Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
NHL live
04:00info
COL
DAL
NHL live
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
«

Slováci v NHL

Bondra o ukončení kariéry neuvažuje

Slovenský útočník Peter Bondra sa v tejto sezóne trápi. Sezóna sa pre neho začala neskôr, keď s ním Chicago 10. decembra podpísalo zmluvu. Generálny manažér Blackhawks Dale Tallon bol spokojný, že získal do tímu práve Petra Bondru. Chicago potrebovalo strelca a hráča, ktorý by dokázal strieľať góly v presilovkách. Bondra sa zdal byť ten pravý.

V Chicagu vedeli, že Bondra je hráč, ktorý dosiahol dvakrát 50 gólovú hranicu v sezóne a takisto, že nastúpil v piatich All-Star zápasoch. Bondra sa v prvom zápase za Chicago uviedol gólom v presilovke. Ďaľší jeho zásah znamenal pokorenie hranice 500 gólov v NHL a diváci v United Center oslavovali spolu s Bondrom. Ten sa stal len štvrtým hráčom v histórii Blackhawks, ktorí dokázali pokoriť magickú hranicu 500 gólov. Pred ním sa to podarilo už len Bobby Hullovi, Stanovi Mikitovi a Michelovi Gouletovi.

V ďaľšom priebehu sezóny sa Bondrovi už tak nedarilo. Dokázal skórovať len trikrát a v štyroch stretnutiach nenastúpil kvôli zraneniu ramena. Príčinou slabej Bondrovej produktivity je práve zranenie ramena, ktoré utrpel už 29. decembra proti Bostonu. Od tej doby sa napriek bolesti Bondra snažil, ale nešlo to. Preto sa rozhodol, že nechá rameno nejaký čas v kľude. Bondra sa pre zámorské denníky vyjadril, že práve zranenie ramena ho zabrzdilo. Momentálne sa zdá, že rameno je v poriadku. Na ľadovú plochu sa Bondra vrátil v poslednom zápase Chicaga s Calgary a na ľade strávil niečo viac ako 11 minút.

Peter Bondra už teraz uvažuje ako bude pokračovať jeho hokejová kariéra. Jedno je však isté: "Stále milujem hokej a chcem ho ešte hrať.", povedal Bondra 38 ročný hráč a dá sa povedať "legenda" slovenského hokeja sa vyjadril: "Teraz nie je čas, aby som robil nejaké rozhodnutia. Cez leto budem mať dosť času. Uvidím ako sa budem cítiť a aj podľa toho sa rozhodnem, čo urobím."

Chicago zúfalo potrebuje Bondrove góly. Práve tomuto tímu patrí posledná priečka v celej NHL, keď jeho hráči dokázali skórovať len 183 krát. Martin Havlát je jediným hráčom Blackhawks, ktorý strelil viac ako 20 gólov. Ak sa už ďaľšiemu hráčovi Chicaga nepodarí dosiahnuť 20 gólovú métu, bude to prvýkrát od roku 1957.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies