktorej som chytal za Medicine Hat Tigers vo WHL, kde bolo veľa bitiek. Nemám proti bitkám naozaj nič. Chcem len, aby hráči, ktorí sa bijú, boli schopní aj hrať. Ak sa viete biť, ale nedokážete hrať, nemáme pre vás miesto,“ skonštatoval Holland pre NBC.

Po sezóne 2004/05 sa postupne výskyt bitiek znížil aj v lige, a to až o polovicu. V minulej sezóne ich bolo 469, alebo 0,38 bitky na zápas. Tento priemer je v aktuálnom ročníku ešte nižší. Hráči Detroitu sa bili len trikrát.

„Hra je rýchla a nikto sa nechce nechať zbytočne vylučovať. Je ťažké v tejto lige strieľať góly a vy dúfate, že vám ich pomôže streliť aj štvrtý útok. Dúfate, že dokážu odohrať niekoľko minút a doprajú tak najlepším útočníkom trochu oddychu. Vyzerá to tak, že jednodimenzionálni hráči, ktorí sa vedia len biť, sa stávajú minulosťou,“ dodal Holland.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies