Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
09. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
«

Správy z NHL

Varlamov zaknihoval 54 zákrokov pri čistom konte

Brankár Colorada Avalanche Semjon Varlamov prepísal v utorkovom zápase proti Chicagu Blackhawks klubovú históriu. 54 zákrokmi doviedol svoj tím k víťazstvu 2:0 na ľade súpera.

Prepísal históriu Avalanche

Dvadsaťšesťroný Rus zaznamenal svoje tretie čisté konto v sezóne a 16. v kariére. Jeho 54 zásahov znamená nový klubový rekord v počte zákrokov pri čistom konte v základnej časti NHL. Stal sa tiež len tretím gólmanom v novodobej ligovej ére s 54 a viac zákrokmi.

Pred ním to dokázali len Mike Smith (54) v ročníku 2011/12 a Ben Scrivens (59) v minulej sezóne. Varlamov si tak zlepšil bilanciu proti Chicagu v ostatných dvoch ročníkoch na 5-0-0, úspešnosť zákrokov 96,9 % a priemer 1,17 inkasovaného gólu na zápas.

„Je pekné mať takúto bilanciu, no nesústreďujeme sa len na zdolanie Chicaga. Naším cieľom je play-off. Bojujeme o účasť v ňom a každý jeden bod je pre nás dôležitý," povedal Varlamov, prvá hviezda duelu a druhá celého večera, pre agentúru AP.

Kľúčový faktor v boji o play-off

Tréner Patrick Roy, bývalý skvelý brankár, vie, čo rodák zo Samary pre tím znamená. „Bol úžasný a urobil niekoľko naozaj dobrých zákrokov. Jedno je isté: roboty mal dosť. Je jedným z našich najlepších hráčov a ak chceme mať ešte šancu postúpiť do play-off, musíme začať od neho."

Varlamov má v tejto sezóne, svojej štvrtej v drese klubu z Denveru, bilanciu 8-8-5 v 21 dueloch. Zastavil v nich 91,8 % striel a priemerne inkasoval 2,78 gólu na zápas. Oproti minuloročným štatistikám však zatiaľ výrazne zaostáva, rovnako ako celý tím.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies