Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Sumáre

Halák vyhral, Slováci na Silvestra nebodovali

V záverečný deň roka 2014 sa v NHL odohralo jedenásť zápasov aj so siedmimi Slovákmi. Nebodoval ani jeden z nich, no Halák, Višňovský, Tatar a Jurčo sa tešili z výhier.

Hviezdy večera:
1. Antti Niemi (SJS), 28/28, čisté konto
2. Ryan Strome (NYI), 1 gól, 3 asistencie
3. Ondřej Palát (TBL), 1 gól, 3 asistencie (víťazný)

Nielsen, Halák doviedli Islanders k výhre vo Winnipegu

Jaroslav Halák chytal v druhom zápase po návrate do akcie a opäť bol oporou New Yorku Islanders. Zastavil 21 striel, aby prispel k triumfu 5:2 vo Winnipegu. Rozhodol o ňom Frans Nielsen, ktorý strelil dva góly, vrátane víťazného, a pridal asistenciu. Ryan Strome zažil prvý štvorbodový večer kariéry, keď zaznamenal gól a tri asistencie. Gól a prihrávku si pripísal Anders Lee a skóre duelu uzavrel strelou do prázdnej brány Josh Bailey v presilovej hre. Oba góly Jets vsietil Andrew Ladd, druhý v početnej prevahe, kým Ondřej Pavelec čelil 32 strelám. Jedna bola z hokejky slovenského obrancu Ľubomíra Višňovského, ktorý si počas 20 a štvrť minúty v akcii pripísal na konto aj plusový bod. Islanders začali výhrou sedemzápasový trip, pričom s 25 víťazstvami im patrí delená prvá ligová priečka. Aspoň bod zaznamenali v treťom dueli v rade. „Myslím, že sme dnes odohrali naozaj dobrý zápas. Celkovo, náš brankár bol skvelý, hra piatich proti piatim aj presilovka boli dobré," skonštatoval tréner Jack Capuano pre agentúru CP. Jets prehrali aj druhý zo série štyroch domácich zápasov.

Hviezdy duelu: 1. R. Strome (NYI), 2. F. Nielsen (NYI), 3. A. Ladd (WPG)

Detroit zdolal New Jersey, Slováci nebodovali

Darren Helm strelil dva góly, víťazný presný zásah si pripísal Henrik Zetterberg a Detroit vyhral doma nad New Jersey 3:1. Gustav Nyquist s Johanom Franzenom nazbierali po dve asistencie, kým Jimmy Howard čelil len 13 strelám. Ako jediný ho prekonal Joe Whitney, ktorý otvoril skóre zápasu svojím prvým gólom v treťom dueli v NHL. Corey Schneider kryl 25 striel. Tomáš Tatar na neho vyslal jednu, Tomáš Jurčo dve. Prvý menovaný urobil aj jeden bodyček počas 16 a pol minúty na ľade. Druhý rozdal tri bodyčeky a odpykal si menší trest počas 13 minút v akcii. „Hrali sme dnes tak, ako sme chceli hrať. Nanešťastie, museli sme sa ubrániť niekoľkým presilovkám a vyťažovať dvoch zo štyroch obrancov príliš veľa. Unavilo nás to," povedal pre agentúru AP tréner Lou Lamoriello, ktorý v zápase prišiel o útočníka Stevea Berniera.

Článok pokračuje pod reklamou

Pozri aj: Video: Joe Whitney strelil svoj prvý gól v NHL

Hviezdy duelu: 1. D. Helm (DET), 2. H. Zetterberg (DET), 3. J. Whitney (NJD)

Kadri rozhodol v nájazdoch o triumfe Toronta v Bostone

Nazem Kadri premenil v piatej sérii rozhodujúci samostatný nájazd, pred ním sa presadil aj Mike Santorelli. Jonathan Bernier okrem štyroch nájazdov chytil po návrate do akcie aj 25 striel, aby Toronto vyhralo v Bostone 4:3. V riadnej hracej dobe otvoril skóre duelu Leo Komarov, ktorý sa tiež vrátil do akcie, po 14 zápasoch. Napodobnili ho James van Riemsdyk a dvojbodový Phil Kessel, ktorý v presilovej hre zvyšoval na 3:1 svojím 500. bodom v NHL. Maple Leafs však v treťom zápase v rade prišli o dvojgólový náskok. Tentoraz ho zmazali David Krejčí a Torey Krug. Skóroval aj dvojbodový Carl Soderberg v početnej prevahe, kým Tuukka Rask urobil 18 zákrokov. V akcii nechýbal slovenský obranca Zdeno Chára, ktorý odkorčuľoval 20 a trištvrte minúty. Svoje konto si obohatil o mínusový bod, dve strely, dve trestné minúty a tri bodyčeky. Bruins ukončili trojzápasovú víťaznú sériu na domácom ľade. Toronto zasa ukončilo sériu dvoch prehier. Prišlo však o útočníka Joffreyho Lupula, ktorý opustil duel v druhej tretine.

Hviezdy duelu: 1. P. Kessel (TOR), 2. D. Krejčí (BOS), 3. C. Soderberg (BOS)

Sutter, Fleury priviedli Penguins k víťazstvu nad Hurricanes

Brandon Sutter strelil víťazný gól v 59. minúte zápasu a Marc-Andre Fleury predviedol 24 zákrokov pri svojom 20. triumfe v ročniku, aby Pittsburgh zdolal na domácom ľade Carolinu 2:1. Pre Suttera to bol prvý gól proti jeho bývalému klubu. „Je vždy zábavné hrať proti bývalému tímu. Mám tam veľa dobrých priateľov, takže je vždy zábavné s nimi súťažiť, najmä, keď ich porazíte. Našťastie, mne to dnes vyšlo. Je to vždy dobrý pocit," povedal Sutter pre AP. Skóre duelu otvoril Eric Staal, no ešte do prvej prestávky vyrovnal dvojbodový Chris Kunitz. Beau Bennett prihral na oba góly Penguins, ktorí ukončili sériu štyroch prehier. Cam Ward robil, čo mohol, no ani jeho 37 zásahov nestačilo na odvrátenie tretej prehry Hurricanes v rade. Bol pri nej aj slovenský obranca Andrej Sekera. Na ľade strávil 26 a štvrť minúty s jedným bodyčekom a štyrmi zblokovanými strelami.

Hviezdy duelu: 1. M.-A. Fleury (PIT), 2. B. Sutter (PIT), 3. C. Ward (CAR)

Palát rozhodol o štvrtej výhre Lightning v sérii

Ondřej Palát strelil v závere druhej tretiny v presilovej hre víťazný gól a pridal tri asistencie, Nikita Kučerov skóroval dvakrát a raz asistoval, kým Tyler Johnson trikrát asistoval, aby Tampa Bay uspela v Buffale pomerom 5:1. Matthew Carle a Brett Connolly sa tiež presadili strelecky, Anton Stralman nazbieral dve prihrávky a Andrej Vasilevskij čelil pri svojom štvrtom štarte v sezóne len jedenástim strelám. Z nich ho prekonal iba Tyler Ennis, ktorý v početnej prevahe vyrovnával na 1:1. Jhonas Enroth kryl 20 striel, no Sabres prehrali šiesty z ostatných siedmich duelov. Nezabránil tomu ani slovenský obranca Andrej Meszároš, ktorý si počas 18 minút v akcii pripísal na konto strelu a tri bodyčeky. „Nejdem sa vyhovárať. Niekedy nemáte žiadnu energiu. Niektorí mladší hráči, ktorých sme povolali, by jej mali mať viac. Niekedy vyzerajú trochu vystrašene. Kombinácia týchto dvoch vecí nie je veľmi dobrá," povedal tréner Ted Nolan pre AP. Lightning vyhrali štvrtý duel v sérii.

Hviezdy duelu: 1. O. Palát (TBL), 2. N. Kučerov (TBL), 3. T. Johnson (TBL)

Lehtonen vynuloval Arizonu, rozhodol debutant Ritchie

Kari Lehtonen zastavil všetkých 32 striel, aby zaknihoval tretie čisté konto sezóne a celkovo 30. v NHL. Výrazne ním prispel k tretej výhre Dallasu v rade, tentoraz doma nad Arizonou vysoko 6:0. „Celkovo bol toto asi náš najlepší zápas. Špeciálne formácie boli dobré, bránili sme tak, ako sme mali, naozaj dobre sme pracovali s pukom a aj korčuľovali," pochválil svojich zverencov tréner Lindy Ruff v rozhovore pre AP. Prvý a zároveň víťazný presný zásah vsietil Brett Ritchie pri svojom debute v NHL. Napodobnili ho dvojbodoví Jamie Benn s Cody Eakinom, ako aj Aleš Hemský, Colton Sceviour a Ryan Garbutt. Alex Goligoski si pripísal dve asistencie. Devan Debnyk inkasoval všetky góly z 31 striel. Coyotes ukončili sériu troch výhier.

Pozri aj: Video: Brett Ritchie strelil víťazný gól pri debute v NHL

Hviezdy duelu: 1. B. Ritchie (DAL), 2. C. Eakin (DAL), 3. K. Lehtonen (DAL)

Niemi, Pavelski zariadili výhru Sharks v derby súboji s Ducks

Antti Niemi chytil všetkých 28 striel súpera pri svojom treťom shutoute v ročníku, 30. v kariére, a Joe Pavelski strelil dva góly, vrátane víťazného, aby San Jose zvíťazilo v kalifornskom derby na ľade Anaheimu 3:0. Skóre duelu uzavrel strelou do prázdnej brány dvojbodový Logan Couture. Marc-Edouard Vlasic dvakrát asistoval a Sharks ukončili sériu dvoch prehier. Prišli však o Joea Thorntona, ktorý opustil zápas po bodyčeku od Claytona Stonera v prvej tretine. Do akcie sa po 10-zápasovej absencii vrátil Corey Perry, no z výhry sa netešil. Jeho spoluhráč, Frederik Andersen, opustil duel s 24 zákrokmi. „Musíme hrať viac ako tím a držať naše ústa zatvorené," povedal dánsky brankár pre AP.

Hviezdy duelu: 1. J. Pavelski (SJS), 2. F. Andersen (ANA), 3. B. Burns (SJS)

Súboj bratov Hayesovcov vyhral mladší Kevin

Jimmy a Kevin Hayesovci si po prvý raz zahrali proti sebe v NHL. Prvý menovaný skóroval, no z výhry sa tešil mladší z dvojice. Ryan McDonagh zvyšoval v presilovej hre stav duelu na 3:0, aby rozhodol o výhre New Yorku Rangers na ľade Floridy 5:2. Chris Kreider, Derick Brassard, Martin St. Louis a Dominic Moore tiež skórovali, McDonagh s Kreiderom a St. Louisom pridali po asistencii, kým Derek Stepan ich nazbieral tri. Henrik Lundqvist prispel k deviatemu víťazstvu z ostatných desiatich duelov 19 zákrokmi. Okrem Hayesa ho prekonal aj Tomáš Fleischmann. Al Montoya urobil pri svojom prvom štarte od 13. decembra 29 zákrokov proti tímu, ktorý ho pred 10 rokmi draftoval. Panthers prehrali doma prvý zápas po sérii ôsmich výhier. Štvorzápasový domáci pobyt ukončili s bilanciou 2-1-1.

Hviezdy duelu: 1. Ch. Kreider (NYR), 2. J. Hayes (FLA), 3. R. McDonagh (NYR)

Connauton doviedol Jackets k výhre nad Wild

Obrancu Kevina Connautona si Columbus vzal z waiver listiny a teraz nebanuje. Kanaďan pokračoval v kvalitných výkonoch aj na Silvestra, keď strelil vyrovnávajúci gól a nahral na víťazný, aby doviedol Blue Jackets k výhre 3:1 nad Minnesotou. Gól bol jeho piaty v posledných deviatich dueloch. Za Dallas pritom skóroval len raz v 44 dueloch. V stredajšom zápase skórovali aj David Savard a Ryan Johansen, ktorý dal bodku za duelom strelou do prázdnej brány. Sergej Bobrovskij zneškodnil 28 striel a ako jediný ho prekonal Zach Parise. Darcy Kuemper zastavil 23 striel. Columbus ukončil december z desiatimi výhrami v 12 zápasoch.

Hviezdy duelu: 1. K. Connauton (CBJ), 2. D. Savard (CBJ), 3. S. Bobrovskij (CBJ)

O’Reilly rozhodol o výhre nad Flyers

Zostávalo 20 sekúnd do konca predĺženia, keď sa do čierneho trafil Ryan O’Reilly. Svojím prvým víťazným gólom v sezóne pomohol Coloradu k výhre 4:3 nad Philadelphiou, v ktorej mali prsty aj Nate Guenin, Borna Rendulič (prvý gól v NHL) a Jarome Iginla. Semiona Varlamova z 29 striel prekonali len Jakub Voráček, Vincent Lecavalier a Claude Giroux. Steve Mason urobil 29 zákrokov, ale tretiu prehru Flyers v rade neodvrátil.

Pozri aj: Video: Rendulič strelil prvý chorvátsky gól v NHL

Hviezdy duelu: 1. R. O’Reilly (COL), 2. J. Iginla (COL), 3. B. Rendulič (COL)

Boj o Albertu vyhralo Calgary

Josh Jooris sa vrátil po trojzápasovej absencii spôsobenej zranením hornej časti tela a nakoniec sa stal v albertskom derby rozdielovým mužom. Skóroval v druhej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Calgary 4:3 nad Edmontonom. Joe Colborne sa presadil dvakrát, Lance Bouma raz a Jonas Hiller zastavil 17 striel. Flames pritom prehrávali 0:2 aj 2:3. O góly Oilers sa postarali Matt Fraser, Jordan Eberle a Andrew Ference, kým Leon Draisaitl zaznamenal dve asistencie a Ben Scrivens 24 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. J. Colborne CCGY), 2. L. Draisaitl (EDM), 3. J. Jooris (CGY)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 21/23 (91,3 %) - - - - - - -
T. Jurčo (DET) 13:08 0 0 0 0 2 2 3
T. Tatar (DET) 15:34 0 0 0 0 0 1 1
A. Sekera (CAR) 26:16 0 0 0 0 0 0 1
Ľ. Višňovský (NYI) 20:15 0 0 0 1 0 1 0
Z. Chára (BOS) 20:45 0 0 0 -1 2 2 3
A. Meszároš (BUF) 18:07 0 0 0 0 0 1 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies