Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
09. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
«

Správy z NHL

Patrik Eliáš dosiahol 600. asistenciu a 1000. bod v NHL + video

Patrik Eliáš sa stal prvou hviezdou utorkového zápasu. New Jersey pomohol k výhre 4:1 nad Buffalom jedným gólom a dvoma asistenciami. Nebolo to však všetko. Dosiahol aj dva významné míľniky – 600. asistenciu a 1000. bod v NHL.

Eliáš odohral v kanadsko-americkej súťaži 1187 zápasov, pričom vo všetkých mal na sebe dres Devils. Utorkový gól bol jeho 399. v kariére a na konte má už aj 601 asistencií.

„Vy už ste o tom hovorili pred sezónou, pretože to nebolo až tak ďaleko. Bolo to 17 bodov, a tak ste si mysleli, že to bude trvať možno 20 alebo 25 zápasov. Spôsobom, akým sa nám vyvíja sezóna, však na to zabudnem dosť rýchlo. Dnes som povedal, že snáď to dosiahnem do konca sezóny. Som rád, že to vyšlo už dnes večer a som rád, že som tým pomohol k dôležitému víťazstvu,“ povedal Eliáš.

Tridsaťosemročný rodák z českého Třebíča sa stal 80. hráčom, ktorý dosiahol métu 600. asistencií a len 81 hráčov pred ním dosiahlo na štvorcifernú hranicu v počte bodov. Od ďalších medzníkov taktiež nie je ďaleko. Jeho ďalší gól bude jeho 400. a len 13 zápasov mu chýba do hranice 1200 odohraných duelov. To, že to všetko dosiahol v drese jediného tímu, je ešte úctyhodnejšie.

Článok pokračuje pod reklamou

„V tejto dobe je to nezvyčajné z viacerých dôvodov. Patrik bol však vždy veľmi lojálny Devils. Niekoľkokrát bol voľným hráčom a rozhodol sa zostať. Je skvelé mať ho v organizácii. Podľa môjho názoru je to hráč vhodný pre Sieň slávy,“ skonštatoval generálny manažér Lou Lamoriello.

O názorom Lamoriella je ťažké pochybovať. Okrem bohatých štatistík totiž Eliáš získal aj dva Stanleyho poháre, štyrikrát si zahral vo finále a v roku 2006 sa na olympiáde v Turíne stal aj držiteľom bronzovej medaily. Podľa viacerých zámorských médií je piatym českým rodákom, ktorý dosiahol v NHL 1000 bodov, no v skutočnosti je len druhým po Jaromírovi Jágrovi.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies