Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Slováci v NHL

Fikcia: Z Kopeckého je v pomykove celý svet

Tomáš Kopecký, jeden z najväčších slovenských hokejových talentov, dokáže poriadne šokovať. Jeden z jeho kúskov, ako vyraziť dych celej hokejovej verejnosti, predviedol aj na mimoriadne zvolanej tlačovej konferencií, ktorá sa konala práve včera.

Nikomu najprv nebolo jasné, aký je jej dôvod, ale v tomto stave pozvaných novinárov nenechali predstavitelia Detroitu Red Wings dlho. Prvé neoficiálne predpoklady zvolania tejto tlačovej konferencie sa ocitli na istom kanadskom hokejovom webe, a to že vraj by malo ísť o nášho Tomáša Kopeckého.

Vtedy to samozrejme zaujalo aj nás. Keďže medzi pozvanými figurovala aj stránka SlovakNHL.sk, mali sme šancu zistiť správnosť týchto tvrdení doslova LIVE.

Ako prvý vystúpil tréner Red Wings Mike Babock. Mal veľmi optimistický výraz v tvári, tak sa snáď nebolo čoho obávať. Svoj prejav začal dosť stereotypne, ale neskôr sa rozbehol a dokonca si párkrát aj zavtipkoval. My sme sa však nedopravili pre Babocka, ale pre Kopeckého.

Nakoniec prišla tá chvíľa, na ktorú sme čakali - Tomiho príchod „na scénu“. Musím uznať, išiel na to efektne, začal menšou príhodou z detstva, pokračoval systematicky plus - mínus celou jeho doterajšou kariérou. Ale potom vyriekol slová, ktoré ma dostali do pomykova, v ktorom som vlastne doteraz. Slová, ktoré nemôžem nijako inak prezentovať, ale iba tak ako to urobil on. Tu vám ponúkam citát, ktorý budete počuť určite ešte niekoľko krát: „Keď sme sa zišli, na prípravnom kempe pred novou sezónou, už bolo viac menej jasné, že Dominik (Hašek) ukončí kariéru. Vedenie pred nami netajilo, že s Chrisom Osgoodom ako jednotkou to ďaleko nedotiahneme. Z kempu sa ospravedlnila aj očakávaná dvojka nováčik Jeff Dahmer. Viac-menej zo žartu som si požičal výstroj a postavil som sa do brány ja. No to som ešte netušil, že je prítomný aj Jim ( Bererd - hlavný tréner brankárov v Red Wings). Ten prišiel za mnou zo slovami, že môj výkon by sa nedal popísať inými slovami ako skvelý, alebo geniálny. Musím sa priznať, myslel som, že si zo mňa opäť robí len srandu, ale on to myslel skutočne vážne! Nasledujúci týždeň so strávil len tvrdými tréningmi. Ale teraz môžem z hrdosťou prezradiť, že svoj debut na poste gólmana si odkrútim už pozajtra v otváracom zápase proti San José.“

Myslím, že po prečítaní týchto riadkov ste pochopili, o čo sa jedná. Skutočne neviem, ako mám na to reagovať, lebo ma napadajú hlavne dva scenáre, ako by to mohlo pokračovať.

Ten prvý: Tomášovi sa začne dariť, využije momentálnu brankársku situáciu u „ Rudých Krídel“ a stane sa jednotkou. S priemerného útočníka sa stane brankár na vysokej úrovni a funkcionári Detroitu budú asi musieť do smrti ďakovať Jimovi Berardovi za objavenie takejto posily práve v takejto bezvýchodiskovej pozícii.

Ten druhý, trochu menej optimistický scenár: Kopeckému sa nebude dariť v bráne. Bude predvádzať výkony, ktoré by aj v našej domácej lige stačili maximálne len na dvojku, keď nie horšie. Nepodarí sa mu ani návrat do útoku, na ktorom pôsobil doteraz a vráti sa do Európy a do histórie NHL sa zapíše ako jeden z najhorších prípadov výmeny postu.

Možno si pomyslíte, že oba možné scenáre sú extrémne, ale k niečomu takému na čo sa Tomáš odhodlal jednoducho nič iné nepasuje. My mu môžeme iba popriať veľa šťastia a úspechov...




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies